Pravila | Recent posts | RSS temo | Iskanje | Registracija | Prijava

ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?

Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> mikrokontrolerji -> USB ICD2 klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?
Različica v arabščini Bolgarska različica Katalonščina različica Češka različica Različica v danščini Nemška različica Grška različica English version Španska različica Različica v finščini Francoska različica Hindi version Croatian version Indonezijščina različica Italijanska različica Različica v hebrejščini Japonska različica Korejska različica Litovska različica Različica v latvijščini Različica v nizozemščini Norveška različica Različica v poljščini Različica v portugalščini Romunska različica Russian version Slovaška različica Slovenska različica Serbian version Različica v švedščini Tagalog version Ukrainian version Vietnamščina različica Kitajska različica
Avtor Sporočilo
szlovak

Pridružen /-a: 25. januar 2005

Post 06. julij 2006 1:51 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

polymath wrote:
szlovak

Če si prebral nit in razumeli, boste vedeli, da ICD2 monitorji ciljnih Vdd in spreminja VHH glede na izbrani PIC, to je pregleden za uporabnika.

Vendar pa ste mi idejo! - Hvala.

Razumem celotno nit. 5V na MCLR bo Pržiti ta čip in Mplab ne rečem besedo o tem
Nazaj na vrh
be_jouster

Pridružen /-a: 27. junij 2006
Pomagali: 1

Post 06. julij 2006 3:21 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?

Mogoče bomo lahko varal s Mplab jih vodijo celo ICD z 3.3V in spremembo malo upor vrednost (voltage divider) za nadzorovanje napetosti, tako da se bo Mplab prikaz ICD še vedno delujejo na 5V. Mislim, da moram poskusiti.

S spoštovanjem.
Nazaj na vrh
polymath

Pomagali: 21

Post 06. julij 2006 11:41 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3.3v icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 3,3 volt vdd 3.3v icd2 icd2 3.3v 5v icd2 3.3v ciljne

be_jouster wrote:
Mogoče bomo lahko varal s Mplab jih vodijo celo ICD z 3.3V in spremembo malo upor vrednost (voltage divider) za nadzorovanje napetosti, tako da se bo Mplab prikaz ICD še vedno delujejo na 5V. Mislim, da moram poskusiti.

S spoštovanjem.

be_jouster

thread and come up with your OWN and ORIGINAL suggestions. PREBERITE navoj in prišel do svoje in izvirne predloge.

Pravkar sem to rekel samo 2 detaširanja nazaj !!!!!!
Če bi prebral nit boste vedeli, da MPLAB-ICD2Original kombinaciji ne vodijo rezultati na Ciljajte-Vdd in primerna za izbrane naprave.

Polymath
Nazaj na vrh
polymath

Post 06. julij 2006 22:20 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3V icd2 varovalni icd2 con pufra icd2 klon 3V icd2 ciljnih vdd vpp 3V 3V icd2 klon icd2 3v3 pic

svlovak

Ti očitno ne razumejo - če si ne bi vprašati vprašanje.
Bom poskusil še enkrat, da razloži - bom zelo zelo preprosto samo za vas!

Prvič se nanašajo na ICD2-Izvorni ni eden od teh slabe manjše modele - niso Kloni - Kloni so enaka za izvirnik v vse vidike delovanja in učinkovitosti.

Vdd do cilja je pod nadzorom RA4 - to lahko samo ponudbe 5v0 na cilj - to nikoli ni omogočen za 3v3 pripomočkov - Izbrati morate pravilno napravo in počistite potrditveno polje »Power cilja iz ICD2" polje v MPLAB za napetosti razen 5v0.
Za 3v3 pripomočke "polje" je na voljo in Target Vpp se bo 3v3 - TRY IT!

kakor je navedeno zgoraj v nit
Citat:
Moje raziskave kažejo:
ICD2 sporoča PIC24 in drugih naprav, pri 3v3.
Target Power morajo biti od zunanjega oskrbe 3v3 naprav.
ICD2 se lahko dobavi samo 5V. (moj Napredno Transdata PIC-ICD je spremenljivka Vdd)
Počistite "Power cilja iz ICD2" polje v MPLAB.
Povežite Debug Vdd pin za Ciljna V dobavi.
ICD2 bo občutek Ciljna V dobavi (RA0).
ICD2 bo obseg PGC in PGD na zaznane Target V ravni (Target V <buffers> Gnd).

Zakaj bi MPLAB rekel? Ta funkcija je v rokah idiot uporabnika. ] THEY deserve to fry - not the chip! Če je idiot uporabnik izbere napačno napravo in zanemarja MPLAB opozorilo [ICDWarn0020] si zaslužijo, da Pržiti - ne čip!

Kaj ti ne razumeš?

najboljša zadeva ... Polymath
Nazaj na vrh
szlovak

Post 07. julij 2006 17:26 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3.3v icd2 3V schema icd2 ICD 2 3.3v icd2 original schema ICD klon 3.3v pic vdd 3.3v icd2

Nobena od teh stvari si razloži v yout zadnji post je bilo potrebno, se opravičujem. Very Happy

Torej Vpp ni omenjen v pdf. In državne visoke MCLR je 3.3 in 5V za programiranje. EOT

Če pogledamo v shematično originalne ICD2 in to kaj pravijo "klon" (http://www.edaboard.com/download.php?id=88929), rezano v enem PCB in eno žico bo odpravite težavo. Ne morem je test. RC1 kontrol v primeru pic24 3.3V, RC2 bodo preusmerile na 5V za načrtovanje pripravljenosti. Torej dotoka pot emitent T2, povezave do Vdd v ICSP lahko delo.

članic za MCLR pin v originalni ICD2 so:

držite v reset: RC1 = H, RC2 = L
ICSP Vdd na MCLR: L = RC1, RC2 = H
5V na MCLR: RC1 = H, RC2 = H

Last edited by szlovak na 08. julij 2006 16:38; edited 1 v času celotnega
Nazaj na vrh
potyo

Pridružen /-a: 16. april 2006
Pomagali: 10

Post 07. julij 2006 17:57 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?

szlovak, teh povezav je bilo že omenjeno, preden se tukaj: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=644867 # 644867

In logika signali za nekatere izhodne vrednosti:
držite v reset: RC0 = H = H RC1, RC2 = L
ICSP Vdd na MCLR: RC0 = H, L = RC1, RC2 = H
Vpp na MCLR: RC0 = L, H = RC1, RC2 = H
MCLR v HiZ: RC0 = H = H RC1, RC2 = H
Nazaj na vrh
stuart83

Pridružen /-a: 18. julij 2006

Post 19. julij 2006 22:49 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: max3378 max3378 schema programiranje 3.3v pic schema warp13 mclr pic 3,3 programiranje pic16f z 3.3v ciljnih vdd max3378 5v na 13v

Halo guys,
Sem prišel čez a podobne težave nekaj časa nazaj na uni projekta. Sem bil z uporabo WARP13 programer in potrebno, da napišem program za PIC na 3.3V tako Trkal sem gor adapter krovu med programer in ciljni sistem. Sem rabil a MAX3378, ki je v bistvu tri-statable dvo-smerna ravni prevajalec. Ti dve dobavi krmo napetosti v njem in ga prevesti dvo-smerno med obema. I dodano stikalo za izbiro med 13V (od WARP13) in ciljne Vdd iti na MCLR pin na ciljne PIC. To stikalo se lahko verjetno dokaj enostavno se izvajajo elektronsko. V warp13 samo dobavil 13V Vpp hkrati načrtovanje, in se odstranijo, ko je končal (ali jo nastavite na 5V - Jaz se ne spomnite sedaj - bom dvojno preveri, če sem lahko najdete programer), zato te napetosti je bila uporabljena za uskladitev MAX3378 iz tri-stanje v programskem - To je pomenilo, da pri načrtovanju je bila končana, ciljni sistem bi lahko srečno vožnjo brez izklapljanja je programer. Lahko še vedno dobiš MAX3378 kot brezplačni vzorec iz Maxim.
Opomba - Imam te na delo lepo za nekaj PIC16F in malih 18f čipi, vendar iz neznanega razloga ne bi delo zanesljivo za PIC18F8720 (80 pin TQFP jobbie) - Nikoli nisem ugotovil, zakaj?!?
Kakorkoli - Heresa shematično - ne vem če bo pomagalo ali navdihniti morebitne izboljšave - Upam!
[/ img]

Dodano po 7 minut:

Ops - ni pritrdite shematskimi
Upati je delal ta čas!

Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Nazaj na vrh
Alan69

Pridružen /-a: 01. april 2005
Pomagali: 4

Post 20. julij 2006 0:29 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

Gobol wrote:
LVC se lahko uporablja za pretvorbo 5V ravneh do 3.3V, (toda kako bi se spoprijeli s podatki Prenos smer ...)
Mogoče z uporabo preprostih 3.3V zeners in tranzistorji bi naredil trik ... ?

Samo uporaba napetost delilnikom, z le nekaj I / O to je enostavno.

5V / I ---- 330 -- -- 3.3V I / O
|
660
|
gnd

LOL seveda ne vodijo prostori zmeden, da je gor. Spodnji upor povezuje na .

Iz 5V na Šestar nudi 3,3 drugi strani. V na 5V input vidi 3.3V kot še vedno visoka, je 3.3V ouput je samo dodatnih 660 upor na terenu. Uporaba 2 330 ohmov za 660 ..

Morda dvojno ali trojno te vrednote itd nižje powered i / o zatiči ..

To je vse 5V na 3.3V vmesniška večina stvari zares potrebujejo. Po nekaj nožice IC, čeprav je še vedno smiselno ..
Nazaj na vrh
szlovak

Post 21. julij 2006 7:19 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

[quote = "Alan69"]
Gobol wrote:

5V / I ---- 330 -- -- 3.3V I / O
|
660
|
gnd

LOL seveda ne vodijo prostori zmeden, da je gor. Spodnji upor povezuje na .

Iz 5V na Šestar nudi 3,3 drugi strani. V na 5V input vidi 3.3V kot še vedno visoka, je 3.3V ouput je samo dodatnih 660 upor na terenu. Uporaba 2 330 ohmov za 660 ..

Morda dvojno ali trojno te vrednote itd nižje powered i / o zatiči ..

To je vse 5V na 3.3V vmesniška večina stvari zares potrebujejo. Po nekaj nožice IC, čeprav je še vedno smiselno ..

to ni tako enostavno. PORTC v 16f877 (A) se sproži Schmitt, in ne vidi ničesar pod 3.58V.
Nazaj na vrh
polymath

Post 21. julij 2006 10:41 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

Zdravo szlovak
I don't think Alan69 je poskusil svojo komentar.

V 877A Data Sheet dati 0.3Vdd in 0.8Vdd kot Schmitt ravni za vse Vdd.

A Vdd iz 5v =>> 1v5 in 4v0 input sprožitvene ravni.

Alan96, kot svlovak pravi - to ne bo delovalo.

zadeva ... Polymath
Nazaj na vrh
Alan69

Post 22. julij 2006 2:21 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: ICD 2 3.3v

polymath wrote:
Zdravo szlovak

I uporabljati ves čas, pa seveda na normalne vložke ne Schmitt sprožilec.

Ne uporabljam PIC24, vendar ob predpostavki, da je surovina, Schmitt sprožitveno Tudi jaz bi poskusil s spuščanjem ICD 4.1V in vstavljanje le niz uporov v prog. 4 *. 8 = 3,28, in nazaj 5 *. 8 = 4, tako da bi moral biti sposoben govoriti z obema 3.3V in 5V cilji brez spreminjanja, da se upori in vnos diode poskrbeli za ostalo. Imajo ICD in cilje pravico pred mano, bom pa samo malo in se prepričajte, da je dobro, lahko priročno in skoraj brez dodatnih delih ..
Nazaj na vrh
polymath

Post 22. julij 2006 13:02 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3.3v programiranje 3.3v pics hromu pic24 icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 3,3 volt vdd 3.3v icd2

Alan69 wrote:
polymath wrote:
Zdravo szlovak

Ne uporabljam PIC24, vendar ob predpostavki, da je surovina, Schmitt sprožitveno Tudi jaz bi poskusil s spuščanjem ICD 4.1V in vstavljanje le niz uporov v prog. 4 *. 8 = 3,28, in nazaj 5 *. 8 = 4, tako da bi moral biti sposoben govoriti z obema 3.3V in 5V cilji brez spreminjanja, da se upori in vnos diode poskrbeli za ostalo. Imajo ICD in cilje pravico pred mano, bom pa samo malo in se prepričajte, da je dobro, lahko priročno in skoraj brez dodatnih delih ..

