Pravila | Recent posts | RSS temo | Iskanje | Registracija | Prijava

design cpu

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Osnovni Metodologije Design & Tools (Digital) -> design cpu
Avtor Message
zhoury

Post 05 Jul 2002 9:49

design cpu

Zdaj imam preject za oblikovanje 64 cpu košček. Imam vprašanje, ki zahteva, da imajo izkušnje na tem that.pls pm me če imate izkušnje s tem in z veseljem pomagajo drugim.
Nazaj na vrh
Gabby

Post 05 Jul 2002 10:05

Živjo

imate nekaj informacij o VHDL cpu jedra na:

www.opencores.org

Prav tako lahko vprašaš tam.

S spoštovanjem.
Nazaj na vrh
zhoury

Post 05 Jul 2002 13:48

Najprej hvala za Gabby.
Zdaj jaz sem, ki vključujejo v oblikovanje resnično bolj zapleten kot vgrajeni cpu cpu. Ta je zasnovan v skladu za celo IA64.So zdaj hočem, da prijatelje s tistimi, ki so se dela za celo ali ibm.I morajo vedeti, kako oblikovanja take cpu.
Nazaj na vrh
Ace-X

S pomočjo: 26

Post 05 Jul 2002 14:53

IA-64? Very Happy

No možnosti! Verjetno, da je najbolj zapleten procesor na trgu. Podpira dinamično prevajanje kode od x86 kodo (CISC arhitekturo), z notranjim zastopanje VLIW. Povem vam več: glavni razlog, zakaj ni na voljo na tržišču VLIW procesorji je, da ta vrsta procesorja potrebuje zelo zapletena prevajalnik, ki bo sposobna pogledati skozi različne veje v vašem algoritem in bo pomenil, da bi dolgoročno ukaz besedo. Ti fantje (od Intel in HP) je še bolj nora stvar - njihovega izvajanja tega prevajalnika v strojno opremo! So namenjeni, da za nekaj let.
In zdaj, kako misliš, ko boš končal to obliko? Pričakujem, da bo v 20 letih, če boste imeli srečo!?

Z najboljše želje,

Ace-X.
Nazaj na vrh
zhoury

Post 05 Jul 2002 15:25

Nisem šaljivec.

Jaz sem resno. Če se nekdo zanima za pomoč mi pls pm me. Zdaj imamo izkušnje za razvoj chinset približno 4 milijone vrata in želite storiti več. Sedaj moram jaz za novo zasnovo cpu in želite izvedeti razliko med nabor čipov in cpu. Rad bi vedel za oblikovanje take osnovne cpu especialy, kako oblikovati takšne nizke makro alu.We so oblikovanje z uporabo synopsys dc in designware. Vendar mislim, da ni ustrezen način za cpu cpu, ker je veliko več vrat, kot čipov in je več natančno časovno omejitev. Če ima kdo take izkušnje pls pm me.
Nazaj na vrh
ASIC

Post 05 Jul 2002 16:23

Ace-X, samo zato, ker ne morete delati to, ne pomeni, da yechen ne more. [Žal Ace-X, vzamem nazaj nekaj mojih besed, to ni mišljeno v slabem pomenu]

Poleg tega je večina DSPs, kot TI 6000 serije so WLIW, in TI C prevajalniki so dejansko na voljo in dela danes. Nazadnje, če je čip združljiv ia64, Borland ali M $ bi naredil prevajalnik. Yechen ne bi bilo treba ukvarjati Wink

yechen, verilog koda za Sun UltraSparc IIe CPU je na voljo za brezplačen prenos na Sun spletne strani. Prav tako boste morda želeli gledati Leon CPU. It's HDL vir je na voljo tudi brezplačno. Oba sta CPUs opraviti z uporabo HDL in tako nadaljuje s ynop $ $ ys DC skripte. No, čeprav DW Nasmeh

Kot je za arhitekturo procesorja, nisem seznanjen s ia64, vendar ni bila ideja, da Intel je znebiti x86 kode prevod v celoti? Brez tega kos junk, bi CPU lahko le polovico velikosti, uporabite morda 20% korakov v pripravi in porabijo 1 / 4 moči? Od kar vidim, bo procesor WLIW veliko enostavneje graditi kot x86.

