electronics forum

Pravila | Recent posts | RSS temo | Iskanje | Registracija | Prijava

Pomoč potrebna Diskretna kosinusna transformacija

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Digital Signal Processing -> Pomoč potrebna Diskretna kosinusna transformacija
Avtor Message
kuteangelll

Post 01 Sep 2005 20:08

DCT koeficienta

Živjo,
Ali lahko vsak organ, povej mi, če imamo sliko, kako zaslužiti DCT coefficinets iz slike, jaz sem začetnik na DSP in hočem narediti DCT na sliko z uporabo MATLAB, prosim, pomagaj mi, kako naj začnem, i veš kako Diskretna kosinusna transformacija tovarna šele jaz dont vedeti, kaj storiti, če imam sliko, nato pa tisto, kar je naslednji korak v citat blok vrednote in zaslužiti DCT koeficientov, bi plzzz kakršno koli pomoč mi.
Nazaj na vrh
nitthilan

S pomočjo: 5

Post 02 Sep 2005 9:12

Re: Help potrebno Diskretna kosinusna transformacija

Diskretna kosinusna transformacija se uporablja za stiskanje slik (v JPEG).
obstajajo funkcije v Matlab, ki najdejo 1D, 2D DCT vhodnih. Ker je tvoja slika u potrebo po uporabi 2D DCT (dct2 ()).
2D DCT lahko sprejmejo na celotno sliko, da dobite DCT koeficientov celotno sliko, vendar, ker napake tudi v en sam koeficient bi vplivalo na celotno sliko in ker bi bilo izgube prožnosti, kot se spreminja velikost slike, ki jih ponavadi razdelijo slike kot bloke velikosti 8x8. Prav tako je dejal, da to daje največje stiskanje v primerjavi z drugimi bloka velikost (čeprav je še vedno nekateri ljudje trdijo, da bi 4x4 uspešnejši).
Torej morate razdeliti matrike slike dobiti 8x8 blokov in se 2D DCT vsakega bloka. Potem temelji na nekaj thereshold (običajno funkcije kakovosti slike), odstranite DCT koeficientov. Glede na vsebino slike na vsak blok št. pomembnih DCT koeficientov bi se med seboj razlikujejo.
upanje je bilo to v pomoč.

S spoštovanjem,
KJN.
Nazaj na vrh
amraldo

S pomočjo: 25

Post 02 Sep 2005 10:42

Če razsežnosti slika ni večkratnike 8 * 8 u narediti oblazinjenja. DCT dela na 8 * 8 samo bloki.

S spoštovanjem,
Amr.
Nazaj na vrh
me2please

S pomočjo: 64

Post 02 Sep 2005 17:46

1. Teoretično ni omejitev, da velikost mora biti večkratniki števila 8. To lahko storite DCT na poljubnem velikosti.

2. MATLAB pametno, dct2 (lahko) do 2D DCT vseh velikosti tudi samovoljno. See http://www.mathworks.com/access/helpdesk_r13/help/toolbox/images/dct2.html
Nazaj na vrh
Google
AdSense
Google Adsense

Post 02 Sep 2005 17:46

Oglasi

Nazaj na vrh
nitthilan

S pomočjo: 5

Post 05 Sep 2005 11:18

Živjo,
Pravzaprav DCT je drugo preoblikovanje, kot transform.In slike Fourier, saj daje dobro stiskanje se uporablja. DCT more imeti nobenega dimenzijo, ampak kot sem rekel prej 8x8 zdi, da največ za večino slik (boljšo energetsko zbijanje) v primerjavi z vseh pogledih in tako je bilo v uporabi v mnogih standardih, kot so JPEG (izhodiščna vrednost) in video spolno prenosljivimi boleznimi, kot so MPEG2 MotionJPEG itd Vendar pa novi standard H.264 uporablja 4x4 celo transformacija, ki je približevanje DCT in je celo število izvajanja.

S spoštovanjem,
KJN
Nazaj na vrh
Arabska različica Bolgarska različica Catalan version Češka različica Danska različica Nemška različica Grška različica Angleška različica Španska različica Finska različica Francoska različica Hindi version Hrvaška verzija Indonesian version Italijanska različica Hebrew version Japanese version Korean version Litovska različica Latvijska različica Nizozemska različica Norwegian version Polish version Portugalska različica Romunska različica Russian version Slovak version Slovenska različica Serbian version Švedska različica Tagalog version Ukrajinski version Vietnamese version Kitajske version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Digital Signal Processing -> Pomoč potrebna Diskretna kosinusna transformacija
Stran 1 od 1

subj

text

All times are GMT 1 Hour
Podobne teme:
Diskretna kosinusna transformacija .. help!! (24)
Discrete kosinusne transformacije (1)
Diskretna kosinusna transformacija DCT (nujni) (1)
Discrete kosinusne transformacije (DCT) Koeficient (1)
Rešitev priročnik za "diskretne kosinusne transformacije" (1)
dicsrete kosinusna transformacija (8)
Radix-4 Fast kosinusne transformacije (5)
Diff med diskretne kosinus in wavelet (5)
Time Discrete Fourier Transform ali Discrete Fourier Transfor (4)
Discrete Fourier transform Osnove (73)

Zloraba | | Administrator | | Moderatorji | | Podprite nas | | kazalo
topic RSS