Zdravo Alan96
Ja lepo prelomu stavek
Citat:
hromu sranje
... od vas odstraniti post.

tried it on 3v3 devices - re: thread name. Torej sem imel prav - niste poskusili na 3v3 pripomočkov - Re: niti imena.
an acceptable design. Ob spremembam upor vrednosti za vsako Vdd ni sprejemljivo načrtovanje.

Ker nimate PIC24 naprave - poskusite z 877A zunanji pogon na 3v3 ali celo iti na 2v0 - še vedno znotraj programskega spec. ICD2 lahko naredijo vse serijsko PIC na vseh napetosti.

9 res trans 6 = 36 lukenj = visoke proizvodne stroške mega napako priložnosti.

zadeva ... Polymath
Nazaj na vrh
Alan69

Post 22. julij 2006 14:55 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3.3v programiranje 3.3v pics icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 3,3 volt icd2 pufra vdd 3.3v icd2

polymath wrote:
Alan69 wrote:
polymath wrote:
Zdravo szlovak

Zdravo Alan96
tried it on 3v3 devices - re: thread name. Torej sem imel prav - niste poskusili na 3v3 pripomočkov - Re: niti imena.
an acceptable design. Ob spremembam upor vrednosti za vsako Vdd ni sprejemljivo načrtovanje.

Ker nimate PIC24 naprave - poskusite z 877A zunanji pogon na 3v3 ali celo iti na 2v0 - še vedno znotraj programskega spec. ICD2 lahko naredijo vse serijsko PIC na vseh napetosti.

9 res trans 6 = 36 lukenj = visoke proizvodne stroške mega napako priložnosti.

zadeva ... Polymath

Pullups morda treba znižanje od ocenjene vrednosti modela za višje hitrosti, ne kažejo, kaj potem ob spremeniti za vsako Vdd. Navedene so le pullups, da bi vezje vmesnika 3V in 5V in 3V in 10V brez spreminjanja upori.

Spet je le potrebno testiranje, da bi bili prepričani ICD2 ni pričakoval "ne veliko", ko nič ni bilo vožnje. Izkaznici podatkov globe. Poskušal sem prenašanja podatkov preko nje, in ICD2 ni v redu. Da zmorem 5V-5V ali 3V-5V, je že znano iz članka in prejšnjih preskusov. Pravkar sem naredil hiter test za testiranje, kar dokazujejo potrebna, odveč info ni bilo na dnevnem redu. Izhaja iz vezja pa bomo storiti vse, včasih rose je narasla.

Briljantno preprostih kako vezje, da gre skupaj in traja v nekaterih drugih delih na ICD2, in nobene potrebe za varovalni čipov za vsakega od delov stavbe. Imam dva izvoda na dveh različnih breadboards in je zal veliko nič možnosti za napako, to vzamem niste gradili pred odločitvijo, da je preveč .. Luknje so brezplačni, če kupim PCB, ni veliko za 36, tudi če ste plačali. Plus ni lukenj za varovalni čip, ni všeč je, da veliko več.

To je absolutno preveč dobro, saj bo več preveč, sem jo ven. Bom naredil to v celoti pripravljeni in popolne oblike v naslednjih nekaj dneh.

Alan
Nazaj na vrh
polymath

Post 26. julij 2006 14:31 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

Alan69 wrote:
Spet je le potrebno testiranje, da bi bili prepričani .........

Mislim, da je NASA lahko rekel to tik pred eksplozijo!

Alan69 wrote:
Iz vezja, da bomo storiti ničesar .........

Radoveden - kaj? Sliši se kot precizno tehniko!

Alan69 wrote:
Luknje so brezplačni, če kupim PCB, ni veliko za 36, tudi če ste plačali. Plus ni lukenj za varovalni čip, ni všeč je, da veliko več

36 lukenj x 100k proizvodov - na ne več .... Ne! VELIK stroškov morebitnih PCB proizvodnja Luknje - dejstvo.

Alan69 wrote:
Vzamem še niste gradili pred odločitvijo, da je preveč ..

Imam eno zgrajena z uporabo uporov in SMT - Morda ste opazili, da SMT ne potrebujejo luknje.

Vi ste očitno zaveda, da MChip ne upravičujejo čipi programirani zunaj njihovega spec.

zadeva ... Polymath
Nazaj na vrh
bcktang

Post 26. julij 2006 18:16 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?
tags: icd2 3.3v icd2 3V ICD 2 3.3v icd2 pufra icd2 con pufra icd2 klon 3.3v icd2 klon 3V

Hi all,
Vsakdo tukaj spremenjeni Lothar stolz's ICD 2 (serijska vrata) za podporo 3.3V?

