| Avtor | Sporočilo |
|---|
esojam
Pridružen /-a: 19. april 2006 Posts: 9 Lokacija: Češka
| 12. maj 2006 12:09 CST in krožna polarizacija | | | tags: axial ratio cSt cSt aksialnih razmerje rog antene cSt Krožna polarizacija |
|
| Zdravo. Imam problem. Rabim za oblikovanje dielektričnimi bramami v conical horn antena za cicular polarizaciji. I CST uporabo, vendar ne vem, kako za prikaz rezultata. Kako lahko vidim v CST če polarizator deluje? Aksialne razmerje mora biti "1" za krožno polarizacijo, ampak je samo posledica "negativne" številke. Katere druge količine imam za prikaz za rezultat? Moč električnega polja v sondo, ki je usmerjeno na X-osi je približno 50dB nižje kot v sondo, ki je usmerjeno v Y-osi = zato je dobro in to je resnica (osnovni način TE11) - to je brez dielektričnimi bram. Ampak z dielektrično bramami, velikost bo spremenila le malo. Torej, ali kdorkoli pomoč mi? Hvala |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
abuantenna
Pridružen /-a: 14. november 2005 Posts: 184 Pomagali: 1
| 13. maj 2006 22:10 Re: CST in krožna polarizacija | | | tags: preverite polarizaciji z cSt cSt navpični polarizaciji aksialnih razmerje cSt cSt aksialnih razmerje cSt Krožna polarizacija Ludwig polarizacija krožne Ludwig Krožna polarizacija |
|
| Živjo,
V bistvu, imam razpravo z nekaterimi fantje tukaj o isti zadevi monthe dve leti. I don't know why I cannot find it now. Kakorkoli, kar potrebujete za iskanje vaših dolgoročnih rezultatov na področju usklajevanja ne Ludwig 3 kartezijanska eno. Seveda, moraš imeti svojega sevanja v z-smeri, drugače Ludwig 3 bo nobenega občutka rezultatov. Nato preverite najbolj potencial področju. Če je vertikalna, potem je navpična polarizacija ter Mengele versa. Za Krožna polarizacija, mislim da boste imeli enake stopnje sevanja v obeh smereh.
Imam vprašanje za vas: Kako sem lahko preverite aksialne razmerje CST? Naj vedo o svojem napredku, je pomembno za mene tudi.
S spoštovanjem |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
esojam
| 13. maj 2006 23:22 Re: CST in krožna polarizacija | | | tags: axial ratio cSt cSt aksialnih razmerje |
|
| Zdravo, No, to ni zame, ki je delal simulacijo v CST. To je moj starejši kolega. Torej, ne vem točno, kako prikazati aksialnih razmerje . (Nisem prepričan, vendar I'think obstaja postavko menija na levi strani okna) - naprednih članov bo pomagal več. Še naprej bomo v okviru projekta na ponedeljek, tako da bomo preverite vaš nasvet. Hvala |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
abuantenna
| 14. maj 2006 10:59 Re: CST in krožna polarizacija | | | tags: cSt navpični polarizaciji aksialnih razmerje cSt cSt aksialnih razmerje |
|
| Živjo,
Oprosti, mislil sem, da kako lahko odločijo iz aksialnih razmerje je polarizacija? Vem, da je na levi strani okna, v kolikor polja rezultatov. I ni moj cilj jasno opredeliti.
Torej, kako bomo lahko odloči, če je vodoravna ali navpična polarizacija, LHCP ali RHCP? Lahko samo daj mi namig ali povezavo, da pojasni to? Jaz sem učenja CST sebi in brez dobrega poznavanja teh terminologies.
S spoštovanjem |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
esojam
| 14. maj 2006 11:33 Re: CST in krožna polarizacija | | |
|
| Živjo, Aksialne razmerje izražanja eliptični polarizaciji. AR = emax / Emin, emax kjer je max. Intenzivnost vektor E. Za Linearna polarizacija pa je neskončnost (Emin = 0). Če emax je v vodoravni ravnini se imenuje vodoravni polarizaciji. Podobno za navpično polarizacijo. Za Krožna polarizacija pa je 1 (= emax Emin).
Nekaj o Polarizator: h ** p: / / www.atnf.csiro.au/observers/memos/AT39.3_106.pdf. Obstaja obrazložitev aksialnih razmerje preveč.
Torej, ne razumem tvoje vprašanje pravilno? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
abuantenna
| 15. maj 2006 0:13 Re: CST in krožna polarizacija | | |
|
| Da, jaz sem zdaj v celoti razumeti pomen. Želim Vam vse najboljše. Povej mi, prosim, če vam je vaš problem rešen.
