| Avtor | Message |
|---|
kaitlyn
| 18. oktober 2006 9:56 pomoč za sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| hey guys,
Ali mi lahko poveste nekaj zamisli o arhitekturi sprejemnik GPS.
1, ki je eden najbolj priljubljenih arhitekture v tem raziskavah? 2, ki je eden komercialno izbira za GPS sprejemnik?
Prebral sem tudi skozi veliko papirja, jaz še vedno ne morejo dobiti zaključka. prosim dajte mi sanja!
Thx vnaprej!
Na zdravje |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
RFDave
Joined: 18. februar 2004 Posts: 346 S pomočjo: 45 Lokacija: NE ZDA
| 19. oktober 2006 0:15 Re: Pomoč pri sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| Zero IF
Dave |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
priyankguddu
| 19. oktober 2006 12:43 Re: Pomoč pri sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| BEST Izvedba uporablja signle fazi ali dvojnega downconversion fazi.
Kot je na komercialno uporabo svojih bolje downconvert signal v primernih IF in dobiček ter jo obdela digitalno.
Če se u iti nič, če realizacije je treba opraviti v strojno opremo ali FPGA.
Izbira je URS. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
jwang
| 19. oktober 2006 19:38 Re: Pomoč pri sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| Nič, če je mogoče storiti brez težav na čipu. Ključno vprašanje je, da se odstranijo pristranskosti DC. En preprost način je, da dodate spenjanje kondenzatorja na izhodu wodnconverter. Na sredino pasovne širine. je malo energije, saj modulacije BPSK. Če nastavite visoko kotu vozovnico precej (za en red manjša), nižja od stopnje sekanje, ne boste ustvarili preveč izkrivljanje signal, vi pa lahko odstranite DC pristranskosti.
Ključna prednost nič, če je uporaba on-chip filter se lahko uresniči enostavno varčevanje zunanje komponente.
Z nizko IF, na čipu slika zavrnitev je navadno le 25 dB. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Google AdSense

| 19. oktober 2006 19:38 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
kaitlyn
| 20. oktober 2006 9:27 Re: Pomoč pri sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| Hvala veliko! zelo koristno. Mislim, da bodo poskušali najti najboljše specifikacije za eno konverzijo, dvojno konverzijo ali nič, če arhitekture. potem lahko jaz opredelijo svoje razumne specifikacijo.
Tu je moj referenčni sprejemnik za dvojno konverzijo: 19-mW 2.6mm2 s hrupom 8.5DB številke, na čipu spremenljivimi Gian kanal fitler od 20dB slike zavrnitve. Kaj menite o tem spec? delati vi guys narediti nekaj bolje sprejemnikov? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
RFDave
Joined: 18. februar 2004 Posts: 346 S pomočjo: 45 Lokacija: NE ZDA
| 21. oktober 2006 1:58 Re: Pomoč pri sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| Gain Distribution? AGC Level? System Noise Figure? LO Phase Noise? Receiver sistema IIP3? Reference Oscillator Frequency? Filtriranje Bandwidth?
Vse ustrezne vprašanja.
Dave www.keystoneradio.com |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
kaitlyn
| 23. oktober 2006 9:16 Re: Pomoč pri sprejemnik GPS arhitekturo | | |
|
| za izmerjene rezultat tega čipa, L1 band s čipom NF 8.5DB, Chip največjo prednost 95dB, AGC območju> 70dB, image zavrne razmerje 20dB v pasu L1, Povprečna fazi hrup v -80dBc/Hz-band, filter pasovno širino 2 MHz, 6-th Da Butterworth BPF ADC 2-bit
to je tisto, kar vem sedaj, vas prosimo, da mi nekaj pripomb:) |
|
| Nazaj na vrh | |
 |