50 Ohm vir vožnje visoki impedanci bremena

• Thread starter shaileshmore007
  • Start date
S

shaileshmore007

Guest
Dragi Strokovnjaki, imam eno 10MHz pulz generator s 50 ohm impedance vira. Moram voziti vezja MOS s tem impulz generator. Navodilo za generator impulzov pravi specifikacija velja samo za 50 ohmov obremenitev. Moja vloga potrebuje točne vrednosti napetosti na vhodu. Kaj naj naredim? Trenutno za instrument sem samo nastavitev 1 / 2 * dejanske napetosti, ki so na mojih vhodnih IC. Ampak donno če je točnost pridobivanje vpliva. Vsi predlogi, prosim?

Če uporabljate 50-ohmski koaksialni za povezavo pulz generator za vnos vaših vezja (high impedance), lahko dobite Double da na izhodu impulz generator, vendar na vhod vašega vezja ste ga pravkar dobili dvojno amplitudo impulzni generator. Zato morate biti previdni, da ne zapišete vaše mos tranzistor. (Mislim, če je vaš krog prenaša do 5 voltov, je max napetost generator pulza za 5 / 2 = 2,5) [url = http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science / 6-002-circuits-and-electronics-spring-2007/video-lectures/lecture-25 /] MIT OpenCourseWare | elektrotehniko, računalništvo in informatiko | 6,002 vezij in elektronika, Pomlad 2007 | Video Predavanja | Predavanje 25: kratenje Abstrakcija Barrier [/url]

Večina generatorjev, namenjenih za 50 ohmski obremenitvi lahko dela brez bremena, kot dobro. Če je izvor impedanca določeno s 50 ohm, expectable vedenje je očitna. Vendar boste morda želeli preveriti dejansko izhodno napetost z osciloscope, če niste prepričani o tem.

Hvala za odgovore. Osciloskop prikazuje okoli 2x vrednost (ni točno) sem navedel na impulz generator, kot je poudarjeno zgoraj, ki jih Milad-D. Moj dvom je, osciloskop vhodna impedanca je lahko drugačen od mojega impedance vezja vhod, tako, kako naj zagotovi natančne napetostnih nivojev do milivoltih?

Ko ste se ukvarjajo z digitalnimi signali, zakaj rabiš tako visoko natančnostjo?

Teči 50-ohmski koaksialni kabel iz signal generatorja na vaše digitalno vezje. Na koncu kabla, preden ga priključite na obremenitev vezje, mesto s 50 ohm upor iz kontaktnega centra do tal. Impulzni generator bodo zadovoljni, bodo napetosti prebral na sprednji strani je enaka napetosti čez 50 ohm breme.

@ Biff44: Bom poskusil s tem ven .. hvala @ Milad-D: Njegova za pospešeno staranje vezja setup, kjer je potreben acurracy upto milivoltih območju.

Njegov za pospešeno staranje vezja setup, kjer je potreben acurracy upto milivoltih območju
. Če iščete kalibriran natančnost, boste imeli težave, da ga dobijo bodisi s generator impulzov ali osciloskopa meritev. Večjo natančnost od približno odstotkov bo redko uporabljajo pri proizvajalcih. Na splošno bosta obe strani obremenitev prenehanja, kot je predlagal biff44 zmanjšalo vpliv impedanca bremena na impulz velikosti. Prav tako ni omenil vključeni širine impulza in obsega čas vzpona. Za hitro stročnice, bi obremenitev odpoved se vseeno raje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back