Želite, da bi odbor FPGA

S

staraimm

Guest
Nisem seznanjen z električnim inženiringa.Ampak sem se zanimajo za FPGA.Ali lahko vsakdo povej mi, kako naj krovu FPGA?Orodja za načrtovanje PCB?Vsako znanje načrtovanja POWER?Hvala veliko.

Odvisno seveda, kaj sredstev, ki jih želite dodati na FPGA.
Tj lahko dodate PHY za USB, Ethernet, video, ...Nato dodamo pomnilnik (SD / DDR DRAM, ...), boot flash pomnilnik (SPI, ...), napajalnik.
Boste morali uporabiti urejevalnik shematsko (kot ORCAD, Protel, ...), da pripravi shematičen, pripravi vaše PCB.V tem času lahko zgradite svoj design pobrisati vse naprave skupaj (funkcionalno) in program flash.
Zdaj, ko ste zgradili svoje PCB in polnjene vaše naprave na njem, lahko začnete testiranje.
To je približno to - se mi zdi.

Druga možnost in verjetno bolj zanesljivo: kupiti enega od obstoječih kompletov krovu FPGA.Lahko najdete eno allready za približno $ 100 ... 150 $.
Možni viri za desk FPGA: Altera, Lattice, Xilinx, Digilent, Xess, ...

Hope this helps

Da.Mislim, da je koristno.Nisem tip iz EE.Torej, hočem vedeti, katera je koristno orodje za ustvarjanje ali priljubljena PCB: orcad ali protel?

Protel ali OrCad, oba sta dobra.

Protel je starodavno programska oprema za shematičen in PCB design.I dont vedeti, ali obstaja nova različica za to.

Ampak poskusite uporabiti OrCad ali Cadence.To je precej boljša izbira.Odvisno od osebnega.
Ker OrCad ima več funkcij in močnejši v primerjavi s protel.Sem uporabo protel b4, skoraj vse je ročno.

Hvala veliko, mislim, da bom moral naučiti, kako uporabljati orcad.

hai,pred izbiro u FPGA bi morala vedeti, kakšne vrste FPGA vaših uporabo, tj SRAM, varovalko proti ali bliskavico itd. splošno bodo vsi, ki uporabljajo samo SRAM temelji fpga.and od datuma bilance u bi našli na kateri so napetosti običajno uporabljajo na FPGA tri napetosti za xilinxs FPGA spreminja od prodajalca do prodajalca. v skladu, da bi morala pripraviti u ali CAD-u, in bi morala uporabljati napetostnih regulatorjev

Lahko z razvojnimi komplet za 99 $ iz Xilinx Altera ali preden dejansko krovu, potem odloči, kaj hočeš od svojega board

Strinjam se.Prav tako sem začel z Spartan3 kit, in kupil XO1200 krovu, kot tudi za 49 $.

Po nekaj časa, začnite razmišljati o vaših lastnih potreb, in to je točka razvija svoj board.
Trenutno sem razvija video krovu (triple ADC / v DVI, DVI ven, SPDIF, DDR DRAM modula, flash, ECP2-50)

S spoštovanjem,
L

Če Home-build FPGA vozilu Všeč mi je, da sedaj, kako boste mesto FPGA (BGA) na vašem vozilu ...

BGA, da se na vašem vozilu bo stal okrog $ 100USD plus stroški PCB from $ 50USD, hitrejši in cenejši je, da kupite

Strinjam se, da bo strošek za tvar odbor s fpBGA's.Zato sem načrtuje izgradnjo odbor v malih serie, recimo 50 .. 100 enot.Če se nekdo zanima, lahko daje na voljo prek eBay.

S spoštovanjem,
L

Altium designer V6 je zadnja različica protel mislim,
jaz sem ga uporabljajo, in zelo dobro za načrtovanje PCB, lahko oba modela ročno ali z shematičen in auto pot, obstajajo knjižnice za FPGA ...., Je nekatere posebne mešanice za FPGA preveč ...
Več informacij o Protel (DXP):
www.altium.com

Kar zadeva mene, logiki povezave Pins različnih čipov ni težko.Ampak design oskrbe z električno energijo in Place & Route zdi težko.Zdaj poskušam ugotoviti, kako se lahko preprosto krovu FPGA.

Googling na internetu, se mi zdi več dokumentacije o protel kot orcad.Ali moram naučiti protel prvi?

Najlepša hvala za vse odgovor.

Jaz ne bi priporočal Orcad.To bo treba prekiniti, v naslednjem letu ali tako.

Citat:

Jaz ne bi priporočal Orcad.
To bo treba prekiniti, v naslednjem letu ali tako.

uporaba PADS iz Mentor Grafično tudi lahko izvozite pin odstop od VHDL kodo tako shematskimi programske opreme

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back