E
ericmar
Guest
Hi, Jaz sem oblikovanju PCB, v katerem bi imela 4 plasti z 1 Ground letalo v 2. plasti in 1 Power Plane v 3. plasti. Večina komponente so SMD tipa in bodo dani na vrhnjo plast (1. plast). Ta plošča je namenjena za pridobivanje podatkov in bom pretvorbo analognega signala v digitalni signal v skladu z ojačevalnik za razširitev zelo majhen signal (glede na Mikrovolt do millivolt) do dostojno napetost pred hranjenjem se v ADC. Vse to bo potekalo na krovu. Moje vprašanje gre, kot sem prebral od nekje pravi, da bi moral ločiti analognih in digitalnih ravnino ozemljitvene plošče. Kot je moj 2. sloj je analogna ravnino tal, se sprašujem, če delam stvari prav. 1. Določim neto na mojem 2. sloj kot AGND namesto lije nad veliko ravnino, na krovu, kot letalo na tleh, je to pravilno? Ali lahko prevzemajo nobene pomočjo, ki se poveže enako neto (AGND) bo notranje povezan s to 2. sloj? 2. Moja ADC ima 3 digitalne signale (DCLK, DOUT, \ CS) in če se bo to ADC spajkana na vrhu plast, bi Ground letalo plast to vpliva? 3. Ali bi moral pravzaprav pour veliko letalo nad 2. sloj in bypass digitalne signale pod ADC? Hvala veliko za vsako pomoč vnaprej. S spoštovanjem, Eric