| Avtor | Sporočilo |
|---|
kyndal
Pridružen /-a: 16. februar 2003 Posts: 61
| 27. april 2003 13:53 trdi disk (ATA) Za ethernet pretvornik / emulator | | | tags: |
|
| Zdravo vsem ..
sem imel to noro idejo! Imam te m3po mp3 predvajalnik .. in i reallt bi želeli imeti to play mp3's iz mojega strežnika, insted na notranjem harddrive .. tako o tem, kako narediti IDE emulator, da čepi v insted og je harddrive, ta emulator potem posnema harddrive za m3po. in pridobi podatke iz omrežja ..
je to na vseh posible .. je to naredil? Vse zamisli!
/ Rune Kyndal |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
dainis
| 27. april 2003 14:28 Re: trdi disk (ATA) Za ethernet pretvornik / emulator | | | tags: |
|
| Bolj preprosta in realno dosega nova omrežja (Ethernet in TCP / IP) baset MP3 player .... |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
kyndal
| 27. april 2003 18:23 | | | tags: |
|
| Da ofcource .. Ampak to ni prav, da .. celotno idejo, og Oponašanje je harddrive prek omrežja, se lahko uporabijo v mnogih primerih!
bi lahko celo biti CF kartice! Potem sem lahko slike z mojim digicam, neposredno na mojem strežniku! ..
vendar je povezovanje "starih" ide temelji enotah, bi verry pameten.
obstaja veliko projektov v zvezi z na primer pic16f877 kjer harddrives in CD-ROM-om so bili povezani. ter tudi omrežje kartic .. Tako znanje je probally tam!
/ Kyndal |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
dainis
| 27. april 2003 19:52 | | | tags: |
|
| | Povezovalne naprave v katerem koli IDE CPU je enostavno, vendar bi IDE napravo emulirane z mrežo Plast protokola in omrežje podatkov maping na IDE sektorjih, ki niso enostavno ... |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Silvio
Pridružen /-a: 31. december 2001 Posts: 800 Pomagali: 90
| 27. april 2003 21:29 | | | tags: |
|
| Zdravo kyndal,
Če boste sledili objav wrote z dainis celotnega tega foruma lahko najdete najbolj ustrezne nasvete v zvezi z omrežjem. Trenutna ideja ni izjema od pravila zgoraj.
Vendar, če ste dovolj veselijo in pripravljeni porabiti nekaj časa za katere velja (mislim več kot nora ideja) lahko kupite že pripravljene PCB, kot lahko vidite na priloženi sliki. To je res, da odbor je bil razvit z namenom upoštevati, vendar lahko obrne smer na ATA Spojni in priložite tam kablom od mp3 predvajalnik, nato pa 64k X 16 za pufrskih podatkov, ki prihaja iz omrežja preko RTL8019 Upravitelj in MP3 predvajalnik meni, da je trdi disk priložiti. Očitna, jo morate znova vse kode za ATMega 128 mikro. Lahko najdete več o tem tukaj: http://www.edtp.com/ata.htm It's a velik chalenge. Ne pravim ti bo uspelo 100% zaradi avtobusa lattency in učinkovitost pomnilnika. Morda boste morali preklopiti na 100 ethernet čip. Ne vem, ker sem poskušala ne prej. Ampak to je boljše kot nič.
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
dainis
| 27. april 2003 22:48 | | | tags: |
|
| [quote = "Silvio"] To je res, da odbor je bil razvit z namenom upoštevati, vendar lahko obrne smer na ATA Spojni in priložite tam kablom od mp3 predvajalnik
[quote]
Zdravo Silvio,
Napisala sem, da se povežete IDE na CPU, in omrežjem, ki ni problem, in če je mogoče najti veliko modelov na internetu, ampak "povratne smer ATA Spojni" ni enostavno, morate uporabiti posebna kontrolorja IC iz HDD PFGA ali ATA za visoke hitrosti emulirane .... |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Silvio
| 28. april 2003 2:13 | | | tags: |
|
| Zdravo dainis,
Ti si pravi za visoke hitrosti emulacija. Sem iskal malo in ugotovil, da je večina mp3 predvajalnik opremljen z HDD shranjevanje medijev, ne bi polno uporabo IDE in ATA funkcije. , you can still do "reverse direction of ATA conector" in one word, emulation. Zato sem še vedno verjamejo, da za te vrste uporabe, in samo za to, da še vedno lahko storijo "povratne smer ATA Spojni" v eno besedo, emulacija. Ampak, kot si je navedeno zgoraj, resnično visoke hitrosti emulacija ni mogoče brez uporabe posebnega kontrolorja IC iz HDD ali FPGA. Tako je kyndal za domnevo, da je emulacija harddrive preko omrežja, se lahko uporabijo v mnogih primerih ni popolne trajne z emulacijsko sem govoril zgoraj, še vedno mogoče. On je še vedno tistih tokokrogov, ki so jih omenile ti in drugi design pristop.
