Warning: fopen(files/topic41841-sl.html) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/elektroda/public_html/tlumacz/view.php on line 147

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/elektroda/public_html/tlumacz/view.php on line 152

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/elektroda/public_html/tlumacz/view.php on line 153
Digitalni Osciloskop Project

Pravila | Recent posts | RSS temo | Iskanje | Registracija | Prijava

Digitalni Osciloskop Project

Goto page 1, 2,3 ... 14,15,16Naslednja
Skoči na stran:

Post new topicReply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby vezij in Small Projects Problemi -> Digitalni Osciloskop Project
Različica v arabščiniBolgarska različicaKatalonščina različicaČeška različicaRazličica v danščiniNemška različicaGrška različicaEnglish versionŠpanska različicaRazličica v finščiniFrancoska različicaHindi versionCroatian versionIndonezijščina različicaItalijanska različicaRazličica v hebrejščiniJaponska različicaKorejska različicaLitovska različicaRazličica v latvijščiniRazličica v nizozemščiniNorveška različicaRazličica v poljščiniRazličica v portugalščiniRomunska različicaRussian versionSlovaška različicaSlovenska različicaSerbian versionRazličica v švedščiniTagalog versionUkrainian versionVietnamščina različicaKitajska različica
Avtor Sporočilo
ze_dib

Pridružen /-a: 06. januar 2003

Post 18. februar 2003 14:33 Digitalni Osciloskop Project
tags: PC Osciloskop krovu projekta Osciloskop projekta FPGA Osciloskop Osciloskop FPGA kosov Osciloskop projekta usb Osciloskop projekt digitalnega osciloskopa projekta

Živjo

Jaz sem preučevanje možnosti za vzpostavitev digitalnega osciloskopa za PC, s kartičnega pomnilnika za zapomniti vzorcev.

Imam nekaj vprašanj:
=> Kateri avtobus je lažji za uporabo (trda in gonilnik za linux / windows): PCI, USB, IEEE1394, ali
=> I, čeprav o uporabi številnih majhnih hitrosti ADC (cheapier), da se doseže frekvenca Rad za uporabo, je to dober način, da to storijo.

FPGA, ki bi bila najbolj primerna za ta projekt SpartanII, ali APEX20k

TOTO2001
Nazaj na vrh
ee_freak

Post 18. februar 2003 15:48

Poskusite www.bitscope.com. Ki jih uporabljajo PIC z CPLD.
Nazaj na vrh
MADURAN

Pridružen /-a: 01. januar 1970
Pomagali: 2

Post 18. februar 2003 15:56
tags: http://www.chocbar.demon.co.uk/

http://www.chocbar.demon.co.uk/
Nazaj na vrh
ze_dib

Post 18. februar 2003 16:08

Hvala veliko za tiste koristne povezave

Mislim, da drugo je blizu tistega, kar želim design.

Raje uporabi PC SDRAM pomnilnika, ki omogoča shranjevanje vzorcev, poceni rešitve z FPGA.

Toto2001
Nazaj na vrh
dsp_

Pridružen /-a: 02. marec 2002
Pomagali: 3

Post 18. februar 2003 16:38
tags: "Čas vzorčenja kompletov" tp: / / www.google.com/

hi toto
poglej za "čas kompletov vzorčenje" ali "kompletov vzorčenja ADC" na google

theres je app opombo o tej temi na Maksima homepage
http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/384

vendar pa to ni najboljši pristop za hobi namene
Maxim wrote:
Žal, ta pristop je zapleten in povzroči dodatne stroške, dolgotrajen kalibracijo, in matematični analizi.

HTH
dsp_
Nazaj na vrh
ze_dib

Post 18. februar 2003 18:25

Hvala za uporabo beležko.

To je skoraj kaj sem razmišljal o tem.

Ali lahko prevzame FPGA ure za ADC vzorčenje, mislim pa misliš, da je Treperenje o Clock signal bi bili sprejemljivi za tako stvar

Hvala za anwers Nasmeh
Nazaj na vrh
Hugo

Pomagali: 24

Post 19. februar 2003 3:36
tags: McCord plus fyp nizkocenovne Osciloskop McCord plus fyp nizkocenovne Osciloskop McCord final_report kosov Osciloskop nizkimi stroški

Ta povezava bi se lahko koristno:

http://www.mccord.plus.com/FYP/final_report.htm

(Implementation of a nizkocenovnih PC temelji Quad kanalov v realnem času / skladiščenje osciloskopa).
Nazaj na vrh
ze_dib

Post 19. februar 2003 15:38
tags: FireWire Osciloskop FPGA Osciloskop FPGA temelji Osciloskop Osciloskop FPGA kosov Osciloskop FPGA temelji digitalnih Osciloskop Osciloskop s FPGA

Dejstvo je, I'not zares iskali za nizko ceno osciloskopa,

To precej visoke hitrosti osciloskopa pri nižjih stroških, ki temelji na FPGA da omogoča konfigurabilne vzorčenja in pogostost, filtriranje, nastavljivo širino vzorca in število vzorcev. I'm intrested zlasti v možnost strojne obdelave pred digitalno shranjevanje.

