Ali je mogoče, da fry ADC Channel?

L

LOLsim

Guest
Sem bil preskušanje moj ADC Channel 0 (AN0) in proizvodnja je vedno eno števko od 12bit možno (0 - 4095).

Potem, jaz preizkušen Channel 1 (AN1), in o katerih so poročali pravilno napetost.

Ali sem pečen svoj ADC Channel 0?Je to mogoče?

Hi LOLsim,
On je 12-bitni ADC, 4095 naj bi bilo največje vrednosti.npr.na 8-bit max je 255, na 10-bit max 1023 in na 12-bit max 4095.
Vaša čim ADC vrednost je (2 ^ ADC_Resolution) - 1
In lahko pojasnite, kaj se je zgodilo na AN1?I don't get it.
Tahmid.

Ya, jaz vem, je največ 4095.

Na AN0, vse kar sem dobil, je enomestno izhod (000X), namesto nekaj podobnega 1365.

Toda na AN1, lahko dobim dejanska vrednost (1365).

Nastavitev pravilna.Hotel sem vprašati, ali je možno, da sem samo ocvrt ADC Channel 0 in nič drugega.

Živjo,
Ne vem o tem, toda moja pamet mi pravi, da ni mogoče cvreti samo en kanal, saj je dejansko eden ADC modul znotraj z multipleksor nastaviti kanal za branje iz.
Si prepričan, da nastavitve so v redu?Nastavite TRIS bits pravilno?ANSEL/ADCON0/ADCON1 je pravilno?Comparator izklopljen?
Jaz sem ob predpostavki, ki jo uporabljate PIC.
Tahmid.

Menim, da je možno, saj se mi je zgodilo.I uspelo fry vnos 0 in 3 na M16C mikro in razen teh igle ostalo mikro je delal pravilno (ali se je zdelo, da bodo delali pravilno).Mislim, da bo ta odvisen od arhitekture mikro u uporabljajo.

S spoštovanjem,
Kris

Jaz sem iz vseh mojih ADCON0, 1,2 pravilno.I don't think so moji PIC Ansel bit.Ja, sem uporabo PIC18F4553.To je več vprašanj kot reševanje problema, kot sem že uporabljajo druge ADC kanala.

Vi ste najverjetneje lahko selectivly škodo posameznika pin, zaradi česar se na primer "zapping" zaščite diod
ali izhodne tranzistorje z tokovne konice dovolj energije.V nekaterih primerih lahko globalno čip funkcije lahko vplivajo in
povzroči popolno odpoved, v drugih primerih niso.

Pri zdravljenju svoje razvojne vezja, pri surovih način (včasih, da si mora), se to zgodi vsak dan.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back