19volt z 12V ± 5V pretvorbo

D

daemon123

Guest
Zdravo, V bistvu imam 19 V 4A laptop PSU, i so želeli, da ga uporabljate za moj IDE-> USB pretvornik, kot je orignal PSU enota daje 1 amp na obeh 12V in 5V, vem, da sem lahko uporabite 7805/7812, neposredno, vendar pa izhod je 1A, obstaja kakršen koli način lahko dobim 2A na tako z uporabo preprost shematskimi? prosim pomagajte mi

hvala za hiter odgovor IanP vendar se bojim, jaz vekanje najti to IC tukaj, imajo zelo malo stvari avialble lokalno, vse druge alternative, ki ne uporabljajo posebno ic niti induktorje. Prijatelj mi je povedal, da ga je mogoče storiti z transister na vrhu 78xx serires IC vendar ni mi vse shematskimi .. plz koli preprosta alternativa, ki uporablja splošne komponente namenov

To je res, lahko povečajo izhodni tok 78XX regulatorjev z dodajanjem zunanjega napajanja tranzistor .. glej priloženo sliko .. Zavedajte se, da droping napetost od 19 V in 5V pomeni, da enakovredno moč [19 V-5V] je * Trenutni pretvori v toploto, tako da boste morali namestiti moči tranzistor in regulator napetosti na dostojno Heatsink .. Rgds, IanP

Samo Odprite PS in prilagodi vplivanje na povratne informacije v krogu 431 IC. Če zahtevajo, samo prebrati TL431 lista iz interneta. Potem to popraviti na 12 Volt. Naredite 5 volt s katere koli linearne regulator, kot je 7805, če je to, je obremenitev zahteva ne preveč (mislim). Prilagajanje 431 vplivanje je najboljša ideja. Hvala

boste morda želeli uporabiti nation polprevodnikov enostavno preklopnik imajo spletno CAD, ki vam omogoča Input vaše: v napetosti od napetosti in toka zahteve in želeno ripple zmogljivosti bo pic del, in sestavni deli itd linearni regulator ni dobra ideja, da se iz 19 V do 5 ali celo od 19 do 12, ker vsak od teh ima voltov, ki se odvaja v obliki toplote in dodatne obremenitve trenutno na 19 voltov oskrbe, tako vsaj jaz bi uporabite preklopnik priti do 12, nato za LM7805 na 5 voltov najboljšo ponudbo seveda bi bilo preklopniki na obeh losa

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back