Jaz tudi načrt za uporabo računalnika pomnilnika za nižje stroške shranjevanja podatkov.

Ne, ki Hitri kosov avtobus (PCI, USB in FireWire) je easist izvajajo (s čipom ali FPGA) in cheapier.

Tukaj je

Toto2001
Nazaj na vrh
Gunship

Pridružen /-a: 31. december 2001
Pomagali: 3

Post 21. februar 2003 19:57
tags: FireWire Osciloskop FPGA Osciloskop FPGA temelji Osciloskop Osciloskop FPGA kosov Osciloskop FPGA temelji digitalnih Osciloskop Osciloskop s FPGA

toto2001 wrote:
Dejstvo je, I'not zares iskali za nizko ceno osciloskopa,

To precej visoke hitrosti osciloskopa pri nižjih stroških, ki temelji na FPGA da omogoča konfigurabilne vzorčenja in pogostost, filtriranje, nastavljivo širino vzorca in število vzorcev. I'm intrested zlasti v možnost strojne obdelave pred digitalno shranjevanje.

Jaz tudi načrt za uporabo računalnika pomnilnika za nižje stroške shranjevanja podatkov.

Ne, ki Hitri kosov avtobus (PCI, USB in FireWire) je easist izvajajo (s čipom ali FPGA) in cheapier.

Tukaj je

Toto2001

Za PCI, ti ponavadi kupiš čip za vmesnik ali osnovni in dana v FPGA. To bo verjetno vam najhitrejši prenos podatkov med obsegom dela FPGA in računalnikom. Ampak delam dobro za visoke hitrosti PCI lahko težko. Prav tako načrtovanje ni prenosna. (Moraš se premakniti celotno PC okoli.)

USB je dobra še posebej z USB 2.0. To je zelo dobra hitrost. Lahko kupiti USB čip, ki lahko prihajajo z vseh voznika razvojno orodje boste potrebovali. Zasnova je tudi prenosni. Če želite premakniti na drugo področje okoli laboratorij, je to boljša izbira.

Ne vem preveč o Firewire razen uporabljene na nekaj priložnosti. Glavnem za Digital Video stvari. Jaz bom ta vmesnik ni priporočljivo za področje. Ne mislim se vedno uporabljajo za instrumente namen.

Kakorkoli že, samo moja 2 centa. Upam, da pomaga.

Gunship
Nazaj na vrh
DrShoe

Pridružen /-a: 16. april 2001

Post 24. februar 2003 23:36

V AD9283BRS-100 je AD pretvornik v $ 6 območju, brezplačne vzorce.

8-bitni, 50 MSPS/80 MSPS/100 MSPS ADC
Nazaj na vrh
ze_dib

Post 25. februar 2003 13:51

Hvala za vse koristne nasvete.

Sem zdaj boljši pregled o tem, kaj se bo ta projekt.

V mojih mislih flirts, sem iskal PCI, vendar je mobilnost argument nisem pomisli.

USB 2/1.1 zdi beter izbire v smislu, da omogočajo, da se vtič na računalniku, a mac ...
Treba bo samo malce več, da se filtri parameter in za varnostno kopijo vseh podatkov na računalniku, vendar pa se lahko lažje narediti preveč!

Če so ljudje zainteresirani za sodelovanje v njej, sta dobrodošla

TOTO2001
Nazaj na vrh
mbyka

Pomagali: 1

Post 01. marec 2003 16:28

http://alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm

IZDAJA 97
Avgust 1998
Tema: debugging TEHNIKAH

Task Manager Almost Made 100, Ken Davidson, 2.
Reader I / O, 6.
New Product News, 8.
Bitscope mešani signala Slikaj motorja, ki ga Norman Jackson, 12.
http://www.circuitcellar.com/library/toc.asp
Nazaj na vrh
mbyka

Post 01. marec 2003 23:43
tags: circuit_cellar http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm

http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm
http://www.vitrum.cz/snail/products.htm # BITSCOPE

ali ftp.circuitcellar.com 21 Anonyymoue \ ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1988 \ Issue_5
ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1992 \ Issue_25
ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1998 \ Issue_97
Nazaj na vrh
Goljat

Pridružen /-a: 26. marec 2002

Post 23. marec 2003 17:46
tags: p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser Johan Glaser DSO DSO Glaser Johann Glaser DSO

