89C51 serijsko programiranje HELPL ...

H

hussain_kiet

Guest
halo jaz sem z uporabo AT89C51 uc z microvision KIEL 2 prevajalnik hočem pisati in brati iz serijskega vmesnika
jaz sem izpolnila zahtevane vezje, vendar še vedno ima težave (glej cant pisnih podatkov)
moči kdorkoli plzz povej mi, kako lahko jaz napisati na serijska vrata in kako lahko vidim podatke pisno na serijska vrata ..?

to je moja koda

Citat:

# include <reg51.h>

void sertx (unsigned char);

void main (void)

(unsigned char z;

unsigned char aa [] = "MHWSQ";

TMOD = 0x20;

TH1 = 0xFD;

SCON = 0x50;

TR1 = 1;

while (1)

(

for (z = 0; z <5; z )

(

SBUF = aa [z];

while (TI == 0);

TI = 0;

)

)

)

Vaš program je pravilna in dobiš izhod na serijski okno.Ampak morate MAX 232 IC.Connect TX in RX od upravljavca, da MAX232 MAX 232 in povezavo z računalnikom s serijskim kablom.Uporabite hyperterminal videti izhod.Vaš program bo delovala.

Strinjam se s ckshivaram vam ne moremo povezati cmos in ttl ravni neposredno na RS232.
RS232 je tudi fizično protokol dela z -15V.Zato bodite previdni, ko se lahko brez težav razstrelili-up igle UART z MCU je, če se povežete neposredno!Oglejte si:
http://www.lammertbies.nl/comm/info/RS-232_specs.html # Phys

tudi jaz sem uporabiti max232 ic, vendar še vedno vekanje prikaz proizvodnje na hiper terminal ..
Kdaj bom povezati moje vezje potem hiper terminala bo neposredno kažejo proizvodnje
ali imam prejemati datoteke ...???

in ko sem prejela spisa kaže vrednost smeti ..

Najprej morate nastaviti komunikacij možnosti v ht.Na primer 8bit podatkov, 1 stop, brez paritete, 9600 b / s, etc in ofcource izbrati pravo pristanišča.To je ujema z vašim konfiguracije na MCU natančno.Če je to ok, je vnos prikazan neposredno v ht zaslonu.(prejemajo smeti verjetno pomeni narobe konfiguracije)
Kakorkoli lahko vedno preverite z osciloskopa tx pin vašega MCU pred in po max232, tako da lahko enostavno preverijo raven in pogostost signala

Prosimo vas, da izbiro strojne opreme, kot nobena in tekmovanja, kot ANSI.Ni potrebe, da uporabi vse receivecommand, bo prejela samodejno.

hussain_kiet wrote:
Citat:

# include <reg51.h>

void sertx (unsigned char);

void main (void)

(unsigned char z;

unsigned char aa [] = "MHWSQ";

TMOD = 0x20;

TH1 = 0xFD;

SCON = 0x50;

TR1 = 1;

TI = 1;