| Avtor | Message |
|---|
mendozaulises
| 17. marec 2006 19:55 radix-4 | | |
|
| Jaz sem poskušal izvesti 1024-DCT točko na FPGA. Doslej sem le ugotovila Radix-2 v decimiranega Frequency algoritmov, vendar me zanima Radix-4 algoritmi. Ne želim uporabiti FFT pristop. Iščem algoritme razvite neposredno za DCT-II. Can someone help me?
S spoštovanjem, |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
Google AdSense

| 17. marec 2006 19:55 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
mimomod
| 17. marec 2006 21:45 radix4 DCT | | |
|
| Hi mendozaulises,
kolikor jaz vem, FFT je algoritem za izračun transformacije (DFT, Discrete sine preoblikovati, Diskretna kosinusna transformacija, transformacija Hartley, etc) hitreje, kot če uporabimo formulo original omenjenega preoblikovanje.
Pravzaprav v mnogih učbenikov, na primer "Znotraj črne skrinjice FFT - serijska in vzporedna hitra Fourierjeva transformacija algoritmi 2000 - Chu, Eleanor Chin-Hwa - CRC Press", ki sem prenesete EDA (?) Za druge povezave v internet, glejte fast Diskretna kosinusna transformacija z uporabo FFT.
Če povzamemo, naloga računalništvo DCT N-1 realnih podatkih postavke lahko dosežete tako, računalništvo pravi DFT dolžine 2N, ki jih je mogoče izvajati FFT algoritem, posebej prilagojeno realnih podatkov.
V primeru radix-2 in radix-4 (ali drugih radix, na primer radix-3), to je samo atomska enota v določenem algoritmu FFT. To pomeni, da je za radix-2 FFT algoritem, problem (v vašem primeru 1024 vzorcev) na dosegu roke, dokler se razgradi na določeni stopnji algoritma samo v kakršnih 2 posameznih točkah (vzorcev), o njihovi obdelavi skupaj. To je srce algoritma FFT, kar si razdeliti napad problem na manjše enote za zmanjšanje izračun obremenitve.
V radix je 4-FFT algoritem, smo problem razgradi v atomski enoti 4 vzorci, itd kolikor jaz vem, najbolj učinkovita FFT algoritem, je eden z radix-2. Toda v nekaterih primerih ljudje ne potrebujejo drugih radix za napad problem. Na primer, če je število vzorcev, ki se obdelujejo, je moč 3, nato pa ljudje potrebujejo radix-3 FFT algoritem. Vendar pa lahko do zdaj nisem povsem prepričan, zakaj ljudje še vedno uporabljajo radix-4 FFT, ker dejansko je manj učinkovit od radix-2 FFT, poleg tega pa radix-4 FFT je treba poenostaviti v 2 radix-2 FFT.
Nisem povsem prepričan, kaj je vaš cilj v vaš design. Ampak če je za hitrost, potem radix-2 FFT algoritem, je eden ki jih potrebujete za početje DCT.
najboljši |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
mendozaulises
| 20. marec 2006 18:34 radix 4 DCT | | |
|
| Hvala mimomod, Iščem Radix-4 algoritmi, ker pri čemer je N močjo štirih, Radix-4 algoritmi so hitrejši od radix-2 algoritmi. To je samo, da so bolj resourceses potrebni za njihovo izvajanje. Iščem algoritma razvite neposredno, saj z uporabo FFT za izračun DCT uporablja več sredstev kot z neposredno hiter algoritem. Trenutno delam na Radix-2 algoritem, ki jih uporablja le 2 in 3 krovne seštevalnikov za izračun 1024-point transformacija. Vendar pa ta algoritem zahteva 10 metulj postopka in 9. rekombinacija fazah. Če se uporablja Radix-4 FFT, da je bil že razvit, bi jaz šele potreba 5 metulj stopnjah 1 in luščenje stopnji, bi to povečalo hitrost za najmanj dvakrat, vendar se uporablja tudi 3-krat toliko sredstev, kot sem trenutno algoritem uporabljate. To zaradi namišljenih pogoji, ki jih je treba upravljati.
Iščem non-FFT Fast algoritem, ki porabi manj sredstev kot FFT pristop, da pa je hitrejši od trenutnega algoritma rabim.
Hvala za vašo pomoč.
Dodano po 7 minutah:
Pozabil sem, Radix-2 Algoritem sem trenutno pripravlja, je opisana v priloženem dokumentu. Hočem vedeti, da je nekdo pozna razvita radix-4 algoritem za računalništvo DCT. To primerjati prednosti in slabosti vsakega algoritma, kot so sredstva, ki jih uporabljajo, čas za izračun enotnega 1024-point transformacija, itd
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
mimomod
| 21. marec 2006 14:33 radix-4 FFT algoritem | | |
|
| Hi mendozaulises,
ja, si prav in sem bil krivičen. Po moje kopanje učbenika, dejansko radix-4 algoritem je bolj učinkovito kot radix-2 algoritem, saj FFT je moč 4.
Tukaj je odstavek iz enega od mojih texbook:
Število množenja v IFFT se lahko zmanjša še z uporabo radix-4 algoritem. Ta tehnika izkoristi dejstvo, da je v štirih točk IFFT, obstajajo samo množenja, ki ga (1, j -1,-j), ki dejansko ni treba izvajati s polno multiplikacijski, ampak ga enostavno dodajanje ali odštevanje in stikalo za resnične in namišljene dele v primeru množenja, ki ga j ali-j. V radix-4 algoritem, preoblikovati je razdeljeno na več nepomembnih teh štirih točk transformacije, in non-trivial množenja je le, da je treba opraviti med fazah teh fourpoint transformacije. Na ta način, N-točke FFT z radix-4 algoritem zahteva le, (3 / N (log_2 (N-2)) kompleks razmnožitvah ali fazo vrtenja in Nlog_2 (N) kompleks dodatki. Za 64-point FFT, na primer, to pomeni 96 rotacije in 384 dodatke, ali 1,5 in 6 rotacije in dopolnitve na vzorec, respectively.
najboljši |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
zhangpengyu
| 26. maj 2006 10:00 radix4 dokumenti | | |
|
| | Ali obstaja nekaj dokumentov povej podrobnosti radix-4 in algoritem izvajanja? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
sowmya005
Joined: 20 november 2006 Posts: 67 S pomočjo: 1 Lokacija: INDIJA
| 30. december 2006 6:58 radix 4 FFT algoritem, na primer problem | | |
|
| rabim neki info abt FPGA arhitekture za 1-D hitro IDCT. moči u pomoč mi prosim? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |