| Avtor | Sporočilo |
|---|
Ahmed Osama
Pridružen /-a: 18. julij 2004 Posts: 275 Pomagali: 1
| 21. julij 2004 19:48 Ali Elektromagnetni val je prerez območja! | | |
|
| Bom, dokler vam to vprašanje, kako priti do mojih mislih, zdaj vsi vemo kvadratni zakon glede
A2 r2 ^ 2 ------ =------------ A1 r1 ^ 2
A1: območje sevajoče površine A2: območje osvetljene površine r: oddaljenost od izvora
od zgoraj equ. je nemogoče, da je izvor območja glede na nič! Torej mora imeti neko območje! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
flatulent
Pridružen /-a: 19. julij 2002 Posts: 4975 Pomagali: 303 Location: Middle Earth
| 21. julij 2004 21:01 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| | Te enačbe so za matematični model, ki ima lahko točkovnih virov. Pogosto iz fizike za idealized model je uporabljena na realnih situacij, ker so rezultati dovolj blizu tistim, izmerjena za predvideno stanje. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
bibo1978
| 25. julij 2004 22:52 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| | Elektromagnetni val je dokaj zapleten model za Valovna enačba za fotona najbolje opisano z Maxwellove enačbe, zato imajo lahko prerez območja, vendar je samozaposlena fotonska nima presečno površino ali tako mislim. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
sifeddin
| 24. avgust 2004 18:33 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| Dragi Ahmed zdaj vaše vprašanje zdi nesmiselna, saj temelji na zelo starih geometrijska optika, ki je zastarel, z elektromagnetno teorijo. Vendar pa vsebuje tudi tako globok pomen, če se sprašuje o izvoru v EM valovanja in od koder se eminates. Ker do sedaj, celo na mojem zadnjem znanje, nihče ni zares SAID če elektronov ali tako imenovane Photon ali fictous drugi delci imajo veliko PROSTORNINO tako in tako. In v Amr M. Selim je Unity theory, kakor vem, da za zdaj elektronov je vzoru kot točka delcev, ki lahko pridejo v stik z EM sevanje v območju približno it. Še iz moje zelo lastna stališča se lahko zgodi, da se elektroni imajo lahko prostornino lastno odstraniti gostoto energije Neobičnost na svoj položaj v prostoru. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
djalli
Pridružen /-a: 10. november 2001 Posts: 887 Pomagali: 15 Kraj: 1600 Pennsylvania Avenue, Washington DC 20500
| 29. avgust 2004 6:53 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| On se sprašuje, veljaven vprašanje.
V žica (Naj povem okrogle žice samo zaradi enostavnosti) signal potuje na 1GHz (še za primer!) V skladu s kožo effect formula EM val odpotuje v nekaterih 2mm Naj povem, v globino od površine navznoter center vodnikom.
Naj povem, da povečajo pogostost 9GHz. Kaj se bo zgodilo? Kožo globino bo manj. Torej je prerez območja EM valov v prevodnikom žica je manj.
I so priložene fotografije. Ne bodi jezna name. Nisem umetnik, vendar upajmo, da bi bilo jasno, kaj je mišljeno s kožo učinek.
Vse je žica. Black je območje, kjer je EM val ni potoval tja. Blue je površina (prerez) EM vala je potoval in pogostost povišanja tega področja zmanjšuje.
djalli
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
sifeddin
| 03 Sep 2004 22:06 Ali Elektromagnetni val je prerez območja! | | |
|
| Dragi djalli Trenutno se zdi, da so Vzrok zelo oddaljena od "veljavno vprašanje Ahmed Osama sprašuje" ni vprašanje o globini penegtration v kovinskih ali njene "non-umetniške" slike v "končno presek žice", ampak, če obstajajo atomske ravni sevanja prerez emisij. V bistvu gre za količine, uporabljene pri analizi številnih vrst laserjev, da je ime, vendar to ne pomeni, da je sevanje ima prerez območja (ali katerega koli območja na lastno na vseh esp. Ko oddane) Ne jezi se na mene, ampak mislim, da niti vas ne bo v bistvu za vprašanje, ali ste pomota ki je zahteval, da |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
wlcsp
Pridružen /-a: 16. avgust 2004 Posts: 177 Pomagali: 14
| 04 Sep 2004 0:00 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| | To je določeno z radarskim prerezom |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
djalli
Pridružen /-a: 10. november 2001 Posts: 887 Pomagali: 15 Kraj: 1600 Pennsylvania Avenue, Washington DC 20500
| 04 Sep 2004 6:45 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| Dragi sifeddin
". Ahmed Osama zahteval navedbo "Elektromagnetna Wave je dokaj zapleten model za Valovna enačba za fotona najbolje opisano z Maxwellove enačbe, zato imajo lahko prerez območja".
