2 zavrti slike

Z

zkai2000

Guest
Halo, imam 2 slike z različnimi usmeritvami.Kako sem jih premika v isto kot?
Im pisanje kode v VC .Prosim nasvet

Hvala!

PowerColor wprowadza do sprzedaży nową karty Radeon HD 6970 w wersji LCS przystosowanej fabrycznie do chłodzenia za pomocą cieczy. Karty mają referencyjną płytk...

Read more...

Si ga naloži na platno ali v polje slike.

Če na Canvas lahko napišete malo roteen, da se lahko zavrtite sliko.
Else pa sliko v Paint shop ali tako in osvežite.

Ali želite zasukati sliko v čas delovanja?: sm35:

1.Če je vprašanje, ki ste jih 2 slike in veste ANGLE obračati, morate preveriti, če je funkcija, ki jo VC za to.Če želite napisati celotno stvar zase, boste naučili, kako Interpolirati slikovnih pik preveč, saj ko si zavrtite pixels bo padel omrežje.

2.Če je vprašanje, ki ste jih 2 slik in ne veste, koliko se vrti in želite napisati program, da bi našli vrtenja, tako da se ujemajo, je to pogosta težava v podoba "registracija", ki je običajno rešiti z z uporabo funkcije "ujemanje".

Obstaja cela vrsta metod in verjamem, da mnogi od njih bi morala biti omenjena v knjigi Duda's Pattern klasifikaciji.

Primeri
1.Lahko se ujemajo jih ročno s pomočjo kazalne naprave (miške), da kliknete correspoding točk v obeh slik.Za letalo slika (no projekcija), morate le 2 para za izračun preoblikovati.

2.Extract različne funkcije (v tem primeru Sitnice) in našli ujemanja teh funkcij v obeh podob z uporabo grafa, nekateri annealing algoritmi (podiplomski odstop, itd), ali itd verjamem knjigo Duda je treba pojasniti nekaj izmed teh metod (čeprav nisem t brati iz te knjige.), si lahko preberete tudi iz dokumentov, ki jih išče ključno besedo "slika registracija" ali "slike prilagajanju", ne bo dovolj.

Najboljši način, brati druge dokumente, povezane prstni odtis, morajo navesti metodo, ki jih uporabljajo.(Ker so nekatere slike registracije in razvijati usklajevanje z analizo scene v mislih, nekatere metode morda ne bo prstnih odtisov, ki se uporabljajo za sliko.)

Če lahko uporabljate MATLAB namesto tega, bo bolje.V MATLAB je tako enostavno, boste samo zavrtite sliko s funkcijo "imrotate" in jih primerjajo s "isequal" funkcija

".

Kot je nekdo že rečeno, če ste poskušali izterjati kotu vrtenja, tako da dve sliki, uskladi v zvezi z ustreznimi značilnostmi, torej, da se imenuje "image registracija".Image registracija pomembne vloge v medicini posnetkov.Obstaja več metod so bili razviti za izvršitev sliko registracijo, lahko poskusite googling raziskavo "image registracija", preberite si različne tehnike, nato pa poskusite izvajati enega od njih.
of the two images (google for it), you'll find several papers on the topic.

En res močna in zanimiva slika tehnika za prijavo je čim bolj povečati medsebojno obveščanje (MMI)
od dveh slik (google za to), boste našli več člankov na to temo.Dokumenti se lahko nekoliko težko prebaviti, zato tukaj je kratko predstavo o tem, kako deluje.(Sem ob predpostavki, da je tu točka vrtenja je središče slike - torej ni x-oziroma y-premiki vključeni).

Ob predpostavki, da so vaše slike sivine, boste najprej morali ugotoviti, histogram za vsako sliko in potem normalizirati z deli z skupnim številom točk, si predstavlja ta normalizirana histogram predstavlja verjetnostne porazdelitve slikovnih pik v slike.

Naj eden od vaših slik se določi, zavrtite in druge, ki jih kot majhne, točka vrtenja pri čemer središče slike.(Medtem ko izvajanje rotacije, boste morali obvladovati interpolacijo skrbi za vaš primer, lahko najbližjih sosedov interpolacijo bo dovolj - brati o tem).Zdaj pa si zamislite zasukati sliko, ki bo superposed na fiksnih sliko in izračunati medsebojno obveščanje opredeljeno formule boste našli v znanstveni članek MMI.Shranjujte vrednost θ in ustrezna vrednost MMI v tabeli.Ponovite ga postopoma narašča θ (recimo z 1 ali 2 stopinji) in izračun MMI vsakič, kot je opisano zgoraj, ki zajema celoten obseg θ 0-360 stopinj.

Na koncu, našli theta, ki ustreza največji vrednosti MMI.Če si vse pravice, morate na koncu z vrednostjo kota, da je 2. slika je treba zasukati tako, da ustreza prvi.

Upam, da to vam pomaga bolje razumeti dokumentov (boste še vedno, da jih preberete, čeprav).Če ne želite uporabiti MMI, lahko uporabite isti postopek kot zgoraj, ampak uporabljati nekatere druge ukrepe, kot so navzkrižna korelacija ali entropija.

Na zdravje,

AK

Jaz ne bi predlagal maksimiranja medsebojnega obveščanja za prstne odtise.Izboljšava medsebojno obveščati prvotno razvit za odpravo slike z več načini, kar pomeni, da nimajo ločene skupne značilnosti.Pod predpostavko, da slike iz različnih senzorjev, še vedno imajo skupne statistične lastnosti, se lahko medsebojno obveščanje, da se uporablja za merjenje.

Vendar pa je bolj računsko drago, še dražje kot običajno predlogo ujemanje.Poleg tega, ko imate samo 1 modal podobo uporabo medsebojnega obveščanja ne bi dal veliko prednost, če sploh.

No, kot si rekel, MMI verjetno ne bo šlo za ujemanje prstnih odtisov in podobno (čeprav bi bilo zanimivo poskusiti, čeprav optimizacijo metode, kot so Nelder-medica, bi verjetno nekoristen), ampak spraševalec ni natančno vrste slik, tako sem mislil MMI bi bilo bolje staviti kot večina.
Ampak imaš prav, če ste ujemajo, kaj so v bistvu iste slike, in se razlikujejo le po geometrijskih preoblikovanja, potem so vsekakor enostavnejše in cenejše metode okoli.

Spoštovani, hvala za ideje!

Ampak recimo, da sem že postavljajo prstnih slike v array, in moram se ujemajo z drugim prstnih odtisov, ki se nahaja v drugi array (drugačen kot / naravnanost), lahko tekmo jim ob uporabi katere koli algoritmov, ki jih vklopa v isto kot?

Im using VC ...

živjo,
jaz sem tudi po tem povezavo, in sem dobil dvoma ..
torej, če u so vrtenjem slike.
in menijo, slike, shranjene v slika [vrstica] [col]
array,
rotacije pa bo naslov vsake array element spremeni ali vrednost vsakega elementa se spremeni?

in kako odpreti datoteke format DjVu?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back