Ali je to zasilna luč vezje pravilno?

R

Rabiuls

Guest
Našel sem to vezje na spletu. Številne spletne strani so to vezje. Google za [url = http://www.google.com/images?q=EMERGENCY+LIGHT+schematic] zasilna luč shematskimi - Google Search [/url] in boš našel. Kakorkoli že, je vezje, ki spodaj:
25aoj9e.png
To je omenil, da bo vezje zaščito baterije pred previsokim kot - "... Ko se baterija postane zaračunavajo 6.8V, vodi in tok polnjenja od regulatorja IC1 najde pot skozi tranzistor T1 na tla in ga ustavi polnjenje akumulatorja Zener diode ZD1. " Mislim, da tudi če je napetost baterije je spodnji 6.8, ZD1 dobi minimalno 6.8v od IC1 skozi D5. Torej, je dejal ZD1 izvede, če obstaja izhod iz IC1 in napetost baterije ni pomembno, sploh pri ustavljanju čezmerno. Sem narobe ali nekaj manjka? Hvala veliko.

Mislim, da vezje deluje čisto v redu. Zener diode napetost bo približno skladbo napetost na bateriji. Zener ne opravlja vsa tekoča, dokler ne bo napetost doseže okoli 6.8V ... v bistvu izgleda kot kondenzator, dokler napetost baterije gets blizu 6.8V. Ko napetost baterije pride do okrog 6.8V, potem ZD1 začne ravnanje, ki se vklopi T1, ki potegne ADJ pin navzdol, podporo off regulator do zelo malo trenutno pride ven.

Hvala enjunear. Ampak tudi, če je napetost baterije nizka, na primer recimo 2 volta, bo Zener dobili 6,8 voltov od IC1 vhoda. Tako bo njegovo izvedbo. Je to pravica?

Pravzaprav napetosti ne bo 6,8, temveč v teoriji 6,8 + U [R2] + U [BE], kar v praksi prihaja do približno 7,2, kot je mogoče U [R2], zanemarjene in Zener se bo začel izvajati majhen tok od približno 6,6-6.7V .. 7.2V je napetost popolnoma napolnjeno baterijo in da bo ravnotežje .. in mora polnilni tok padel na skoraj ničesar .. IanP: wink:

Hvala IanP. Še vedno zmeden:? Ta del vezja je ustaviti polnjenje baterije, če napetost ne doseže vsaj 6.8. Toda ta napetost ali več (prepričani, da je več) je vedno tam. Pripenjam še eno sliko brez baterije dela za lažje razumevanje. Bo to reagirajo z voltna baterija sploh? Kot je približno 7 voltov vedno tam od LM-317 regulator.
5602346330_e0f3ea9a42_b.jpg

Bo reagirajo z voltna baterija sploh? Kot je približno 7 voltov vedno tam od LM-317 regulator.
Kakor hitro transistor začne prejemati tok skozi Zener dioda bo podirajo napetost na pin ADJ o LM317n in napetosti na izhodu pin zakonodajalca bo sam prilagodi na približno 7,2, tako da trenutno ne bo tok skozi diode, upor za baterijo .. konec zgodbe .. IanP: wink:

Mislim, da tudi če je napetost baterije je spodnji 6.8, ZD1 dobi minimalno 6.8v od IC1 skozi D5. Torej, je dejal ZD1 izvede, če obstaja izhod iz IC1 in napetost baterije ni pomembno, sploh pri ustavljanju čezmerno. Sem narobe ali nekaj manjka?
Vi ste narobe in nekaj manjka. Napetost baterije ne zadevo. Če je baterija prazna, recimo, 5V, potem ne glede na IC1 izhodne moči, bo na 5V katodo Zener's. (In da bi bilo res ne glede na napetost baterije zgodi, da se.) Razlika med baterijo in napetost IC1 je proizvodnja padla čez D5 in R16. Kot baterije prejme dajatve, njeno napetost narašča, napetosti med IC1 izhodne moči in baterije zmanjšuje, in polnilni tok ustrezno zmanjša. To contunues, z baterijo napetost počasi narašča in trenutno v to počasi zmanjšuje, dokler napetost na baterije je enaka zener napetosti približno 6,8 (to ni točno), plus VBE T1. Na tej točki se bo Zener se začnejo izvajati .....