Ive 'seen veliko ICD2, in sem začel zbunjeni, ki deluje in ki doesnt? Otroški voziček ali?

Sem izdelani stolz's ICD2 klona, ter zahteva 3.3V, lahko sem dodate izhodno pufra in ustrezne nožice, da bi bilo delo, ali pa sem, da je program 877A z različnimi firmware?
Nazaj na vrh
togarha

Post 05 Sep 2006 8:11 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3V schema icd2 icd2 klon rdeče icd2 klon 3V icd2 z 3V ciljnih 3V icd2 klon

Živjo!

First of all, čestitke za vaše delo, mislim, da je neverjetno delo za ICD2 klon. Imam nekaj vprašanj (žal, če ne prosi z občutek ...)

Potyo:

Jaz sem videl vaš Sheme in imam nekaj dvomov:

- Ti conect napajanja 74HC4066 da Vpp, ampak vidim obrazcu iz 4066, je max napajanja podprt je 10V, in Vpp lahko gremo do 13V, potem pa imamo majhen problem, kajne?

- X4 je Džemper izbrati kaj? Ker vidim, da je cilj centralne pin Vpp, kajne? In druge nožice so icd2 Vpp (eno neposredno in druge s 4066), potem ne razumem dobro, kaj je njena funkcija (se opravičujem za mojo slabo razumevanje ...).

- Kaj je X2 in X3 smislu? In ni mogoče, da bi zmanjšali to skokih s samo eno? Če se vedno da eno ali drugo, ne moremo imeti 15k upor vzporedno z drugo 15k upor z Džemper, potem ko je Džemper ni dano, smo 15k upor, in ko je Skakač je dana smo 15k upor vzporedno s 15k upor, potem 7k5 upor. Lahko je nora ideja, saj ne vem, kaj je v smislu te upor (ne vidim ničesar v obrazcu, lahko preskočite ta del I), vendar če ni tako majhen upor lahko zmanjšamo en Skakač. Lahko pa imajo lahko ne dajo skokih in ideja ni tako dobra ...

- Ni vse omejitve v strpnost na kateri koli komponenti (1% ali je v redu s 5% -10%)?

Žal mi je za vsa vprašanja ...

Thanks a lot

S spoštovanjem

togarha

PS: Žal mi je za mojo slabo Angleščina
Nazaj na vrh
mdelfede

Pridružen /-a: 29. julij 2006

Post 11. oktober 2006 1:00 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

Mislim, da mora biti ekonomično in učinkovito rešitev za nizko napetost pic delovanje.

Level premik 2,2-5 proti od cilja, da Schmitt sprožitvene ravni (~ 4V) v programer opravi prek odprtega zbiralec pufra (tu je ena NL17SZ07 SMD, vendar lahko katera koli lov napetost odprtih zbiralec pufer). Ta pufer se uporabljajo vidi visoko raven 2-2,2 volt, zato je primerna za nizke napetosti pics, mislim do 2,5 v.

Na drugi strani pa omejuje foltage iz 5v programer za nizko napetost cilj je storiti z 2 diode na Vpp-TGT in 330R upori; poceni in varno.

Moram priznati, jaz še ni časa za test vse stvari, vendar bom to naredil v naslednjih dneh.

Ciao

Max
Nazaj na vrh
mdelfede

Post 18. oktober 2006 11:20 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: programskem 3.3v pics 7407 3.3v

Testiran in ne delajo s 3,3 proti pics.
Za brez-SMD graditi, je NL17SZ07 enotni odprti možganov pufru se lahko nadomesti s približno enakim hex pufra v PDIP paket, ki lahko delujejo z nizko napetost in dopušča 5 V na izhod .... obžalovanja vredno, da nisem našel nobenih. Vse 7407 variante so bodisi samo ali v 5v SMD paket.
A 5V 7407 se lahko uporabljajo tudi, če se napaja iz 5V in ne iz ciljnih VCC; čemer TTL združljiva, se lahko zazna napetosti od približno 2.5V kot logični "1", ki omogoča programiranje 3.3v pics; prihodnje nižja napetost pics (morda 2,5 proti?) ne bi delovalo.

