300V DC-DC pretvornik za CDI

C

cybercheater

Guest
hi .. im načrtujejo izgradnjo 12 -> 300V dc-dc pretvornik za CDI .. sem našel to vezje, ampak jaz dont znanje to vezje delo ali ne
inverter . gif
transformator je 04:50 vrsti razmerje .. baze na moj izračun 12V x 12,5 = 150V lahko kdo tukaj pojasni, kako to vezje deluje?

če transformator ustvarja 150V. lahko pride Udvostručivač stik na izhodu. Poskusi iskati Udvostručivač vezje. če kdo ve plz odgovor.

za Prelet transformator (PTM), morate izračunati tudi dutycyle

če transformator ustvarja 150V. lahko pride Udvostručivač stik na izhodu. Poskusi iskati Udvostručivač vezje. . če kdo ve plz odgovor
Mislim, da ta krog ni napetostni množilniki
za Prelet transformator (PTM), morate izračunati tudi dutycyle
kako izračunati napetost izhoda, če sem ve obratovalni ciklus? recimo to vezje delo na 50kHz, primarno pa @ 10uH, secondry turn @ 125uH 1/50khz = 20uS Delovni ciklus 50% Ton = 10uS Kicoš = 10uS 12V / 10uH x = 10uS 12amp 125uH x (12amp / 10uS) = 150V obratovalni ciklus = 65% = Ton 13uS Kicoš = 7uS 12V / 10uH x = 13uS 15.6amp 125uH x (12amp / 7uS) = 214v njegova pravilna? žal moja angleščina

Ne vem, kaj želite izračunati, ker bo obratovalni ciklus spreminjala upravljavec IC. Problem pa je, da shema ne bo delovala, kot je prikazano, ker je to trenutno manjka občutek, da ni potreben z UC3845 trenutno krmilnik način. Morda boste želeli, da imajo tudi zanko odškodnino, posvetuje z lista za podrobnosti.

Vem, obratovalni ciklus se bo spreminjala s krmilnikom IC .. ampak kaj se bo število ciklus se ustvarjajo s krmilnikom če izhod 300V? Ta krog se od [url =] http://www.sportdevices.com/ignition/inverter.htm~~HEAD=NNS SportDevices. CDI Programmable Digital Vžig [/url]
PTM UC4845 oscilator ima dva vhoda. * Napetost povratnimi informacijami, da bi dosegli želeno napetost, ko je napetost na kondenzatorju razdeljen v potenciometrom priti referenčno napetost, oscilator ustavi. * Trenutni občutek vhod se običajno uporablja za nadzor nad največjo tok v MOSFET. To je odvisno od induktivnost transformatorja in oscilatorja frekvenco, ne pa tudi od obremenitve (s to topologijo). Tukaj se ta vhod uporablja za nadzor začasno izklapljanje napajanja, medtem ko PIC aktivira SCR, da bo izpolnjeval kondenzator. Ko linija je 0 voltov, oscilator je vklopljena, ko se linija je večja od 1 volt, ki oscilator ustavi. To je narejeno iz dveh razlogov:

Za upravljanje Prelet pretvornik v neprekinjen način na 12 V vhoda in 300 V Izhodna napetost bi obratovalni ciklus za 66 odstotkov, se je potrebno. Ampak UC3845 ima strojno omejitev 50 odstotkov, tako da pretvornik deluje v načinu polaganje nad okoli 150V napetosti. Boste dobili tako, da preprosto uravnavanje toka transformatorja in ob upoštevanju 1:12.5 navitja razmerje. Če bo pretvornik deluje, ne da bi poškodovali stikalo tranzistor ali transformator odvisna npr. da je navijanje upor in tok capabality. Ampak sem močno nakazujejo, da dodate trenutni upor občutek za zanesljivo delovanje.

