16f84, max7219,

S

sccs

Guest
halo guys ...

i posted to v napačnem oddelku prej.Nato sem našla to področje in realizirani moja napaka.

i, trenutno so vezja, ki omogoča, da me berejo bytes iz Atmel Flash.trenutno ga postavlja podatkov kot 32bit binarni ali 8 * 4bits

trenutno uporablja 32
je privedla do dispaly podatkov in potem pretvarjanja je hex uporabljate Windows calc.

kaj bi rad naredil je to zaslon na 7 seg zaslonov.Sem razmišljal o preprost način z uporabo 7447 ICS ampak teh dont izpis hex digits.

i so iskali visoka in nizka za rešitev temveč prišel prazen.Imam pic16f84 igrati z, vendar ne vedo, za pisanje kode za to.

sem našel max7219 lahko prikažete na upto 8 števk, ki je odlična, vendar to pomeni, da rabim za uporabo 16f84 brati binarno in izhodne podatke za 7219 .. mislim ...

pomoč ne bi bilo super.

Sem pogledal na MAX7219 obrazcu in ta del ne prikaže hex digits, bodisi.ga prikazuje nekaj simbolov, E, H, L, P, vendar ne redno hex digits.

Mislim, da lahko naredim nekaj stvari:

1.Drive 7-segment zaslonov z uporabo PIC.Tako lahko izpis znakov kakorkoli hočeš.Težava je v tem, da nimate veliko I / O nožice na 16F84 in želite 8 števk multipleksne.To bo povečalo zapletenost.

2.Uporaba LCD zaslona.Ispolnite poslati ASCII kode za to, da kažejo katero koli alfanumeričnih znakov.Izberete lahko tudi prikaz sporočil, ki naj vodijo uporabnika.Zelo dobro.

3.Uporaba serijske komunikacije (rabiš SW gonilnik za 16F84 in RS-232 primopredajna) za pošiljanje podatkov na PC (HyperTerminala).Spet, lahko prikažete podatke, kakorkoli želite, in jo shranite,
itd
Ko se odločite za eno od možnosti, morda jaz lahko predlagamo še nekaj stvari.
Upam, da to pomaga.

Zdravo, hvala za odgovor

Možnost 3 je no go.i, lahko uporabite vmesnik jtag, da storijo enako delovanje.

i did menijo LCD ampak stroški in pomanjkanje znanja me off.

1. možnost pogledal najenostavnejša me.

u bistvu izvedeti več kot jaz.kaj bi se vaš sudgestion.i am omejena na nekaj LCD zaslonov.

http://www.maplin.co.uk/Media/product_pdfs/N24AZ.pdf
http://www.maplin.co.uk/Media/product_pdfs/N25AZ.pdf
http://www.maplin.co.uk/Media/product_pdfs/N26AZ.pdf
http://www.maplin.co.uk/Media/product_pdfs/N27AZ.pdf

PIC dosent morate biti 16f84.glavni razlog, zakaj sem izbral, da je bil, ker sem se tukaj, ko sem zgradil moj fluffy2 programer.Enako velja za 7segs imam nekaj tukaj kot max7219.v bistvu sem bil trynig do prototipa z deli i že sami.

kot sem rekel, če so u ne sudgestions na boljše načrtovanje im vse ušesa.

hvala.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

> Imam pic16f84 igrati z, vendar ne vedo, za pisanje kode za to.

To je vaša priložnost, da se učijo.To je enostaven projekt.

> i did najti max7219 lahko prikažete na upto 8 števk, ki je odlična, vendar
> kar pomeni, da rabim za uporabo 16f84 brati binarno in izhodne podatke,
> do 7219 ..

Da.I'v uporabil max7219 s PIC.

> Sem pogledal na MAX7219 obrazcu in ta del ne prikaže hex digits,
> niti.ga prikazuje nekaj simbolov, E, H, L, P, vendar ne redno hex digits.

Za 7219 se lahko prikažejo hex digits pa ste, da ga uporabljate v nepovezanem načinu Dešifrirati
in povej, kaj je pripeljalo
v posameznih za razsvetlitev.

Lahko ugotovi serij PIC sourcecode na spletu, da bi začeli.

Citat:

1.
Drive 7-segment zaslonov z uporabo PIC.
Tako lahko izpis znakov kakorkoli hočeš.
Težava je v tem, da nimate veliko I / O nožice na 16F84 in želite 8 števk multipleksne.

Citat:

To je vaša priložnost, da se učijo.
To je enostaven projekt.

LCD zasloni so v redu.
Za primer, kako povezati in voziti ga, glej to appnote: www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1824&appnote=en011059

Čeprav se LCD lahko različni, vsi so zelo podobni.Morda ne boste mogli uporabljati veliko del kode, preveč.

Throwaway18 je prav, da MAX7219 se lahko uporabljajo v no-dekodiranje Način prikaza ničesar (sem zamudil, da je ena).
Ker ste del, se zdi to najlažji način za vaš projekt.Samo pošlji podatke serijsko na MAX7219.

hvala guys imam veliko za misliti.Samo naučiti se Prog pic sedaj ..katere koli smernice za skupno beginer?hvala

Samo drug misli.im pridobivanje Dokučiti prikazovalnikov sedaj (mislim) ..ampak z vsemi idejami, kako lahko dobim 32 Binarni vnosov v 1 pic prevajati v hex na zaslonu.Vem, kako priti 4 in prikaz 0 - f na zaslonu, vendar im zaljubljen, kako priti na drugo 28-bitno, tako da se glasi ...

kakršne koli ideje, hvala ...

tudi jaz vekanje zaslužiti samo teh shift registrov ..

ok ...hvala za pomoč fantje.Zdaj so moje zasloni prikazujejo, kaj hočem, da ko hočem jih.

problema in zdaj je, kako zaslužiti 32 signalov v eni pic čipa.

atm 32 signali se lahko razdeli v skupine z dne
4. in decoded prikaza pravilnega mestno ene skupine v času

problem i zdaj pa je, kako dobiti pic prebrati drugih signalov,

v bistvu kar rabim je,,,

preberite skupini 1 in izpis o disp1
preberite skupini 2 in izpis o disp2
itd itd

Problem je ne morem seženj kako preklopiti vložkov ....

prosim pomoč.

hvala

Oprostite, ne razumem kaj misliš z "glasi skupina 1",
itdKje se ti signali prihajajo iz?
So ločeni 4-bitnih skupin, ki jih morate prebrati?
Če je temu tako, potem input shift registrov bi lahko bil odgovor (tako kot dobri stari 4021 ali novejši 74HC165), Kaskadna.Naloži jih z vsemi bitov in nato premik podatkov serijsko v PIC, storiti pretvorbe, prikaz,
itdRešitev vključuje multiplexers je tudi možno, vendar mi je všeč prehod registrov boljše, ker zahtevajo manj I / O zatiči.

ok v tem trenutku podatki, je na voljo preko 34 pin connector

1 x gnd in 1x 5v.
32 x real.

kot na sliki zgoraj i currentl ima 32 LED ena priključena na vsak pin na konektorju, ko napaja tokokrog prikazuje podatke v obliki binarne števke.LED na 1 in 0 za izklop.

LED je mogoče pretvoriti v skupinah po 4 ali kot eno

tj

1001 1101 0101 0100 1110 0010 0101 0010
9 D 5 4 E 2 5 2

upanje to malo pojasniti.Trenutno imam v vezju prikazovanje podatkov, ki sem jih programed v pic.
Zdaj moram napisati kodeks za pridobivanje podatkov in izpis ustrezne podatke o ustreznih zaslonu.Mislim, da
shouldnt biti preveč slabo.

vendar ne morem dobiti moje glave arround uporabo shift registri ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back