915MHz AM detektor potrebna pomoč

E

exata

Guest
: D Živjo! Moram zgraditi detektor AM, ki se uporabljajo pri 915MHz območju. Vedno lahko dobite dostop do prevoznika (oddajnika izhod) frekvenco. Velik problem je, da vhodni signal (915MHz od antene), razlikujejo od-40dBm do +20 dBm in modulacijo AM globoko je zelo (res zelo) majhna. Nekatere-90dBm občutljivosti bi bila potrebna za demodulacijo signalov. To pomeni, da običajne diode / usmernik demodulators neizvedljivi. Iščem vezje, ki lahko določa pretvorbo signala za baseband podlagi znanega LO oddajnika nosilno frekvenco (nekaj kot nič freq. IF mixer). Sem že preizkušen vezje, kot je prikazano na h ** p: / / www.anotherurl.com/library/2.4GHz_AM_RX.htm vendar se zdi, da ni izvedljivo na 915MHz trpi zaradi slabe selektivnosti (pa tak krog razvitih za 915MHz bi bila dobrodošla). Bi lahko kdo pomaga, prosim? Hvala vsem.

Lahko povečate modulacije ravni? Še ena stvar, ki bi bila, da sta dva sprejemnika, enega z nekaj dobiček RF pred diode. Prouči dva izhoda in sprejema informacije od tistega, ki se pojavi več veljavna.

:? Živjo! Modulacija, ne more biti večja. To je v resnici povratnega sipanja signal, ki prihaja iz sistema RFID dano 20feet narazen. Pošiljanje in sprejem antene so dani ob bok, zato lahko vhodni signal doseže 20 dBm ravni. Velika prednost je, da sem lahko imajo dostop do prevoznika frequqncy. Poznam vezje, ki uporablja mixer (označeno MCL JSIQ-911D-1, ni mogel najti spec. Od nje), ki deluje v tej vlogi. Big mimo.

Z vsemi detektorji AM morate imeti AGC, večji dinamični razpon bolje. Včasih sem napravo, Philips, ki je bil dejansko namenjen za TV aplikacije v enem od mojih modelov pred nekaj leti. Bom poglej gor na število in, če je še vedno na voljo, da post tukaj. Boste morali, da se pomešajo navzdol freq, da sodijo v max čip je delovno območje + / - 38MHz ----------- To je bil TDA8341, vendar izgleda, da ni več na voljo. : ( http://www.semiconductors.philips.com/acrobat/datasheets/TDA8340_1_CNV_2.pdf Morda boste našli nekaj kot nadomestilo v iskanju prilagam vezje diagram, kje sem jo v enem od demod naše spektralni analizator design funkcije za FM / AM v času, če je za kakršno koli pomoč

Z konfiguracijo ZIF, uporabite cap blok DC vzeti LO nato amplifire signal AM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back