Mogoče si točke me v smeri nekaterih ia64 datasheets?

Končno, ne bi Intel tožil svojo rit, če je klon ia64?

ASIC

Last edited by ASIC na 07 Jul 2002 15:05; edited 1 v času celotnega
Nazaj na vrh
zhoury

Post 06 Jul 2002 1:56

Hvala Ašiča. Bom vesel, da mislim s sončne cpu.
BTW kdo lahko nekatere točke najboljše orodje za oblikovanje cpu? Če kupim bom delil z vsi tukaj.
Nazaj na vrh
ntxp

Post 06 Jul 2002 3:01

Kot Sparc CPU prihaja s Verilog RTL, kot sem mislil CPU bi lahko zasnovali z DC, vendar, če boste morali oblikovati nekaj bolj gosto in pakirane kot klon ia64, lahko nekateri makri potrebujejo izdelane po meri, in pomeni, da bo prišel nazaj na shematski in primitivne postavitev urednik, tako da, če moram začeti projekt, bi uporaba običajnih orodij, kot so DC, Cadence in Avant (oh.. SNPS je zdaj).

Še en dober primer komercialne VLIW je Trimedia, Philips ima vgrajen prevajalnik in vem, vsaj eno Trimedia klon, ki je zasnovan z družbo Pakistan (ne raketne tehnologije), to šele naredi klon in uporabniki potrebujejo za uporabo pripravo Trimedia orodja , so prav tako nihče ne potreba skrbeti približno programske opreme, razen če u želite, da bo uvedla nov VLIW vašo blagovno znamko.

BTW, lahko najdete naslednje knjige zanimivo pri projektiranju arhitekture svojega klona:
Računalniške arhitekture - Kvantitativni pristop (3rd Edition)
Design vgrajenih kompleksnih sistemov

Cool Project!

ntxp.
Nazaj na vrh
zhoury

Post 06 Jul 2002 13:27

Zdaj pa jaz sem šele začuden za oblikovanje makro. Ali obstajajo kakršne koli komercialne orodje za oblikovanje.
BTW nismo klon ia64.
Nazaj na vrh
Google
AdSense
Google Adsense

Post 06 Jul 2002 13:27

Oglasi

Nazaj na vrh
Ace-X

S pomočjo: 26

Post 06 Jul 2002 13:29

Samo da jasen položaj:
-------------------------
Rekla sem ne gre za težave s pripravljavcem za ia64 - vse prevajalnik za x86 bo delovalo v redu, vendar pa o njegovi notranjo strukturo - del ia64 deluje kot prevajalnik, ki prevede x86 ukaze za notranjo VLIW (EPIC) zastopanje! Tale del je najbolj zapleten del ia64 procesor!

Zaskrbljenost, da Trimedia, MediaEngine, TI in drugi - vsi ti procesorji so DSP, ali, bolj blizu našo temo - če so SIMD (Single Instruction Multiple Data) - to je naravno pot do dobička arhitekture VLIW niso preveč -zapletena prevajalnik. Ampak sem o prevajalniki za splošne namene procesorji VLIW! Še enkrat, veste, zakaj ni čisto splošno VLIW namene procesorje (razen, Multiflow - vendar je to podjetje izginil s trga)? Kakorkoli že, če je ta primer prevajalnik samo pojasniti, kako zapleteno je narava ia64. Daj poglej na tem URL je jasen: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm

Torej, moj nasvet je, da ne sme začeti z ia64, vendar s katero koli drugo arhitekturo. with processor design). Ia64 je najslabša izbira za novinci v procesor design (kolikor sem se zavedal, da je prve izkušnje z yechen procesorja design).

is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: In ntxp je pravi - ti bi bolje začeli s to lepo knjigo od David Patterson in John Hennessy:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369
Ponudil vam bo nekaj idej o podrobnostih moderne arhitekture UP.