Lahko imajo tudi pogled na spodnjo povezavo

http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/

Goljat
Nazaj na vrh
RF_Router

Pridružen /-a: 01. februar 2002

Post 23. marec 2003 19:16

Mislim, da je avtobus vašega izbrali, je treba v glavnem odločila, vaša hitrost vzorčenja. Kaj je najvišja stopnja, ki si želi vzorec? In lahko greš od tam? Le bar v mislih, da je vaša hitrost vzorčenja mora biti vsaj 2,5-krat več in tudi ti morajo prepričati, da vaš vzorčenja ne spreminja. Si ne bi želeli, da se vključijo v različne sistem vzorčenja povzročila je preveč zapleten, da ravna tako običajno, če želite, da bi bili prepričani, da, potem boste morda želeli, da imajo neke vrste varovalni mehanizem med vašim računalnikom in vaši ladji.

Uživati,
RF_Router
Nazaj na vrh
Sobakava

Pridružen /-a: 27. marec 2002

Post 27. marec 2003 9:02

Če vam ni treba globoko pomnilnik, le ustvariti dva video ovnova
Shranjevanje pal ali NTSC podobo in izpolnite ta spomin z grafično
ki jo želite prikazati. (področje graf) in ustvarjajo standart
video signala s te podatke. To je uporabno, če ne želite uporabljati
računalnik z osciloskopa ....
Nazaj na vrh
qinqiuer

Pridružen /-a: 27. marec 2003

Post 31. marec 2003 17:05
tags: usb DSO Glaser p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser Johann Glaser analogni Johan Glaser DSO Johann Glaser DSO

Golijata wrote:

Goljat

ta načrt je eden najboljših!

ker je dobra rešitev v analogni čelnih!

in mislim, da je usb je dobra izbira, vendar pa je zapleteno
Nazaj na vrh
ME

Pridružen /-a: 14. marec 2002
Pomagali: 11

Post 31. marec 2003 21:38
tags: DSO shematskimi p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser Johan Glaser DSO DSO Glaser Johann Glaser DSO

Prišlo je do napake v tem shematskimi: http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/schematic/MainSchematic.png

IIC pull up upori na SDA in SCL mora biti priključen na 3.3V in 5V, kakor je prikazano v spodnjem levem kotu shematično. Obe AN2131
in EEPROM je 3.3V vrste.
Nazaj na vrh
Make_Pic

Pridružen /-a: 13. april 2002

Post 13. junij 2003 21:25 2: Golijata Ta povezava ni virov za FPGA
tags: DSO FPGA FPGA DSO FPGA DSO projekta DSO FPGA DSO FPGA projekt p: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Johann Glaser

Citat:

Goljat

Ta povezava ni virov za FPGA!?
Nazaj na vrh
joilen

Pridružen /-a: 08. junij 2003

Post 15. junij 2003 15:14
tags: DSO FPGA FPGA DSO DSO FPGA DSO verilog

tudi check out www.fpga4fun.com, ta tip je naredil DSO uporabo FPGA, da je trenutno početje a Tutorial o tem, kako je to naredil skupaj z vsemi verilog code ...

A
Nazaj na vrh
Make_Pic

Post 15. junij 2003 16:02 stroboskopskih metode merjenja za DSO

joilen: To je dobro informacije za mene, ampak
Rabim vse podatke o stroboskopskih metode merjenja za DSO!

Last edited by Make_Pic 15. junij 2003 17:54; edited 1 v času celotnega
Nazaj na vrh
Make_Pic

Post 15. junij 2003 16:06 Re: stroboskopskih metode merjenja za DSO

Rabim vse podatke o stroboskopskih metode merjenja za DSO! V stroboskopskih metoda omogoča merjenje frekvence do približno 3 GHz.

Last edited by Make_Pic 15. junij 2003 17:52; edited 1 v času celotnega
Nazaj na vrh
xgnetto

Post 12 Sep 2003 16:59 Re: Digitalni Osciloskop Project

drugi projekt povezavo.

Zbunjeni
http://www.enetsystems.com/ ~ Lorenzo / področje /

uživati!
Nazaj na vrh
Sobakava

Pridružen /-a: 27. marec 2002

Post 13. oktober 2003 12:29
tags: cy7c68013 vezja scenix

"Rabim ideje o" sprožitev "

Moj modela bo temeljila na preprosti
FPGA / CPLD ali hitro Scenix SX FIFOs.

Če ne potrebujete za izvedbo "pre-sprožitvenim" Mislim, da nimajo za shranjevanje vzorcev, ves čas. Samo sprožilec signala od analognih kanalov ali zunanjih sprožitveno kanal je potrebna za začetek pridobitev "n" vzorcev s Frekvenca vzorčenja
"m" MPSP.

Po polnjenju FIFO, bom začeti USB2.0 s prenosom
CY7C68013 (Cypress EZ-USB2 8051 IC)

Hočem vedeti o sprožitvenim vezja. Kako lahko naredim, da se v analogni način?

