8 bitni procesor pojasnilo

N

Nora

Guest
Kaj pa 8-bitni procesor pomeni?
Je le velikost pomnilnika vsako območje smislu večje območje, večje zmogljivosti za izračun?Ali kaj drugega?

Zakaj bi potreboval 24 bitni procesor?Sprašujem zato, ker se zdi, da je najnovejša PIC predelovalcev so vse to.

Hvala -
Nora

Zdravo draga Nora:
Nora naslednje povezave bodo koristne za u, upam, da!:
http://en.wikipedia.org/wiki/8-bit
http://www.interviewcorner.com/Answer/Answers.aspx?QuestionId=212&MajorCategoryId=13&MinorCategoryId=31

novo PIC procesorje (PIC24, dsPICs) so 16-bitni.njihovi programski spomin, beseda je 24-bitni čeprav dolgo.

ni taka stvar kot 24bit procesor.

ta izraz opisuje količino podatkov predelovalca lahko proces v enem taktu.

0x41 0x56 0x45!

dragi prijatelj

8-bitni procesor, lahko obdelujejo podatke iz 8bit širok hkrati
glavni register (register A Obložite z 8051 W ali register Obložite z PIC) bo na dolžino 8 bitov.
če v ARM in drugi procesor, se lahko dolžina 16 bitni ali 32 bit širokml

v eno besedo, 8bit precessor pomeni, da lahko traja 8 I / O sočasno, ali zmorem 8 podatke enkrat.

Kaj je 8 podatki?eno pristanišče na PIC je 8 zatiči, 8-bitno binarno je bajt in en bajt je 0 do 255 $ ali decimalni FF Hex PIC MCU lahko handel beseda velikost podatkov z lahkoto, a beseda je dva bajtov (16 bitov), vključno s plavajočo vejico , torej je 16 bitni PIC
je tam zunaj, ljudje se ne mešaj v gospa.

prosim bodi tako prijazen in pokaži nam sestavljavcu okrajšava za 8-bitnih PIC, ki obravnava podatke, velika beseda ...smo čaka ...

0x41 0x56 0x45!

10/12/2005 - mikročip Technology Inc, vodilnega ponudnika mikrokrmilniška in polprevodnikov, analogno,
naznanila svoj First Family of 16-bit PICŽ mikrokontrolerji, je PIC24, da naraščajoče potrebe izvedbe vgrajenih oblikovalcev.V PIC24 16-bitni mikrokrmilniška družine debuts 22 splošne namene naprav in ponuja do 40 MIPS uspešnosti, 16 Kbytes RAM-a in 256 Kbytes of Flash program pomnilnika in do 100-pin paketov.

poskusite učenje nekaj več angleščina, ker od tistega, kar ste prej pisna je očitno, da se mi, da je 8-bitni PIC zmorem 16-bitov podatkov na enkrat.Mogoče nekaj vejic ali karkoli.

če so bili zvočni film približno 16-bitni PIC24 kot zakaj optužiti nas zmedeno dami?

0x41 0x56 0x45!

Sem prenehal z uporabo nizko raven sestavljavcu 5 let nazaj, v tri vrstice kode Prebral sem kodo za eno napravo žice kot IButton, da je 8 bitov dolga in natisni rezultat na LCD zaslonu z 8 bitni PIC.
Jaz sem samo spraševala, zakaj je nekdo vedno na na forumih, ki jo želim pokazati izklop ali poskušajo biti boljša od naslednjega fanta, ali je to ameriški sen?

karkoli ...Jaz samo ne razumem kaj je tvoj point tukaj, o čem govoriš, in zakaj teh obtožb ...

0x41 0x56 0x45!

Gospa je še vedno zmeden (I zmedeta enostavno!)

I uporabo PIC 16F877A, ki so zbrane v mikročip 14bit procesor.

Če uporabljate PIC 18F452, se pripravi kot mikročip PIC18 predelovalec.

Kaj točno to pomeni?
NN

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back