AD8067 v Multisim - problem z dobavo!

M

micard

Guest
Pozdravljeni vsi! Imam zelo čudno vprašanje. Sem hotel uporabiti AD8067 opamp v moji design, vendar kljub temu, da je ocenjeno, da se 5-24V napetosti dobavo, ko sem ji posredujejo vse kar je nad +-5.42V, potem je izhod ojačevalnika v obračanjem topologiji ustreza skoraj-Vcc in tam valovi so podobne oblike na vhodni signal. Kako premagati, da bi se lahko simulira vezje z +-12V oskrbe lahko gre? Lep pozdrav, Micard

To nima nobenega smisla .. Če lahko, po vašem *****. msxx file .. IanP: |

Seveda, tukaj ste. Ko spremenite napetost vira energije DC 5V storiti vse, kar je, kot je bilo pričakovano. Ampak ko sem dal +-6V. Imam ~-Vcc in majhne valovanje frekvence signala. Mike

Osnovno vprašanje: Dual ali enotno storitev? (Morda ste uporabili eno ponudbo brez ustreznega vplivanje?). Moje vprašanje je, ker ne morem brati datoteke - tudi po unzipping. Ali je res potrebno zip?

To je dvojno. Na žalost ja - preverjanje edaboard končnice. Moja datoteka je opamp.ms10 datoteke v to delovno mesto, je le ena s končnico spremeniti v *. r00

Drugo vprašanje: Kateri dobiček boš uresničil? (Kot sem še vedno ne more prebrati datoteke). Ali ste vedeli, da je opamp stabilen le za dobiček vrednosti, večje od 8 (glede na AD listom).?

Nisem; t videl .. najlepša hvala za obrnjena mi to stvar. Ampak še vedno uporabljam večji dobiček. Se slike spodaj - samo ponudbe se spremeni

To je simulator, tako da boste morali upoštevati pravila, in pravilo pravi, da je treba upor priključen na vhod (+), njihova vrednost pa mora biti enakovredna impedance (ali uporovne) "videli", ki ga vhod (-), kar v bistvu pomeni, R2 in R3 vzporedno .. Dodaj R1 in vse bi moral iti nazaj v normalno stanje .. IanP: D

popolnoma res! Hvala lepa .. Imam že nekaj časa preživel na to neumno napako: /

Ta člen nikakor ne zahteva (pravilo), da bi upor "je priključen na vhod (+)". Tak upor je dobro za nadomestila za enosmerni tok vhodnih, da se prepreči premik delovne točke. Vendar pa, kolikor vem, se uporablja opamp ima fazi vhod FET, ali ne?. V tem primeru ni treba nadomestiti enosmerni tok in jaz bi bil presenečen, da je bil to vzrok za omenjene težave. (Tudi za vnos faze BJT in 1k upor dobiček naj dc vhodni tok so liitle vpliva). Prosimo, da me obvesti o rezultatih.

To je simulator, tako da boste morali upoštevati pravila, in pravilo pravi, da je treba upor priključen na vhod (+), njihova vrednost pa mora biti enakovredna impedance (ali uporovne) "videli", ki ga vhod (-) , kar v bistvu pomeni, R2 in R3 vzporedno .. Dodaj R1 in vse bi moral iti nazaj v normalno stanje ..
popolnoma res! Hvala lepa .. Imam že nekaj časa preživel na to neumno napako: /
Ta tema gre v napačno smer in sklep je napačen. LvW ima prav. Ni tako pravilo v simulatorju dodati upor v non-obračanjem vhod. Mi lahko dodamo majhen upor za pomoč simulator približala rešitev, vendar to ne drži. Pravilo velja tudi v resničnem življenju za Amps op z velikimi toki pristranskosti bi pripomogli k zmanjšanju izravnavo, ki bi se sicer nastanejo zaradi padca napetosti na obračanjem vhodnih uporov. Ne za AD8067 s tokovi pristranskosti picoamp. AD8067 model je pokvarjen, ali Multisim ga ne razlagajo pravilno. Če vstavite tokovnih v ne-obračanjem vhod boste našli veliko tok. Predlagana rešitev z uporom v ne-obračanjem vhod kompenzira ta problem, vendar je še vedno velik odmik. Predlagam, da si ustvarite svoj vedenjski vzorec za AD8067 od list.

Hvala, AdrianN! Torej, opamp model ima napake, kot ste ugotovili. Zdaj je moj pojmovanje analognega sveta ponovno obnovljena.

Hvala AdrianN za obračun primera. Sem res imel covergence težave včasih (brez uporabe upor) na non obračanjem vhod. Ali veste, katero koli tutorial razloži, kako narediti svoje modele Spice iz opamps (ali druge naprave)? Lep pozdrav, Micard

Multisim ima komponento čarovnika pod Orodja. Zaženete čarovnika, kliknite na samo simulacija, nato pa izberite število zatičev (5 v tem primeru), izberite simbol (op amp, kopijo iz zbirke podatkov). Na model, začnite Model Maker. Izberite Operativni ojačevalnik in nato izpolnite tabelo s komponento očala. Multisim Pomoč ima tudi poglavje "Dodajanje Components s Create Component Wizard". Lahko bi tudi kupiti knjigo, SPICE Book Andrei Vladimirescu. Iskanje je na www.Amazon.com ali zaslužiti povezavo s seznama knjig na mojo spletno stran www.MasteringElectronicsDesign.com . Ustvarite lahko tudi "vizualno" model, z enim napeljave v Multisim. Začnite z VCVS z velikim dobiček (izberi AD8067 odprto zanko dobiček), nato dodamo dve vhodni tok virov za Ib, enega vira napetosti za Vos v seriji z vložkom, en upor razlika med vhodi, dve skupni upori način vnosa, serije izhod upor za Ro. Dodate lahko tudi eno palico z VCCS in kombinacijo RC. Prav tako lahko simulirajo napajalnikov. Kakorkoli že, predolgo tukaj razložiti. Knjiga naj vam pomaga. Bom kmalu imel kratek tutorial v moji spletni strani. Bodite pozorni na to (to RSS).

I posted to tutorski. Najdete ga tukaj: [URL = "http://masteringelectronicsdesign.com/buildi-an-op-amp-spice-model-from-its-datasheet/"] Build Op Amp SPICE Model iz podatkovnega lista - 1. del [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back