Strinjam se s tabo, da bolj preproste in realno dosega nova omrežja (Ethernet in TCP / IP), ki temelji MP3 player, namesto maping IDE sektorjih prek omrežja. Res norost. Manj glavobol, če se popolne datoteke so vložene v lokalni predpomnilnik in hranijo mp3 jedra. Edina zadevnih dostop do omrežja ter če se privilegiji so dodeljene, za pridobivanje potrebnih mp3 datoteke. Ja, to načrtovanje je veliko bolj uspešne.
Silvio |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Silvio
| 28. april 2003 10:50 | | | tags: |
|
| Zdravo kyndal,
Ali veste, kako HDD je usmerjeno v vašem mp3po mp3 predvajalnik? Sledil je FAT 16 ali 32 datotečnih sistemov? To pomeni, da je lahko potegnil ven iz škatle, naložen v računalnik in nato fited znova. HDD ali shranjevanje podatkov, je nič drugega kot continuos tok bytes razpršene po panogah in vpogled v lastniška oblika v vašem mp3o mp3 predvajalnik? Tako ste brez amovible napravo za shranjevanje, da bi bilo mogoče naložiti iz računalnika samo preko rednega zunanjega bus: USB, Ethernet, paralelno serijsko .... ki jih je predvidel proizvajalec. Jaz sem ti to zato, ker nisem našel nobenih TerraTec mp3po mp3 predvajalnik delajo z HDD. Samo CD-ROM. In ti si govoril o HDD emulacija ni posebnih ATA Atapi.
Silvio |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
dainis
| 28. april 2003 11:00 | | | tags: |
|
| Našel sem to: http://www.m3po.net/_eng/index_eng.html http://www.m3po.net/_eng/details.html
Ampak tam je več: poleg CD že nameščen, a konvencionalne IDE trdi disk lahko enostavno naknadno! * Lahko kopirate v stisnjeni avdio datotek in njihove sezname predvajanja na trdem disku. Glede na to, da 30 GB HDD, vsebuje več kot 546 ur (ali 3 tedne!) Glasbe, TerraTec je m3po lahko pomeni nenaden konec potrebe po prostoru v CD stojalo! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Silvio
| 28. april 2003 11:38 | | | tags: |
|
| Jap,
Kot je bilo pričakovati, da sliši, je format datoteke, je združljiva s ISO9660/Joliet in Fat 16/32 datotečnih sistemov. I dati na Emulation, saj ne morem tekmovati z Hitachi SH703x; 32Bit RISC motorja. To je močan konj in da sem majhen osel vožnja z maščobo Manevrirati (I Temu HDD)
Silvio |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
kyndal
| 28. april 2003 13:10 | | | tags: |
|
| Da. kot je omenjeno, i so že opremljeni s harddrive v moji m3po .. i so tudi vgrajene v odstranljivo harddrive "rack", zato le nekaj minut narediti preobrat refil na disku ...
ampak jaz bi raje imam 120GB disk na strežniku, da so datoteke avaible vsem!
in da je disk formatiran z FAT ..
m3po na krovu tudi imeti na krovu serialport priključek, za tovarne debugging .. maby i Reportaža kodo, da je pretakanje iz serialport posibility nekako ....
in v skladu s realnomvremenu emulacija in ATA .. No hitrosti ni res, da je pomembno. kot smo samo treba igrati mp3's (za ta projekt nekako mp3).
in zadnji! za ta projekt je načeloma le nessesary posnemati .. rekli 10 MB harddrive .. je m3po igrajo playlistes kot dobro .. zato emulating mikroprocesorskega samo skrbi za kopiranje datoteke, eno za drugo, v skladu s playliste nekako? to ofcource je dificoult spremembam pesem realnem času .. potem pa je 16mb CF kartice se lahko uporabljajo kot "blažilce", og som RAM?
/ Rune Kyndal |
|
| Nazaj na vrh | |
 |