120 MHz filter design - pomoč prosim

D

davicente

Guest
Oblikoval sem in simulirane 120 MHz (BW3db = 21 MHz) pasovni filter z ciolcraft in temex s-parametri datoteke, ko pa sem se PCB, odziv filtra je bil precej drugačen od tistega, i, pridobljenih med simulacijo z mikrovalovno pisarni . Naredil sem slab simulacijo? Če bi jaz zanašajo na S-parametre iz coilcraft in temex? Hvala vnaprej. AREVALO

Na teh frekvencah dodatno kapacitivnost PC blazinic in sledi, kot tudi sled induktivnost postala pomembna. Če to ni na PC krovu še vedno obstajajo podobne parasitics. Poskusite simulacijo znova bodisi z ocenami teh parazitskih vrednot ali še bolje vključuje postavitev PC Board v vašem simulacijo.

Davicente, Poskusite vključiti v simulacijo odstopanj elementov. Vaš filter je relativno ozkopasovna in verjetno občutljivi na odstopanja. Ne vem, kako izgleda vaše filtri, ampak v vašem primeru je bolje uporabiti filter z resonatorjev namesto normalna oblika enega - lahko oblikujete tako fiter z enakimi induktorji. Oglejte si N / u / h / e / r / t / z spletne strani. Tam boste našli F_I_L_T_E_R demo Solution 9.0, ki lahko oblikovanje filtrov z enakimi resonatorjev. Veliko sreče, STO

Hi Stojanov ne najdem element filter rešitev za oblikovanje BPF z enakimi resonatorjev. Kako lahko to funkcijo? S spoštovanjem

Mislim, 120MHz filter je enostavno oblikovati s komponentami LC. preden jo oblikujejo, za ogled potrebujete, da določi vrsto in vrsto filtra. Med obdelavo razhroščevanje, morate izpolniti vsak blok korak za korakom.

Rad bi oblikovanje bandpassfilter na FR4 PCB območju 1.6mm thickness.The med 70Hz in 30kHz.Cutoff frekvenco na 200 Hz in 10 kHz. Pls mi svetuje, kakšne vrste kondenzator, ki se uporabljajo kot je navedeno spodaj: 1. 220nF 2. 100NF 3. 470uF

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back