Ciao

Max
Nazaj na vrh
potyo

Post 18. oktober 2006 21:12 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s

Živjo
Prosimo test na 2V! Izvirnik icd2 deluje z 2V ciljev.
Nazaj na vrh
mdelfede

Post 19. oktober 2006 11:21 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 varovalni icd2 con pufra

potyo wrote:
Živjo
Prosimo test na 2V! Izvirnik icd2 deluje z 2V ciljev.

No, imam ne 2v pics, vendar NL17SZ07 pufra deluje na 1.65V, tako da bi moral biti nobenega problema.
Edini problem je, da prihaja v SMD paket samo in ne vem katero koli nizkonapetostnih open collector pufra v DIP paket.

Če uporabljate združljive 5V TTL input pufra (74HCT07?), To čuti logična'1 'šele od 2,2 - 2,5 Volt; ga je mogoče uporabljati samo s slike, začenši od približno 2,8-3 V.

Mislim, da je edina rešitev, da so ga skozi luknjo, bi se za zamenjavo pufra z 2-tranzistor diskretnih enakovredne, ali, morda bolje, da se uporablja enoten napetost op-amp, ali še bolje s primerjavo z majhnimi histereznih. To bi omogočilo sub-1V programiranjem.

Kaj bo moja rešitev poceni in preprosta je ločiti 2 I / O linij 16F877A čip in varovalni SAMO input eno. Da se izognemo z uporabo treh državnih rezerv, da bi izbrali podatke smer.

Sem UP ravni prevod s NL17SZ07, vendar ga je mogoče nadomestiti z drugimi sredstvi. The translation DOWN ravni se opravi z upori in clipping diod; ceneje kot da sem stvar, to je nemogoče Nasmeh

Ciao

Max
Nazaj na vrh
TESKAn

Pridružen /-a: 02. februar 2007

Post 02. februar 2007 23:16 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: napetost na mclr 3v3 110796/23di_02

Zdravo!
Moj prvi post tukaj:). Kakorkoli že, da se določi 3v3 problem i se uporabljajo preprosti ravni prevajalka, izdelani iz dveh NPN tranzistorjev (i uporabljajo nekatere 2N3904) in štiri 10k upori - shematični opis in je tukaj http://www.edn.com/archives/1996/110796/23DI_02. htm

Deluje, sem rabil eno dvosmerno za PGD in "polovice" prevajalec za PGC in MCLR. Torej je stroškovno mi štirje NPN tranzistorjev in osem 10k uporov. Rezultat? Deluje, preskusiti z pic 24h, in ker sem uporabo napetost od pic za nižjo raven neželenih i lahko uporabite za program 5v in 3v3 pics brez spreminjanja česarkoli.
Ne misliš, da lahko dobil kakšno cenejše kot to. In probabily večina nas allready so vse komponente na domu.
Nazaj na vrh
TESKAn

Pridružen /-a: 02. februar 2007

Post 11. marec 2007 13:30 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3V icd2 programer dobil moči od icd2 ciljnih vdd vpp 3V napetosti na mclr 3v3 icd2 3v3

Ok, kaj naj naredim, da program 3v3 ali manjše naprave.

- Da je raven prevajalec iz programer napetost na napravi napetosti. Dvosmerne za PGD in PGC (razlog za PGC - narediti nekaj razstavljali od 877A kodo in ugotovil BTFSC PORTC, 3 vrstic - izgleda, da v nekaterih primerih ICD2 testi PGC vrstica za prikaz, da je stanje - Moja domneva je, da je nadzor, da ugotovi, če je linija dvigne hitro dovolj)

- Žice, programer, tako da je izhodna moč fazi pride iz ciljnih krovu. Torej MCLR je raven 0, ciljna Vdd in modul Vpp.

- ICD2 ne priključite 13v do cilja, če je cilj ne podpira 13v na MCLR. Torej ni skrbi da bi ICD2 Pržiti čipu.
Nazaj na vrh
ADRENALIN2003

Pridružen /-a: 16. januar 2007

Post 20. maj 2007 16:56 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3V icd2 klon 3V 3V icd2 klon icd2 3v3 pic pic icd2 klon 3v3

Ok lahko summ vse to? Lahko kdorkoli pošti povezavo do sch izvirne ICD2, in klon, ki lahko dela z vsemi (3v3) PIC pripomočki?

Želim poskusiti graditi eno od teh pa bi bilo super, če je nekdo to prosim.

