48Vdc, da 220Vac 5KVA inverter - MOSFET se pokopavajo

M

masifshahzad

Guest
Hi,
Imam namen 5KVA inverter, ki se uporablja 4 baterije v seriji daje 48V.Jaz sem z uporabo IRF640N MOSFET, ki je 18A MOSFET.Moj transformator 48-0-48 tako sem uporabil 12 MOSFET vzporedno na eni strani, tako rabim 24 MOSFET v celoti.Šele čas jaz ček svoj inverter za male transformator svoj ki dela lep, ampak jaz v zvezi z mojo 5KVA transformator, da gorijo vse MOSFET ene strani (11 MOSFET). I uporabo 35A diode na vhod 5KVA transformatorja.Ali mi lahko prosim povej mi, zakaj MOSFET rae zakopati, ampak le za oneside?Doda 14 minutah:jaz sem generiranje 50Hz squarewave od CD4047 IC in po njej rabim ICL7667 ki je MOSFET driver.Could mi prosim povejte, ali je problem s transformatorjem ali izbira MOSFET.okoli več kot 100amp ali tok tok iz ene strani MOSFET (12 MOSFET), tako vsako delnico manj kot 10amp.Doda 6 minut:Vezje je ki dela lep, z majhnimi transformator velikosti, ki je 12-0-12 do 220 od približno 2 amp.
Ena pomembna stvar je, da je MOSFET spali, ko sem vklopu vezja in brez obremenitve je priključen na izhodu 5KVA transformatorja.

Ali uporabljate enega voznika na FET, ali ste težaven teči
celotno stojalo off en ubogi mali voznik?

Zdi se mi, kot večina vprašanj bi bilo treba odgovoriti
z osciloskopa in ne špekulacij (ne da bi sploh
korist shematsko).

ja jaz sem z dvema od IC ICL7667.vsak IC ima dve MOSFET voznikov.imam kratkega voznikov, ki sta za vsako IC za vožnjo MOSFET 12.podporo tako IC z dvema voznikoma vzporedno vozijo 24 MOSFET IRF640N.Dodane po 4 minutah:To zgoditi, da me dvakrat, da je stran MOSFET imajo enako spali, ko sem stikalo ON vezje s tehtanjem brez bremena.

Mislim, da vaš gonilnik je premajhen.Prav tako ne vidim nobenega omembe koli
Podnapon prekinitev, tako da se mi zdi dobra priložnost za
FET vrata vozi iz neznanih napetosti med moč-up.

Po drugi strani pa, če preklapljanje ne začne živahno, bi lahko
eno uničenje od FETs sedel tam opravljajo proti nič
ampak bakra in baterije.Kaj pa ti veš o tem, kako hitro
4047 se začne sekanje?

Morda želite gate, da so proizvodnja, tako da FETs na obeh straneh
so izključeni na začetku, in samo njihovo sprostitev, če imate dobro
dovolj 12V železnici, teče oscilator in tako naprej.

nezadostno Gate napetosti tudi segreva FTTs.
nezaželene kapacitivnost na vrata voziti zaokrožijo PWM signale,
morda dober voznik MOSFET ali preverite tem oddelku voznika
poravna vprašanje.

Eden od razlogov za eno MOSFET kurjenje strani se lahko razume kot prvi 12V prisoten na vrata
za dlje časa, preden nihanja in / ali PWM more prevzeti.
Mi lahko morda zamudo Drain dobavo 48V, da v končni fazi po drugi pa, da je čas vožnje signal stabilizira.Lahko bi potrebovala zamudo za rele operacijo
hkrati dobave prejšnje vezje bi se vzame thro "namestnika stikalo ali preklopi tranzistor.

Najlepša hvala za vaše odgovore.
OK Naj redesign MOSFET vezje voznika in preverite, again.May se je problem z 4047 ic ali 7667 ic.I pustiti u znanje tako, da pošlje nov gonilnik shematski.

Ena stvar zaprositi je lahko uporabljam MOSFET kot pred voznika do vožnje teh 2 nizov vzporednih MOSFET.da voznik MOSFET bo vnaprej drived z MOSFET voznik icl7667 .????

Hvala.

masifshahzad napisal:

Najlepša hvala za vaše odgovore.

OK Naj redesign MOSFET vezje voznika in preverite, again.May se je problem z 4047 ic ali 7667 ic.
I pustiti u znanje tako, da pošlje nov gonilnik shematski.Ena stvar zaprositi je lahko uporabljam MOSFET kot pred voznika do vožnje teh 2 nizov vzporednih MOSFET.
da bo pre-voznik MOSFET drived z MOSFET voznik icl7667 .????Hvala.

Šibka vrata voznikov ne bo razložila, zakaj moč fazi je Pregorjeli brez obremenitve.Bojim se, da lahko problem visokih tokov Pritisk zaradi zasičenosti jedra.Zagon inverter delovanje z halfwave od 10 trajanja ms pomeni podvojil tok v primerjavi z letom rednega delovanja.Da bi se izognili zasičenosti prvi halfwave bi bilo treba skrajšati za 5 ms.

Ali se uporablja kak drug način za omejevanje vklopnega toka, na primer trenutni omejevanje upor.Poleg tega se zdi primerno, da so nekatere vrste zaustavitvi nadtokovno za visoko inverter moči.

Hi, mislim, da je tvoj problem s vaš oscilator cd4047 ni PWM ic, sem nasvet uporabite PWM ic je kot SG3524, 3525, TL494 ali 7500-tudi vaše inverter moči lahek opeklina zaradi zasičenosti jedra zato vam zmanjša za čas, z zmanjšanjem Obratovalni ciklus, če vam, da je treba rešiti vaš problem bo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back