Z najboljše želje,

Ace-X.
Nazaj na vrh
Dainis

S pomočjo: 56

Post 06 Jul 2002 17:59

Poglej:
h ** p: / / w * wf-cpu.org /
h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html
Nazaj na vrh
ntxp

Post 08 Jul 2002 3:55

Hvala Ace-X za dobre napotke.

Mislil sem, da yechen gre za gradnjo drugega Transmeta, zato bi bilo kul, da so take sanje.

Pridi nazaj v realnost, se strinjam, da ia64 ali celo ISA skladen s to (da niti ne omenjamo uspešnost združljivosti) je del velik posel. Če yechen resnično zanima početje tega projekta, mislim, da bi morali zbrati skupino ljudi, narediti tako, kot f-cpu, drugače Ace-projekcija X z dne 20. let na ta naloga ni preveč optimističen.

Velike sanje anyway,

ntxp
Nazaj na vrh
zhoury

Post 08 Jul 2002 14:25

Hvala vsem zgoraj.
Da, imamo veliko ljudi, početje to project.And i am EDA zaračunavanja za ta projekt. Torej, jaz sem zelo zanima, tako Osnovni design tok. Reci zares nisem zaskrbljen complexity.We arhitekturi ia64 imajo velik človek za oblikovanje tega. Prevajalnik vprašanje je preveč. Zdaj pa jaz sprašujem, kaj je prav posebna cpu za projektiranje in oblikovanje normalne digitalnih circuit.I pomeni načrtovanje pretoka in orodja eda.
Nismo kloniranje ia64. Mi smo samo želeli oblikovati ia64 compatibal cpu.Performance morda ne ujema z up.It 's startup.For nas compatibal je precej pomembna.
Nazaj na vrh
farmerwang

S pomočjo: 1

Post 25. julij 2002 5:02

Mislim, da mora delati u za akademsko orgnization. Za podjetja, ki želijo zaslužiti nekaj denarja od njega je izdelek ne bo izbral tak projekt. CPU design je zelo kompleksna, bolj kot si lahko predstavljate, boste prepoznali, da je to vaš projekt predplačila. Trdno sem agress z ACE-x, za nekatere točke. Imel sem envovled v projektu CPU za 3 leta, je popolnoma združljiv embbed MIPS CPU, pa nam je 2 leti, preden bomo lahko škorenj ki gre gor Sunek GUI na našo prototipa FPGA. 3 ponovno zavrti potekajo pred jedro postane stabilno. Ozko grlo bo preverjanje, ne design (u, če ne opravljajo visoko frekvenco ure). Mislim, da nobeno podjetje ne more privoščiti, da tak projekt, ne da bi vlada ozadja.
Nazaj na vrh
Arabska različica Bolgarska različica Catalan version Češka različica Danska različica Nemška različica Grška različica Angleška različica Španska različica Finska različica Francoska različica Hindi version Hrvaška verzija Indonesian version Italijanska različica Hebrew version Japanese version Korean version Litovska različica Latvijska različica Nizozemska različica Norwegian version Polish version Portugalska različica Romunska različica Russian version Slovak version Slovenska različica Serbian version Švedska različica Tagalog version Ukrajinski version Vietnamese version Kitajske version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Osnovni Metodologije Design & Tools (Digital) -> design cpu
Stran 1 od 1

subj

text

All times are GMT 1 Hour
Podobne teme:
kako oblikovati več PWM fazi načrtovanja (CPU) (1)
CPU design merila (2)
CPU-Design HOW TO (3)
CPU @ RTL Design - Verilog (s celotno dokumentacijo) (24)
Na voljo: Podrobna RISC CPU IP Core Design Dokumentacija (2)
Design 16 bit CPU za obdelavo slik vloge (1)
uvesti mi knjigo o cpu design s CPLD / FPGA (1)
Full meri oblikovanje DataPath za uporabo v CPU (3)
CPU (1)
CPU (5)

Zloraba | | Administrator | | Moderatorji | | Podprite nas | | kazalo
topic RSS