štafeta vijačenje up microcontroller operacijo

B

babash88

Guest
rabim pomoč.Im 'using ds89c450 mikrokrmilniška za upravljanje 12V kompresor.Rele, da sem redno uporabljate, 12V rele ki se uporabljajo v avto elektronike.Ko rele ni povezan mikrokrmilniška funkcij, kot bi moral, kljub temu, ko je priključen rele, mikrokrmilniška začne okvare, ki vse vrste čudaški rezultatov.Rele je povezana z uporabo tranzistor.Dioda je povezana tudi preko rele terminalov prispevek za nazaj emf zaščito.Vprašal sem se in povedal, da je povezovanje malih kondenzatorjev v moč terminalov vseh IC's.Uporabil sem 0.1UF kondenzatorjev.to žal ni delovala.Ali lahko kdorkoli pomoč mi?

Živjo,
Morate izvedeti, če so motnje na mikro, ki jih povzročajo obremenitve napajalnika ali zaradi hrupa, ki seva iz štafeta stiki / kompresor.

1.Ali uporabljate isto 12V vir za ustvarjanje 5V za mikro?Koliko trenutni rele kompresor sprejme Fron 12 V?Ali ista stvar zgodi, če ste le vklopiti rele brez povezave kompresor?Ali lahko opazuješ 5V ravni z osciloskopa, ko rele / je kompresor vklopljen?
Najboljše prakse je uporaba ločenega napajanja za tako visoke sedanjih naprav in da skupne ozemljitve med dvema dobave samo na eno točko.Prav tako uporabljati ustrezno filtriranje za mikro dobavo Vcc.

2.Če hrup sklopke je zaradi hrupa, ki seva iz štafeta stikov uporabite konico zaviralec po kompresor.Uporabite zaščita za mikro vezja.Fizično premikanje in rele kompresorja od krmilnih vezij.

S spoštovanjem,
Laktronics

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back