Rabim za ustvarjanje pulza od določene ravni, in je določena roba (hi-lo ali do-lo-do-hi) v analogni signal in potem bom določil multivibrator za brisanje, in to reset flip Skljokati po FIFO zasedena, zato sem Navada dobiti večkrat impulze za vsak ujema ravni rob med vzorčenjem.

Pri določanju sprožitvene ravni, jaz sem razmišljal o uporabi DAC / digitalni potenciometer. Ali pa, če jaz to po ADC, lahko uporabi 8 bitni velikosti komparatorji ...

Lahko sem v napačno smer. Kaj misliš / priporočiti?
Nazaj na vrh
Aoxomox

Pridružen /-a: 18. julij 2001

Post 15. oktober 2003 22:51 Re: Digitalni Osciloskop Project

Če ne želite, da se predhodno sprožili s shranjevanjem vzorcev v okrožnici pufer, zakaj ne boste izvajati digitalnih primerjati za vzorčene AD vrednost.
Če želite odkriti npr. nizka do visoke tranzicije ste najprej počakati, da se AD vhodno vrednost postane manjša od sprožitvene ravni. potem ga lahko ponastavite vaše sprožijo impulz. naslednjič, ko se oglas vrednost postane enaka ali višja od te stopnje lahko nastavite sprožitveno impulz.

prednost ta način se lahko izvajajo sprožilno enoto, brez dodatne strojne opreme, ki lahko analogni viseče s temperaturo ans tako naprej.
Druga prednost se lahko izvajajo Schmitt sprožitvenim vedenje, ko ob dveh neodvisnih ravneh, za zgornji in spodnji AD vrednost. Za izvajanje tega s analoge zadevah, boste morali za izgradnjo dveh DACs ali drugje.

Upam, da pomaga,
aOxOmOx
Nazaj na vrh
phongwiroon

Pridružen /-a: 08. december 2003

Post 08. december 2003 7:37
tags: majhna Osciloskop

poskusite uporabiti gameboy za mala Osciloskop
Nazaj na vrh
Aoxomox

Pridružen /-a: 18. julij 2001

Post 25. december 2003 22:21 Re: Digitalni Osciloskop Project
tags: Osciloskop input shematskimi oscilloscop input shematskimi

Je kdo shematskimi ali načelo osciloskopom input oddelek?

predvsem z naslednjimi requeirements:

- Visoko BW
- Visoka impedanca
- Nizko izkrivljanje
- Nizek hrup / visoka občutljivost

Vse predloge za dobro HF input Atenuator vezje?

Vsaka pomoč je uvaževati.
Nazaj na vrh
martingn

Pridružen /-a: 31. marec 2004

Post 13. april 2004 15:11 Digitalni Osciloskop Project

Zdravo ljudje,

Bi kdo šel naprej in graditi kaj?
Vsak delež, zanimivo?

S spoštovanjem,

Martin
Nazaj na vrh
Cluricaun

Pomagali: 13

Post 08. maj 2004 18:50 Re: Digitalni Osciloskop Project
tags: projekt obsega usb usb obseg projekta obsega pc projekta Projekt obsega usb na pc projekt obsega pc pc obseg projekta obsega usb projekta

Živjo

Imam bitscope, saj pred nekaj leti, zdaj pa mi je všeč, da je posodobitev za komunikacijo med računalnikom in bitscope. Prav (Bitscope) prodati ethernet-RS232 in eno visokohitrostnega USB-RS232 adapter. Mislim, da so a košček s expencive po naročilu, je dodajanje uporabniških takso in DDV. In sprašujem se, če obstajajo katere koli projekte se lahko uporabi za pridobitev ali USB ali Ethernet Adapter, PIC kode ali sch.

More info here:

www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 0
www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 1

Hvala vnaprej za vsako pomoč
Cl
Nazaj na vrh
joc_06

Pridružen /-a: 28. november 2003
Pomagali: 2

Post 25. maj 2004 13:56 Re: Digitalni Osciloskop Project

martingn wrote:
Zdravo ljudje,

Bi kdo šel naprej in graditi kaj?
Vsak delež, zanimivo?

S spoštovanjem,

Martin

Jaz sem z začetkom izgradnje projekt podobno kot ldso naslednji teden. Samo čakajo na dele, v tem trenutku, bom vas posodobitev
Nazaj na vrh
Post new topicReply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby vezij in Small Projects Problemi -> Digitalni Osciloskop Project
Stran 1 od 16 Vsi časi so GMT 2 uri
Goto page 1, 2,3 ... 14,15,16Naslednja
Skoči na stran:

Zloraba | | Administrator | | Moderatorji | | Podprite nas | | kazalo
Topic RSS