AC valovno RMS izračun

P

Picstudent

Guest
Moram najti vrednosti RMS vala obliki 50Hz ~ 230V AC. Jaz sem z uporabo dsPIC, da to storite. Koliko vzorcev / Cycle je potrebno za optimalne rezultate. DsPIC rabim le skupno 512 RAM bytes Hvala

Ok, lahko odvzame vzorce 10 ciklov in se povprečje. Ampak moj dvom je, koliko vzorcev iz 20ms polnem obdobju vala? Hvala

Hi, Ker ga uporabljate signal s frekvenco 50Hz, da izpolnjujejo merila, Nyquist moraš vzorec signal atleast dvakrat na najvišjo frekvenco signala. to je 50 * 2 = 100 vzorcev / sec je OK meni, N. Muralidhara

To je vključevalo fizike? Še vedno sem izvedeti več znanja.

Glej [URL = "http://en.wikipedia.org/wiki/Nyquist% E2% 80% 93Shannon_sampling_theorem"] to [/URL]
V bistvu je izrek pokaže, da bandlimited analogni signal, da je bil vzorec lahko se popolnoma rekonstruirati iz neskončno zaporedje vzorcev, če je frekvenca vzorčenja presega 2B vzorcev na sekundo, kjer B je najvišja frekvenca v originalni signal. Če signal vsebuje element na točno B Hertz, nato vzorce razporejene na točno 1 / (2B) sekundi ne popolnoma ugotoviti signal, izjava Shannon je ne glede. Ta zadosten pogoj se lahko oslabljena, kot je obravnavano v Vzorčenje brez baseband signalov spodaj. Več nedavne izjave izrek se včasih previdni, da se izključi enakosti pogoj, to je pogoj je, če vsebuje x (t) ne frekvence, višje od ali enak B, da je ta pogoj enakovreden Shannon, razen , ko je funkcija vključuje stabilno sinusno komponento na točno frekvenco B.
Razmislite znak val 50Hz. Če vzamemo vzorce 10ms narazen, pomeni le dva vzorca v ciklu. Bo ok, da v vsakem trenutku? Microchip v AN1279 traja 128 vzorcev in izračunajte RMS! Hvala

Več vzorcev na cikel boljšo natančnost. Jaz bi naredil vsaj 10 na cikel. Nisi omenil, če ste za merjenje vira napetosti ali toka. Trenutna lahko divjih valov, tako je potrebna večja vzorčenje. Na primer, veliko popraviti in filtrirajo napajalniki imajo napajanje tokovne konice, ki traja le kratek del AC obdobja. Če želite najti AC rms tok v tem primeru boste potrebovali veliko več kot dva vzorca na cikel.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back