for example a simple TEM wave (lets not complicate with light for now) does for sure have a cross-section area. EM valove v vodenih srednje za primer preprost TEM val (omogoča ne zapletajo z luč za zdaj) ni gotovo imela prerez območja. Slike so veljavna za to zadevo.
Iskreno opravičujem sem začela brati nit od zgornje vprašanje, medtem ko je bilo vprašanje, za kaj drugega.
Upam, da pojasni to. Dajmo sifeddin zakaj naj bi dobil jezen. Moje slike so v redu. Hecam se.
| Ahmed Osama wrote: | Bom, dokler vam to vprašanje, kako priti do mojih mislih, zdaj vsi vemo kvadratni zakon glede
A2 r2 ^ 2 ------ =------------ A1 r1 ^ 2
A1: območje sevajoče površine A2: območje osvetljene površine r: oddaljenost od izvora
od zgoraj equ. je nemogoče, da je izvor območja glede na nič! Torej mora imeti neko območje! |
Kvadratni zakon je nekaj, ki pripadajo več ray-optika področju namesto na tisto, kar resnično luč, je treba preučiti. Zakaj bi jaz to rekel?
Ni važno, kaj intenzivnost, polarizacija itd misliš o viru antena sevajoče EM val, da bi lahka valovanja v našem primeru.
Kaj ray-optika domene nezadostno ocene, je dejstvo, izvor svetlobe vira sevanja. Ali je to monopol, dipolom, rogov, ravno patch anteno, spiralne vir sevanja? Vzorec sevanja je "veliko" na vseh teh različnih virov.
actually study of antennas start with radiating intefinitisimal point-sources of having cross-section area zero and these are valid. Citira si: "to je nemogoče, da je izvor območja glede na nič" dejansko študija antene začnete s sevajoče intefinitisimal točke virov ob prerez območja nič in so veljavni.
Ahmed Osama Upam a pojasniti nekaj. Druge so dodane zelo dragocene informacije. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
sifeddin
| 07 Sep 2004 20:13 Ali Elektromagnetni val je prerez območja! | | |
|
| Ok še zadnjič: Kot vidim EM valovanja nima prerez svoje lastne. Ahmed Osama vprašal (v posukanega način), če geometričnim (ray) optika lahko handel vir EM valovanja je odgovor za to je vsekakor NE!
bibo1978 dejansko mešati z EM teorijo z Photon sliko in mislim prepustiti vprašanje unanswerd Torej djalli in wlcsp misli z optičnim žarkom, ki Ahmed Osama vprašanje kot samo EM valovanja in persued z umivalnikom in vir
vendar blizu te bom govoril iz moje strani, da: Ray Optics: Light je žarki in žarki so samo vrstice z nič prerez EM Theory: Svetloba je val in val je širjenje v prostoru (tj. neskončno prerez) Kvantna teorija: Svetloba je fotona in fotona so kvazi delci z ničelno restmass in ne obraz ne obsega samo znašati od (lokalizirano) energije stiku z zadevo, da (ali sprejemati) bolj na intenzivnost interakcije valovanja, ki sega na razmnoževalnem v vesolju To je vse falks Jaz sem ven |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
bibo1978
| 17 Sep 2004 23:32 Re: Ali Elektromagnetni val ima prerez območja! | | |
|
| sifeddin, žal nisem bil jasen v mojem opisu sem mislila, da se Maxwellove enačbe je le realizacija je Quantum val je fotona, ki se ne actaully kaj lahkega in glede na kvantno teorijo o EM valu ", ki je zadevo val v fotonska "lahko izkoristijo kot da imajo paketni val", ko smo se razmišlja več fotona skupaj to, zakaj v resnici luči potuje z različno hitrostjo, ko potujejo v različnih prepustnost prostorov ". Vendar pa je eden fotonov ne more imeti presečno površino, saj ne more imeti vala paketni preprosto. upanje to je jasno.
to vsi ljudje |
|
| Nazaj na vrh | |
 |