kaj misliš o tem uravnavanje toka transformatorja? je možno, da deluje v načinu prekinjeno, če sem rabil EFD20 jedro z režo zraka? Kaj naj vrednost trenutni občutek upor i uporabo? EFD20
csh-efd20-8p.jpg

kaj mislite o tem uravnavanje toka transformatorja?
To pomeni, da morajo biti površine impulzni V * t med časom države in Prelet, stanje enako. Če si dal v napetosti in navijanje razmerje, boste dobili časovno razmerje oziroma obratovalni ciklus v neprekinjen način. Kot je dejal, ne morete doseči napetosti razmerje 1:25 v neprekinjen način z obratovalnim ciklusom, omejenim na 50 odstotkov in v določenem razmerju navitja. Po mojem mnenju bi bilo bolje stalen način za zmanjšanje vršni tok. Glede stalnega spreminjanja napetosti v uporabi, bi moral biti eden bolje uporabiti UC3843, da se omogoči večji ciklus (vendar le s trenutno pomenu besede), ki namesto povečanja navitja razmerje Če sprejmete nezveznim način, induktivnost transformatorja je treba tudi upoštevati . Če je previsoka, pretvornik ne bo dosegla zastavljenega pretok energije. Če je nizka, boste dobili visok vrh tokove.
je mogoče delovati na nezvezni način, če sem rabil EFD20 jedro z režo zraka? kaj trenutno vrednost upora občutek sem morala uporabiti?
vezje dimenzij mora začeti z močjo izračuna. Morate navesti največjo vžig pogostost in minimalno Vhodna napetost nazivni moči. Potem nastavite povprečno in maksimalno primarni tok, transformator induktivnost in občutek upor.

njegove morebitne če uporabim uc3842? To ic lahko zaženete tudi višje dajatve cikel .. ampak defferent v UVLO .. veš kaj funkcija UVLO?

Da, UC38 vrste z visoko prenizko napetostjo pragom fiksirati (16 V), ne more teči ob 12. V. Mimogrede,, UC3843 UVLO prag tudi ne bo v skladu z običajnimi specifikacij za hladni zagon, ki zahteva za vžigne sisteme za naprej lahko delovali na nizki napetosti baterije.

Hi all, v pretvornik Prelet, če ne bo povezati obremenitev TE napetost da povečanje v vsaki impulz odvisen od vaše izhodne pokrovčkom. Ni važno, kaj je zavojev razmerje, obratovalni ciklus itd od osnovnih stroškov INDUCTOR na čas, ko in sprostijo energijo secondery na off pa tako kot breme Induktor. Ko se zaračuna Induktor je odprt. Napetost je odvisna od njegove obremenitve! Ne vem, kaj je CDI, vendar še vedno je priključena med SCR O / P in do tal? Zato je potreben 2. diode?

Ne vem, kaj je CDI
[url = http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_discharge_ignition] Capacitor odvajanje vžig - Wikipedija, prosta enciklopedija [/url]
V pretvornik Prelet če ne priključite obremenitev TE napetost bo ohranilo povečanje v vsaki impulz odvisen od vaše izhodne pokrovčkom. Ni važno, kaj je zavojev razmerje, obratovalni ciklus itd
To ni povsem jasno, da mi, ki točka razprave ste se nanašajo na. To je nepomembno dejstvo, da se izhodna napetost doseže nobene vrednosti (po zadostnem času). Problem z CDI je, da nominalna izhodna napetost je treba doseči v času (pred naslednjim impulzom vžig) brez povzročanja nesprejemljivih tokove najvišje tuljavo. Vezje dimenzioniranje mora upoštevati te zahteve.
zakaj je potreben 2. diode?
Mogoče bi omejili prekoračitev razrešnice nihanja, ki lahko ponovno sprožijo tiristor.

Zdi se morate vrat na polnilnega preklopnik. Ko SCR požari bo ostala v prevodnosti do sedanjih kapljic na skoraj nič. Z Prelet spodbuda nadaljujejo z dejavnostmi SCR morda nikoli ne izpustite. Cilj je, da izpirajte visoke napetosti pokrov naboj skozi tuljavo vžiga. To hv cap del vezja. praznjenje skozi Vžigalna tuljava primarnega bo znižala na nič tok. Prav tako morate vedeti, kaj characteriztics tuljavo vžiga so. 300V zdi nizka, da me na CDI. HV cap mora biti visoka kakovost mylar del z nizkimi Rs. SCR tudi povratno vožnjo Prelet Manevarska za nadzor noro, ko jih Kratki stiki izhod. Morate imeti osnovno vezje, ki omeji največji dajatve cikel MOSFET voznika ali pa nasičena jedro in poškoduje MOSFET.