S spoštovanjem |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
dch316
Pridružen /-a: 09. junij 2005 Posts: 49 Pomagali: 11 Lokacija: Španija
| 15. maj 2006 7:23 Re: CST in krožna polarizacija | | |
|
| halo guys, za preverjanje krožne polarizacije antene morate izbrati sferične koordinate. Ko je ta moľnost vključena tri risbe so ploted: RHCP, LHCP in aksialne Ratio . Če je antena je zasnovana za RHCP je treba zelo nizki ravni Lhcp in obratno. V primeru, ki ste jih izbrali ludwig3 mora biti enaka področja v vertikalnih in horizontalnih, kot abuantenna rekel. Se zaveda, da pa je treba pri 0 dB na glavne smeri sevanja pa bi se zmanjšala (to je neizogibno slab učinek krožno polariziranega antenami) v vseh drugih smereh. Upam, da bo to pomagalo. s spoštovanjem |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
abuantenna
| 15. maj 2006 13:00 Re: CST in krožna polarizacija | | | tags: preverite polarizaciji z cSt aksialnih razmerje cSt cSt aksialnih razmerje cSt Krožna polarizacija Ludwig polarizacija krožne Ludwig Krožna polarizacija |
|
| Pozdravljeni fantje,
Mislim, da smo imeli nekaj razprav pred za isto zadevo. Moje vprašanje je: Če predpostavimo, da ne vemo, je polarizacija in nam želeli kaj CST nam odgovora. 1-Se bomo začeli z ludwig3 in preverite, če smo potencial vodoravni del, tako da so horizontalni polarizaciji in vec versa. 2-Če smo amost enake komponente za obe 3-Nato smo, da se premaknete na kroglasto usklajevanje Če aksialnih razmerje 1, potem imamo točno Krožna polarizacija. Če želite preveriti, ali je levo ali desno, kar lahko naredimo, da od LHCP in RHCP komponent.
Imam prav? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
dch316
Pridružen /-a: 09. junij 2005 Posts: 49 Pomagali: 11 Lokacija: Španija
| 16. maj 2006 7:22 Re: CST in krožna polarizacija | | |
|
| Dragi Abuantenna, Vi ste prav, ali vsaj, da je tisto, kar bi storil, če sem vedel, da je polarizacija z anteno. Naj vas še enkrat spomnil, da ob uporabi ludwig3 polarizacije antene mora biti usklajena z x ali y osi (ali u, w, če uporabljate auxiliar sklopa osi) s spoštovanjem |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
esojam
| 27. maj 2006 15:46 Re: CST in krožna polarizacija | | | tags: Ludwig polarizacija krožne Ludwig Krožna polarizacija |
|
| Pozdravljeni vsi I'm back in moj problem je rešen. Tu je rešitev: Kraj najmanj 2 sonde. Obe sondi sta dani v z-osi = smer glavne sevanjem in za slab (je treba Krožna polarizacija tukaj). Prva sonda (sonda 1) je usmerjen v X-os - vodoravno, druga sonda (sonda 2) na Y-osi = navpično. Ključ je položaj sonde - je treba pri z-osi.
Obstaja prevladujoče TE11-mode v valovodu. Brez bramami, E-polja, merjeno s sondo 1 (X-os) je blizu nič. Če je slab se uporablja in je PRAVILNO DOLŽINO, vrednost za E-polja, merjeno s sondo 1, je enaka kot vrednosti, izmerjene s sondo 2. V fazi razlika je 90 °.
Seveda, s pravilnimi bramami v farfield rezultat (ludwig3 usklajevanje), je polje v navpični in vodoravni smeri enako vrednost. AR je blizu 0dB.
Hvala za pomoč.
-V slik sonde 1 je pred bramami in Y-osi usmerjene, sondi 2 se za slab (navpično). Probe 4 se za slab (vodoravno)
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
abuantenna
| 29. maj 2006 16:29 Re: CST in krožna polarizacija | | |
|
| Ok, super.
Samo eno primitivno vprašanje: Kdaj ste postavili sonde. Kako povedati CST izračunati na področjih, ki sond?
Regars |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Lupin
Pridružen /-a: 22. januar 2003 Posts: 326 Pomagali: 2
| 13. junij 2006 23:26 Re: CST in krožna polarizacija | | |
|
| Pozdravljeni fantje,
je kdorkoli izročiti mi izraz povezujejo aksialne Ratio in Cross polarizacijska ravni?
V moji zapiski, ne najdem več ..
Thanks in advance.
Lupin |
|
| Nazaj na vrh | |
 |