"Aktivna" ali "Pasivna" filter v Des PLL

C

cqmyg5

Guest
Bi lahko kdorkoli povej mi:

Kaj je prednost, da se "aktivno" v PLL loop filter?Kdaj naj uporabim aktivni filter za zamenjavo pasivni filter v oblikovanju PLL?

Thx!

Če potrebujete filter z redom in pridobijo večje od 1, potem pa za aktivne filter sicer pasivni filter bo naredil.

Aktivni filter bi dodali Gain, ampak tudi povzroča več hrupa.

Aktivni filtri omogočajo več možnosti v filter obliki.En primer je zarezo, ki se lahko dajo na referenčno frekvenco, da znatno zmanjša lažne sidebands na frekvenco, da na izhod.

Nekoč sem videl uporabo nota Motorola za sintetizatorju za radijsko pas letalski Lokalni oscilator, ki je imel tri zarezo filtrov za odstranitev prvih treh referenčnih ostruge.Spekter proizvodnja je bila zelo nizka v fazi hrupa in lažne spektralnih črt.

do flatulent:

Bi mi nekaj informacij o "zarezo filtri"?Is't isto kot "Band Zavrni Filter"?

cqmyg5 wrote:

do flatulent:Bi mi nekaj informacij o "zarezo filtri"?
Is't isto kot "Band Zavrni Filter"?

flatulent wrote:

Aktivni filtri omogočajo več možnosti v filter obliki.
En primer je zarezo, ki se lahko dajo na referenčno frekvenco, da znatno zmanjša lažne sidebands na frekvenco, da na izhod.Nekoč sem videl uporabo nota Motorola za sintetizatorju za radijsko pas letalski Lokalni oscilator, ki je imel tri zarezo filtrov za odstranitev prvih treh referenčnih ostruge.
Spekter proizvodnja je bila zelo nizka v fazi hrupa in lažne spektralnih črt.

moja 2 centa:
za to, kar jaz vem PLL je eden izmed tistih modelov, ki imajo raje pasivno filtri.To je zato, ker takoj po filter ste VCO.

value (no oscillations at all neither double pole frequency response), otherwise you will see spuriouses on the spectrum.

Na imput z VCO želite imeti največ možnih konstantno
vrednost (brez nihanj sploh ne dvojne pole frekvence), v nasprotnem primeru boste videli na spuriouses spektra.Za nekatere modele sem videl nekatere rešitve, ki jih aktivno filtri sledi RC backend da bi se izognili tem phenomenons.Zdi se, da dela precej dobro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back