| Avtor | Message |
|---|
gggould
| 10. april 2004 4:43 širok razpon VCO tuning problem | | |
|
| Hi all,
Sem oblikovanje VCO z Varaktorska in preklapljanje cap za kritje 800MHz širok. Ampak se mi zdi, da je dobiček VCO in sprememb amplitude so velike težave. Tako Kvco in izhodno amplitudo poveča z delovne frekvence ...
Vsak namige ali nasveti?
Hvala lepa ... |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Google AdSense

| 10. april 2004 4:43 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
flatulent
Joined: 19. julij 2002 Posts: 4863 S pomočjo: 324 Location: Middle Earth
| 10. april 2004 5:26 Re: tuning širok razpon VCO problem | | |
|
| | Najbolje bi bilo dodati AGC zanke. Izmerite izhodno napetost po pufer ojačevalnik in ga uporabi za spremembo pristranskost na oscilator tranzistor. Še ena stvar za to, da bi bil nadzor nad Atenuator. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
IICCEE
| 10. april 2004 5:36 širok razpon VCO tuning problem | | |
|
| smeš uporabljati ** ** Varaktorska več, nekateri v bližini BJT-E, nekatere v bližini BJT-B; and you should be carefully design the buffer in the working band,also add an AGC loop. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
gggould
| 11. april 2004 5:10 Re: tuning širok razpon VCO problem | | |
|
| Hvala za vse vaše povratne informacije ...
Ampak jaz še vedno ne vem, kako priti bolj konstantno Kvco. Zdaj Kvco pri visoki pas (~ 4GHz), je skoraj 1,7-krat Kvco pri nizkih band (~ 3GHz).
IICCEE Živjo, jaz ne razumem, kaj misliš. Bi lahko pojasni pojem malo več? Zdaj sem dajanje par back-to-back Varaktorska med navzkrižno povezano BJT-C za fine tuning.
Poleg tega je tam kaj moram gledati, medtem ko v tistih deigning pufra (onesnaževalec Partizan)? Samo to vem, moram preveriti parazitskih kape.
Še enkrat hvala! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
IICCEE
| 11. april 2004 8:24 širok razpon VCO tuning problem | | |
|
| Mislim, ne samo pustite Varaktorska med navzkrižno povezano BJT-C za fino nastavitev, ampak tudi copuled od BJT-E.and z več kot dve Varaktorska. (kot so mini-vezja izdelek)
in tudi vi lahko uporabljate ADS oblikovalec guide to storiti, in da so nekateri za vas spreminjanje vloge. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
VSWR
| 11. april 2004 21:20 Re: tuning širok razpon VCO problem | | |
|
| Vaš VCO je uglašen več kot približno 23% frekvenčnem območju (800 MHz/3.5 GHz). Spremembo občutljivosti VCO Kvco za 1,7 ni nič nenavadnega v tako velikem tuning frekvenčnem območju. In spremembe izhodne moči, kot je oscilator spremembe Q v tuning. Kateri varacor diode uporabljate? Kako velika sprememba uravnavanje napetosti, je potrebno za 800 MHz tuning? Kakšna je sprememba v izhodno moč? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
gggould
| 11. april 2004 22:57 Re: tuning širok razpon VCO problem | | |
|
| Hvala, IICCEE. Sedaj imam to.
Rabim NMOS v Varaktorska N_well z 0,3 ~ 2.5V Vtune. "VCO" (ne buffer) proizvodnja spremembe iz ,4 Vpp do ,7 Vpp.
Joj, sprememba Kvco je res velik glavobol mi. Kako lahko oblikovanje zanke filter za izravnavo razlike Kvco. Poleg tega, - 20% Varaktorska proces spremembe (kar bo povzročilo približno 300MHz izmena) tudi urinirati mi ne sveže ... |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
flatulent
Joined: 19. julij 2002 Posts: 4863 S pomočjo: 324 Location: Middle Earth
| 11. april 2004 23:37 Re: tuning širok razpon VCO problem | | |
|
| | Kar zadeva tuning občutljivost goes imate dve možnosti. Eno je, da zanke parametri dovolj široka, da je nespremenljiva, z vsemi vrednostmi. Druga je, da odškodnine vezja, ki znižuje oziroma povečuje zanke dobiček na nizko ali visoko end. To se lahko naredi z napetostjo delilnika s serijo diod in upori v shunt poti. To je mogoče doseči tudi z dioda-upor omrežij v povratne informacije op amp. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
lijulia
| 13. maj 2004 7:20 širok razpon VCO tuning problem | | |
|
| | kako v zvezi z uporabo grobe tuning nadomestiti procesu Temp spremembe? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |