| Avtor | Message |
|---|
yahootew3000
| 14. november 2007 3:50 cpu design verilog | | |
|
| Uvod v Oblikovanje CPU z RTL Approach. To CPU je preprost 8-bitni procesor z 8-bitni naslov bus. Arhitektura temelji na akumulator, ki temeljijo design. Navodil, ki so razvrščene v nekaj kategorij, ki je prikazan kot spodaj:
1. Podatki manipulaciji a. ADD X Dodajanje vrednosti v spomin na akumulator. b. SUB X odštejemo vrednost v spomin na akumulator. c. XOR X Exclusive-OR logična operacija vrednost v spomin na akumulator. d. IN X izvaja in logična operacija vrednost v spomin na akumulator. e. ADR Dodaj med registri.
2. Prenos podatkov a. MVI Move takojšnje podatke iz registra. b. MVD Premakni iz pomnilnika podatkov iz registra. c. MOV Premikanje podatkov med registri. d. LDA X Load pomnilnik podatkov akumulator. e. STA X Vstavite akumulator v pomnilnik podatkov.
3. Program za nadzor a. BRN X Branch, če vrednost v akumulator negativen. b. JMP X Skoči na določen naslov.
6. Shifting a. SHR Shift enega bita registra v desno. b. SHL Shift enega bita registra na levi.
5. Razno a. STOJ Ostani no delovanje. b. NOP št operacijo do naslednjega navodila.
Design uporablja Λltera Quαrtus II 7,2
Last edited by yahootew3000 na 16. december 2007 11:44, edited 1 v času celotnega |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
yahootew3000
| 16. december 2007 11:23 odprtih sredice za picoblaze | | |
|
| |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Eiffel.Z
| 17. december 2007 10:32 preprost cpu verilog | | |
|
| yahootew3000 Oprostite, nimam dovolj točko za prenos datotek. tako da lahko naslov te datoteke z mano? Hvala lepa! E-pošta: yikoulian2001 (at) 126.com
s spoštovanjem Eiffel |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
master_picengineer
| 18. december 2007 10:01 rapidshare verilog RISC | | |
|
| Ja, to je preveč drago. Prosimo, delite ga z Rapid delež. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
echo47
| 18. december 2007 10:14 kcpsm3.zip | | |
|
| Vse priponkami so kopirali prost pomočnik ogledalo približno enkrat na mesec, tako da bi moral čim prej zgodilo. Potem si lahko brezplačno prenesete iz ogledala brez uporabe kakršne koli točk. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
yahootew3000
| 18. december 2007 16:47 cpu design enostavno uporabo verilog | | |
|
| | master_picengineer wrote: | Ja, to je preveč drago. Prosimo, delite ga z Rapid delež. Hvala. |
Izberete lahko prenesete dokumentacijo namesto tega. Oznake so vključeni tudi. Verilog datoteke za vaše udobje
Dodano po 3 minutah:
Sem vključila winrar format je manjši po velikosti v primerjavi z WinZip formatu. Obe sta enaki. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
RegUser_2
| 24. december 2007 20:19 preprosto cpu v verilog | | |
|
| Za dodatne primere modelov za CPU FPGA, nekateri si oglejte opencores.org (RISC različnih modelov in popularni PIC in AVR CPU jedra, kar jih naredi zelo privlačne, saj razvoj programske opreme apartmaja že obstaja).
Potem se lahko nekateri tudi pogled na CIRCUIT izdelkih KLET (tj. vprašanje 116 marec 2000 Building RISC sistema v FPGA, kjer so vsi krvavo zgodbo o razvoju tako 16-bitni RISC in prilagajanju retrgetable LCC prevajalnik opisana in izvorno kodo je podana) .
Tako Xilinx in LATTICE zagotavljajo brezplačno optimizirana 8-bitni CPU jedra virov (PICOBLAZE in MACO8). PICOBLAZE opis so povsod mreže in je v teku PACOBLAZE projekt, ki dodaja različne perifery do jedra in česar je manj odvisna od prodajalca. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Eiffel.Z
| 28. december 2007 7:03 verilog dokumentacija njemu in2 | | |
|
| yahootew3000 Živjo, brat. Imam vprašanje, ko sem simulirati vaš koda, ki se mi. Moje orodij QII 5,0, in prenos ipcore RAM rezultat ni isti kot vaš navedene dokumente. Ko preberete RAM, RAM Podatki se lahko pojavijo pri naslednjem robu ure, je nekaj težav. in sem se nanašajo na RAM Megafunction Priročnik za uporabo iz Altera Website. Dejanskega izvajanja dela, pa je kot svoj status simuliranje, kako dobiš dokument rezultat? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Johnson
| 28. december 2007 16:27 16-bit picoblaze | | |
|
| "Both Xilinx and LATTICE provide free optimized 8-bit CPU cores sources (PICOBLAZE and MACO8). PICOBLAZE description are all over the net and there is ongoing PACOBLAZE project which adds various perifery to the core and makes it less vendor "
Ne dam glavni izvorno kodo, tako da ne morete narediti sprememb na njih.
8-bitni naslov je zelo kratek naslov prostora, ga lahko spremenite v 16-bitni?
Na kakšen procesor ta je zasnovan? Prav tako je RISC eno? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
RegUser_2
| 29. december 2007 0:59 kako oblikovati preprost procesor v verilog | | |
|
| | Johnson je napisal: | "Obe Xilinx in LATTICE zagotavljajo brezplačno optimizirana 8-bitni CPU jedra virov (PICOBLAZE in MACO8). PICOBLAZE opis so povsod mreže in je v teku PACOBLAZE projekt, ki dodaja različne perifery do jedra pa je težko prodajalec"
Vsi so RISC, VSI jih vsebuje izvorne kode (optimizirana za družine FPGA)
PACOBLAZE je manj optimističen, vendar bolj univerzalne
http://bleyer.org/pacoblaze/ |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Johnson
| 29. december 2007 8:23 cpu design z verilog | | |
|
| | Kaj pa IDE in prevajalnik suuport? Je monter vključen? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
jennifer ali Bakr
| 29. december 2007 9:35 nnarm monter | | |
|
| | RegUser_2 wrote: | | Johnson je napisal: | "Obe Xilinx in LATTICE zagotavljajo brezplačno optimizirana 8-bitni CPU jedra virov (PICOBLAZE in MACO8). PICOBLAZE opis so povsod mreže in je v teku PACOBLAZE projekt, ki dodaja različne perifery do jedra pa je težko prodajalec"
Vsi so RISC, VSI jih vsebuje izvorne kode (optimizirana za družine FPGA)
PACOBLAZE je manj optimističen, vendar bolj univerzalne
http://bleyer.org/pacoblaze/ |
tako da lahko najdem brez težav verilog kodo vir picoblaze na net ...? ne samo diagrami ..! imaš vse strani, ki jo uporabljajo že za to ... hvala youuuuuu |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
echo47
| |
| Nazaj na vrh | |
 |
Johnson
| 29. december 2007 14:01 design preprost procesor verilog FPGA | | |
|
|
Xilinx wesite ne dobite izvorne datoteke! Kaj lahko dobite je le sintetizirani netlist in ne morete spremeniti ali prilagodite! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
echo47
| 29. december 2007 14:45 preproste zasnove procesorja v verilog | | |
|
| Ste poskusite prenesti datoteko in notri videti? Ena Xilinx spletna stran še pravi, "PicoBlaze za Spartan-3 design files zdaj vključuje vir Verilog in VHDL."
Kodeks je v lut / flop ravni, zato je težko razumeti, vendar avtorja pripombe reči, da je to naredil tako na namen. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Johnson
| 29. december 2007 16:57 procesor RTL verilog kodo | | |
|
| | Mi uporabljamo "izvorna koda" za oznake na visoki ravni in pred sintezo, ne "kode je v lut / flop ravni", ne morete EDIT IT! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Google AdSense

| 29. december 2007 16:57 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
echo47
| 30. december 2007 15:11 rtl oblika z d register | | |
|
| Ljudje včasih napisati izvirno kodo na lut / flop ravni, čeprav je dolgočasno delo. V tem sporočilu, avtor PicoBlaze malo pojasnjuje, zakaj je to naredil tako, da: http://forums.xilinx.com/xlnx/board/message?board.id=PicoBlaze&message.id=68&query.id=2313 # M68
Koda PicoBlaze je mogoče urejati, ampak to ne bi bilo kaj zabavno. V tem sporočilu, avtor predlaga, urejanje kode, da dodate funkcijo, vendar svetuje, da ne bo enostavno: http://forums.xilinx.com/xlnx/board/message?board.id=PicoBlaze&message.id=23&query.id=2289 # M23 |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
RegUser_2
| 31. december 2007 10:11 mico32 navodil iz montaže | | |
|
| Lattice distribuira prost MICO8 in MICO32 RISC jedra verilog sourve kodo. MICO32 je visoko zmogljiva 32-bitni RISC sistem, ki je že dobil prenesenih v druge prodajalce na FPGA (Spartan 3). To je koda ni specifičen za vsak prodajalec FPGA, razen za posebne Lattice JTAG jedra. To izvaja wishbone notranje avtobus zaradi česar je enostavno vključiti druge odprte jeder. MICO32 so GCC prevajalnik za C, predvidenega za to je razvoj programske opreme
Obstajajo ARM kloni (nnARM) in OpenRISC (OR1200) jeder nekaterih lahko najdete na spletu.
Vse to na vrhu različnih jeder priljubljenih PIC in AVR 8-bit kloni, ki so na voljo na opencores.org mestu. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Johnson
| 31. december 2007 15:31 rtl pristop v verilog | | |
|
| | Ali obstaja enotno razvoju programske opreme in strojne opreme za okolje cpu Lattice jedro? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
guoshaojun
| 02 Jan 2008 13:32 verilog preprosto cpu | | |
|
| to je preveč drago. Prosimo, delite ga z Rapid delež. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
echo47
| 02 Jan 2008 23:11 preprost procesor verilog projekta | | |
|
| | Hi guoshaojun, če ste se nanašajo na RAR datoteke v prvo sporočilo, potem lahko kliknete "Free Mirror" povezav za nalaganje datotek brez uporabe kakršne koli točk. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Atena
| 03 Jan 2008 8:53 kcpsm3.v | | |
|
| | yahootew3000 wrote: | Uvod v Oblikovanje CPU z RTL Approach. To CPU je preprost 8-bitni procesor z 8-bitni naslov bus. Arhitektura temelji na akumulator, ki temeljijo design. Navodil, ki so razvrščene v nekaj kategorij, ki je prikazan kot spodaj:
1. Podatki manipulaciji a. ADD X Dodajanje vrednosti v spomin na akumulator. b. SUB X odštejemo vrednost v spomin na akumulator. c. XOR X Exclusive-OR logična operacija vrednost v spomin na akumulator. d. IN X izvaja in logična operacija vrednost v spomin na akumulator. e. ADR Dodaj med registri.
2. Prenos podatkov a. MVI Move takojšnje podatke iz registra. b. MVD Premakni iz pomnilnika podatkov iz registra. c. MOV Premikanje podatkov med registri. d. LDA X Load pomnilnik podatkov akumulator. e. STA X Vstavite akumulator v pomnilnik podatkov.
3. Program za nadzor a. BRN X Branch, če vrednost v akumulator negativen. b. JMP X Skoči na določen naslov.
6. Shifting a. SHR Shift enega bita registra v desno. b. SHL Shift enega bita registra na levi.
5. Razno a. STOJ Ostani no delovanje. b. NOP št operacijo do naslednjega navodila.
Design uporablja Λltera Quαrtus II 7,2 |
Ni ravno napaka, vendar mislim, da imate forgoten nekatere pomembne točke. Dovolite mi, da izpolni svoje podatkovni list, kolikor jaz lahko plz Najprej moramo omeniti tudi o Interrupt, na primer s preprostim predelovalec kot 85 smo lahko non-Maskirajući lep, kot TRAP (lahko določite v VHDL kot neskončno zanko brez EXIT navodila) in seveda Maskirajući lep neskončno zanko s pogojno izstopa navodila, prekinitev prednost je treba tudi upoštevati. Drugič vas pristanišče omenjanje približno zastavo register, tako da lahko imamo pogojno navodila skok. V register se bodo zastava s kravato Acc ... itd. Koncept izdelave CPU ali MPU je preprosto pojem uporabnika opredeljenih podatkovnih tipov, z vsakim vse navodilom pridemo (mogoče storiti z določiti: vrsto navodil is), se bo samodejno naredite eno ali skupina vnaprej oprede postopkov. Ampak vseeno, vaš koncept je pravilen in od nje lahko naredimo enostavno CPU.
Vendar pa imam vprašanje, jaz pristanišče zadovoljni z mojo lastno odgovor do sedaj. Vemo, da z MPU (mikro procesor) menimo, 2 vrsti navodil: 1. 1 bajt pouk tako kot v 8085 smo MOV A, B in urnik za cikel ura je 4. In 2 Byte pouk kot MVI, # podatkov s 7 uro cikla. Moje vprašanje je: Zakaj z ins MVI, # podatki s seznama CLK cikel, ne 8 kot mnogokratnik 4? Ker zahteva opcode za MVI in MOV sta 1 bajt, kot ip podatkov. Ali lahko vsak SYNOPSYS orodja, kot so Design Compiler ali najboljši čas rešiti to težavo? Če je odgovor da mi nekdo plz razloži podrobneje? Hvala vnaprej. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
yahootew3000
| 27. januar 2008 7:16 1 bajt premik register verilog | | |
|
| | Eiffel.Z wrote: | yahootew3000 Živjo, brat. Imam vprašanje, ko sem simulirati vaš koda, ki se mi. Moje orodij QII 5,0, in prenos ipcore RAM rezultat ni isti kot vaš navedene dokumente. Ko preberete RAM, RAM podatkov, se lahko pojavijo pri naslednjem robu ure, je nekaj težav. in sem se nanašajo na RAM Megafunction Priročnik za uporabo iz @ ltera Spletna stran. Dejanska delovna operacija je kot svoj status simuliranje, kako dobiš dokument rezultat? |
Hi, i simulira z uporabo oznake QII 7.1. To ne povzroča nobenih težav z menoj. Dokumentacija vključen kode za vsak modul. I design enostavno CPU prek hierarhične tehniko. Morda lahko poskusite nabrati nekaj modulov in dal test, Chek, ali je isti kot moj.
Dodano po 3 minutah:
| Atena wrote: | | yahootew3000 wrote: | Uvod v Oblikovanje CPU z RTL Approach. To CPU je preprost 8-bitni procesor z 8-bitni naslov bus. Arhitektura temelji na akumulator, ki temeljijo design. Navodil, ki so razvrščene v nekaj kategorij, ki je prikazan kot spodaj:
2. Prenos podatkov a. MVI Move takojšnje podatke iz registra. b. MVD Premakni iz pomnilnika podatkov iz registra. c. MOV Premikanje podatkov med registri. d. LDA X Vstavite pomnilnik podatkov akumulator. e. STA X Vstavite akumulator v pomnilnik podatkov.
Design uporablja Λltera Quαrtus II 7,2 |
Ni ravno napaka, vendar mislim, da imate forgoten nekatere pomembne točke. Dovolite mi, da izpolni svoje podatkovni list, kolikor jaz lahko plz Najprej moramo omeniti tudi o Interrupt, na primer s preprostim predelovalec kot 85 smo lahko non-Maskirajući lep, kot TRAP (lahko določite v VHDL kot neskončno zanko brez EXIT navodila) in seveda Maskirajući lep neskončno zanko s pogojno izstopa navodila, prekinitev prednost je treba tudi upoštevati. Drugič vas pristanišče omenjanje približno zastavo register, tako da lahko imamo pogojno navodila skok. V register se bodo zastava s kravato Acc ... itd. Koncept izdelave CPU ali MPU je preprosto pojem uporabnika opredeljenih podatkovnih tipov, z vsakim vse navodilom pridemo (mogoče storiti z določiti: vrsto navodil is), se bo samodejno naredite eno ali skupina vnaprej oprede postopkov. Ampak vseeno, vaš koncept je pravilen in od nje lahko naredimo enostavno CPU.
Vendar pa imam vprašanje, jaz pristanišče zadovoljni z mojo lastno odgovor do sedaj. Vemo, da z MPU (mikro procesor) menimo, 2 vrsti navodil: 1. 1 bajt pouk tako kot v 8085 smo MOV A, B in urnik za cikel ura je 4. In 2 Byte pouk kot MVI, # podatkov s 7 uro cikla. Moje vprašanje je: Zakaj z ins MVI, # podatki s seznama CLK cikel, ne 8 kot mnogokratnik 4? Ker zahteva opcode za MVI in MOV sta 1 bajt, kot ip podatkov. Ali lahko vsak SYNOPSYS orodja, kot so Design Compiler ali najboljši čas rešiti to težavo? Če je odgovor da mi nekdo plz razloži podrobneje? Hvala vnaprej. |
Živjo, Mislim, da je samo moj design introduciton za oblikovanje CPU, speficically za začetnike. Ni tako zapleteno, kot 85. SO, je le najbolj temeljne samo operacijo. Lahko rečem, da je preprosto ISA (Instruction Set Architecture). Anywhere, hvala za vaš komentar. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
ashok_rudra
| 29. januar 2008 10:13 procesor enostavno oblikovanje z uporabo verilog | | |
|
| i nimajo dovolj točk, da prenesete prosim mail me: ashok_rudra (at) yahoo.com |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
yahootew3000
| 10. februar 2008 18:35 kaj je cpu RTL | | |
|
| | kliknite na prostem ogledalo za prenos, je potrebno brez točk |
|
| Nazaj na vrh | |
 |