Zdi se morate vrat na polnilnega preklopnik.
To je dejansko zgodilo v opisanem sistemu, ki jih kontrolni vhod. Kljub temu bo tiristor najverjetneje izključen med nihanja LC vezja, ki ga sestavljajo kondenzator in Vžigalna tuljava. In pretvornik le dobavlja tok impulzov.
300V zdi nizka, da me na CDI.
To je na spodnjem koncu običajnega razpona napetosti.
Moraš imeti osnovno vezje, ki omeji največji dajatve cikel MOSFET voznika ali pa nasičena jedro in poškodovanje MOSFET.
Da. Kot je bilo že povedano, upravljanje UC38xx krmilnik v je to namenjeno trenutni način bi v celoti rešila to vprašanje.

Če 300V kapa nižja, kar je zgornja meja vrednosti i morajo uporabljati? Ta pretvornik je potrebno v celoti napolnite pokrovček v 1ms ..

1 V μF/300 pomeni 45 MJ energije, ki je v bistvu OK, glede visokih trenutno zmogljivost in nizko esr, jaz bi raje šel za polipropilena kondenzator (FKP ali MKP), kot se običajno uporabljajo v močnostni elektroniki.

lahko vem, kaj defferent med polipropilena in filmski Drugo Vrsta SKP? lahko uporabljam poliester film? pretvornik potrebujejo za izdelavo 0.3amp izhod za polnjenje 1UF pokrovček v 1ms pravice? če freq približno 50kHz in turn razmerje je 1:12, koliko induktivnost je potrebno?

Predlagani Mylar blagovna znamka se nanaša na kondenzatorjev poliestrska folija. Ti se morajo posvetovati s liste za naprave, ki so v interesu, vendar se bojim, da je dV / dt mera, ki jo ponavadi iz poliestra kondenzatorjev insuffcient za CDI uporabe. Polipropilenska kondenzatorji so boljši v zvezi s tem vsaj za red velikosti. 0,3 bi izračun za stalno tekoče delovanje. Glede na ponudbe vhodne moči, bi bila ena od bolj prizadevati za stalni moči. To ni jasno, do mene, kar bi dosegli vžig motorja čas 1 ms, mimogrede. Induktivnost izbira - odvisno. Če spremenite stalno načinu delovanja, z uporabo trenutno smisel in nad 50-odstotno dajatev cikla, vrednost ni kritična, boste morda želeli, da se poveča za zmanjšanje vnosa vršni tok. Če uporabljate originalno vezje, ga je treba izbrati zelo previdno, da se prepreči škoda sestavin. Ne bom predlagal številko pred preverjanje delovanja v simulaciji.

samo glej na sportdevice: wink:
To DC-DC pretvornik zaračuna 1UF kondenzator na 250 volt v cca. 1 ms. To vam omogoča, da theorically CDI iskro v bližini 1000-krat na sekundo, 60.000 rpm v enem valjnim motorjem (1 iskra na vrt), 30.000 rpm rpm v 4 valjnim motorjem (1 iskri vsak 2 vrtljajih na valj).
Mogoče sem potrebovali približno 4ms, če je tek motorja @ 12000rpm .. skupni čas je približno 5ms za 12000rpm v 1. vrsti .. polnjenje pokrovček v 4ms in 1ms za žganje (razrešnica) .. izhodni tok treba polniti pokrovček v 4ms je 0.075amp [url = http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/capchg.html] Polnjenje Capacitor [/url] Kako izračunati povprečni tok, če obratovalni ciklus je ~ 67% ali itd? ali je treba izračun 50-odstotnega ciklus je razkorak do 4.?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back