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
potyo

Post 21. maj 2007 0:06 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 3V icd2 klon 3V icd2 z 3V ciljnih 3V icd2 klon icd2 3v3 pic pic icd2 klon 3v3

ADRENALIN2003 wrote:
Ok lahko summ vse to? Lahko kdorkoli pošti povezavo do sch izvirne ICD2, in klon, ki lahko dela z vsemi (3v3) PIC pripomočki?
Najdete ga na tej temi: ftopic161641.html
Nazaj na vrh
nicolas888

Post 09. julij 2007 19:19 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: icd2 programer schema schema icd2 potyo2 schema icd2 in 24h

Zdravo.

Hvala za vse informacije o tem forum.It je tako dober

Nisem strokovnjak za ICD2 zato vas prosimo za strpno.

I zaključi, da potyo2 ICD2 programer.
Jaz sem še vedno zmedeta na'24H programiranja način "in predvsem, kar je dobro ali ne.

Moj programer deluje zelo dobro z vsemi 8bits Upravitelj (to je enostavno)
To je dobro deluje s 24H serije.

I ne uporabljajo digitalne lonec (jaz še vedno ne vem, zakaj moramo ga).
Ali mi lahko poveste, zakaj je potreben?

I ne uporabljajte tranzistor, ker imam 74HCT125 in 74HCT126 (napako v diagram).
Ali je primerno vrata?

I ne uporabljajte MCLR onemogočite funkcijo. (Ne vem zakaj to?)

I uporabite le delu z modro zastavo (rdeče zastave ni opremljeno).

Moj Vpp zdi VISOKE za 24H. Kaj pa ti misliš o tem?

Je kdo somethink glej manjkajoče iz sheme?

Hvala.

Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Nazaj na vrh
Segovia

Pridružen /-a: 07. oktober 2007

Post 24. januar 2008 19:16 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?
tags: 74lvc1t45

Zdravo fantje
Imam original ICD2, in sem ugotovil, da uporabljajo 74LVC1T45 prevesti logični ravni.
Imam ga oscillograph test in je bilo ugotovljeno, da deluje perfektno! Vidva lahko iščete po obrazcu iz 74LVC1T45 za več informacij.
Nazaj na vrh
Freddie Chopin

Pridružen /-a: 08. december 2007
Pomagali: 6

Post 24. januar 2008 21:01 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?
tags: programskem 3.3v pic

HCT125 in HCT126 delo na enak način, zakaj sitnost?

Dodano po 1 ur 42 minut:

Ive 'šele preizkušen programiranje PIC16 z potyo2. napetosti je bila dana s strani ciljnega deleža, in sem poskušal: 2.1V, 2.3V, 2.5V in 3.3V - absolytely nobenih problemov na vse, vendar ostaja dejstvo, da je 2.5V na VDD linije, če ni cilja. vseeno ne zdi, da je problem. kmalu bom test potyo2 z PIC24H [; - Morda naslednji teden.

0x41 0x56 0x45!
Nazaj na vrh
IamnotJunk

Pridružen /-a: 29. november 2007

Post 26. januar 2008 20:21 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?

Ali je mogoče? Kloni najverjetneje nima regulatorjem napetosti real.
Nazaj na vrh
blueroomelectronics

Pomagali: 79

Post 26. januar 2008 20:32 Re: ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s
tags: dspics je 3.3v

IamnotJunk wrote:
Ali je mogoče? Kloni najverjetneje nima regulatorjem napetosti real.

Res je, da povečuje strošek in zapletenost. Za klone so namenjene domače uporabnike, študente in hobbyists. Večina PIC uporabniki nikoli ne zapusti 8bit čipi Kakorkoli. Če vam je potrebna visoka koncu obstajajo 5V dsPICs, kot je dsPIC30Fxxxx.
V 24f in 33F čipi so 3.3V, vendar zagotovo ni namenjen za začetnike.
Nazaj na vrh
JunkMe

Pridružen /-a: 27. januar 2008

Post 27. januar 2008 1:23 ICD2 USB klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?

JDM dober program
Nazaj na vrh
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> mikrokontrolerji -> USB ICD2 klon - kako priti je za delo s 3.3V PIC24s?
Stran 2 od 4 Vsi časi so GMT 2 uri
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja

Zloraba | | Administrator | | Moderatorji | | Podprite nas | | kazalo
Topic RSS