50-500 VAC iz 15VDC

S

sahu

Guest
Pozdravljeni,: razz:: shock: Jaz sem si ustvariti 50-500 VAC iz 15VDC napajanje. Komponenta želim uporabljati: shock:

Živjo, mislim, da ste se zmotili. D1 + D2 napetost mora biti enaka 15v. Ker na prvi, povezane z brez obremenitve, boste morali odpreti izhodne zelo visoke napetosti. Pozabijo, da, kaj je vaše sedanje zahteve. Ti boš moral zelo HOT tranzistor, če narisati vsak razumen tok. Če na primer, morate 100mA, imate moč disipacije (pri 220V liniji) 29.6W v tranzistor za izhodno moč 1.5W. To je izkoristek 4,8%. To pomeni, da v svoj krog, da ste zapravili 95,2% dovedene energije. To je ogromno moči, da izgubijo, se vam ne zdi? [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda ob 20:19 ------- --- Prejšnji post je bil ob 20:16 ----------[/SIZE] [/] COLOR Kaj vam je potrebno za učinkovito načrtovanje, je večstopenjsko vezje, kjer ste najprej narežemo na zelo visoko napetost v bolj razumno napetost in nato sesekljajte, da še z uporabo PWM. npr. Prvič z PWM k odstopu 500V do 200V, da 80V, da do 50V. Iti skozi to nit, ki vsebuje nekaj podobnega: http://www.edaboard.com/thread193441.html Upam, da to pomaga. Tahmid.

v obtoku, ki jih ne more proizvesti 50-500V, hočeš 15V izhod ali 50-500V izhod?, če je 15V odstraniti D1, D2 in kraj tam D4, /********* je niso izolirani iz električnega omrežja ************/

zahvala u obe u. Mislim, da sem worng smer. pl suggges me pravo smer. izoliranih iz električnega omrežja ne prablom.but i ne morejo uporabljati bridgh rect. samo hulf val rect, lahko uporabite.

odstraniti in jih D1 namesto D4 D1 v isti smeri, se bo proizvodnja volt je 15V - (0,7) se lahko, odvisno od tranzistorja, saj je polovica val je bolje nadomestiti c1 c2 za malo večje vrednosti, če je vaš trenutni zahteva je majhen bolje dodati kondenzator pred 1N4007

Hi sahu, lahko prosim povejte nam, kaj je vaše sedanje zahteve. Če je stanje, potem bo veliko lažje, da bi vam pomagali pravilno vezje za vaše zahtevani namen.

Hi sahu, ali lahko prosim poveste, kaj je vaše sedanje zahteve. Če je stanje, potem bo veliko lažje, da bi vam pomagali pravilno vezje za vaše zahtevani namen.
moj trenutni zahteva je max 500mA.

ni dobro za oblikovanje linijske regulator z 500V vhod za 15V 500mA proizvodnje, preostalih 485V 500mA * = je 242VA zapravlja kot toplota, bolje iti za PTM tipa

Hi sahu. Najprej! Oglejte si svoj post "50-500 VAC iz 15VDC"! To pomeni, da imate 15Volts enosmerni tok (VDC) vir. in želite pripraviti 50-500 voltov izmeničnega toka (VAC)! Kasneje si stanje nasprotno! Shematski vam je parametrična stabilizator in se ustalil na (Vzenner) D1 + D2 = 180 180 = 360 voltov! Vhodni kondenzator filter je neuporabna-100nf, ob predpostavki, 50/60Hz, kaj naj rečem o tem ostalo ... Galvanska ločitev pomeni, da je skozi transformator, ne popravi! Najboljši pristop je denar converter.Although jaz ne bi priporočal, naredite nekaj od tega!! Moram vas opozoriti, da Tovrstna napetost je zelo nevarno! Dobiš lahko elektrika! Prosimo, da se držijo napetosti nižji od 30VAC ali VDC, dokler ne zbere dovolj izkušenj in znanja. Če vse to ste pomagali na kakršenkoli način kliknite: Koristen?

Hi, Če potrebujete 15VDC od 50-500VAC, lahko najprej odpraviti AC v DC in nato uporabite buck pretvornik. Ne morete uporabljati preproste zener na linearni regulator. Na 500VAC vhod (707VDC) vhod in izhod 15V, 0,5 A na izhod, boste pregnale [(707-15) * 0,5] = 346 Watts (!!!) za moč 7.5W. Če potrebujete 50-500VAC iz 15VDC, potem lahko najprej povečati napetost z uporabo pretvornik ali push-pull pretvornik in nato s polno mostični pretvornik za pretvorbo DC na AC. Vendar pa obeh tehnikah so nevarne, saj se ukvarjajo z zelo visoke napetosti. Zato prosim, bodite previdni pri obravnavanju teh vezij. Upanje to pomoč. Tahmid.

Zdravo, če potrebujete 15VDC od 50-500VAC, lahko najprej odpraviti AC v DC in nato uporabite buck pretvornik. Ne morete uporabljati preproste zener na linearni regulator. Na 500VAC vhod (707VDC) vhod in izhod 15V, 0,5 A na izhod, boste pregnale [(707-15) * 0,5] = 346 Watts (!!!) za moč 7.5W. Tahmid
. Je uporabiti polovico val popravek, ne bo 707V

Ok, ni videti, da. Mislila sem, da boste uporabljali polno mostu popravek. Kakorkoli že moč izgube so še vedno v vrhu in zunaj nje praktično omejitev. Tahmid.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back