Hvala Syncopator. To je natančen odgovor. Motil sem se pri izračunu napetosti vzporedno povezavo. To je bilo novo zame. Še vedno sem ne razjasni napetost izračuna za vzporedno povezavo (ne vezje, ki je zdaj del vezja je jasno). Jaz sem testiranje te na simulatorju in različnih Rezultat je prikazan za manjšo spremembo. Na primer, če sem dal upor na strani akumulatorja, napetost na zener poveča (ko sem mislil, da bo padec). Zanimivo, da nekako ni povezano s vezje ali to nit. Še enkrat hvala.

... Na primer, če sem dal upor na strani akumulatorja, napetost na zener poveča (ko sem mislil, da bi zmanjšanje)
Ta poenostavljen diagram prikazuje napetost distribucijo prek ustreznih komponent (Im 'ugibati na izhod regulatorja, ampak služi namenu.)
ledbat1.gif
Dodajanje upor "na baterije strani", kot je ta, spremembe napetosti distrubution, (vrednost dodatnih upor izbrali samo zato, ker je enostaven.)
ledbat2.gif
Morda to pomaga?

ni potrebe za 16 ohm 5W upor, 6.8V zener diode, R2 1.2K, in tranzistor T1 BC548 Samo izračun LM317 upori zahteva, da bi dobili 7,6 voltov na izhod Vo = 1,25 [1 + R2/R1], kjer je R1 upor iz OUT pin ADJ in R2 je upor od ADJ, da razloga za R1 = 150 Ohm 1 / 4 vat, ki R2 na 762 ohmov z VR1 in uporabi 1N4007 v seriji, da bi dobili 7 voltov na baterije + terminal

Andy G, če so sestavine, odstranjene potem bo to samo polnjenje baterije, ne pa tudi zaščito baterije pred čezmerno. To ni dobro za baterijo povečanih stroškov. Torej, če si dal komponente, potem ko je baterija napolnjena, kar pomeni, ko pride na najnižjo možno raven napetosti 6,8, trenutno se bo začel teče skozi Zener diode ZD1. To bo sprožilo tranzistor - T1. In zdaj skoraj vse trenutne možganov skozi kolektor tranzistorja in oddajnik. Ni dovolj, da napolnite baterijo več.

Živjo! Rabiuls 6.8V zener vezje zdi kot paradoks, da me, kot takrat, ko je proizvodnja LM317T daje 7 voltov na baterije terminal T1 BC548 tranzistor zapre napetost izhodno LM317T to, kako se bo baterija napolnjena? Pri konstantni 7 voltov na terminalu baterijo iz IC1 baterije ne bodo zaračunani. Ne boste našli ta dogovor v kitajskih žarnic v sili na voljo na trgu

Hi Andy G,
6.8V zener vezje zdi kot paradoks, da me, kot takrat, ko je proizvodnja LM317T daje 7 voltov na baterije terminal T1 BC548 tranzistor zapre
To je bil enak za mene. Recimo, imam baterijo rahlo prazna in zdaj volt je 5. In LM-317 je dobavitelj 7 voltov. Torej, kaj je volt na Zener? 7V, kot je proizvodnja LM-317. Morda je to tisto, kar mislite, tako kot jaz. Ampak to ne drži. Napetost na zener bo 5. Glej sliko spodaj, kaj se zgodi z napetostjo, ko so baterije povezana vzporedno:
5609283510_613391e910_z.jpg odgovor
Glej Syncopator je zgornjo razlago. Zdaj, ko je baterija 5v, napetost na zener diode je 5v. In to je 6,8 zener diode. Torej, to omogoča tok tok samo, če je napetost višja od 6,8. To se zgodi, ko je Center dioda povezana v obratni smeri, ki je povezana v ta krog. Na ta način dobi baterija napolnjena in napetost narašča. Ko postane napetost večjo od 6,8 voltov, tok začne teče skozi tranzistor baze. Ki zdaj odteka LM-317 izhod in baterije ne dobi ničesar, da bi dobili zaračuna - previsoke. D5 preprečuje, da bi dobili prazna baterija skozi to pot. To je moje razumevanje tako daleč. S spoštovanjem.

Hvala Rabiuls za pojasnilo, dejansko obstaja veliko naučiti. glede

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back