| Avtor | Sporočilo |
|---|
tjalps
| 23. januar 2005 21:17 ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: začetek zigbee zigbee kako zigbee design zigbee začetku kako zigbee začenši s zigbee kako začeti zigbee |
|
| Zdravo!
Jaz sem se začnejo z ZigBee modela, ker mislim, da je res super potetntial zaradi cene in uporabnosti.
Je kdo poskušal mikročip demo in kako deluje? Kako je z dimnika?
Lahko sugest s tem, kar je najbolje, da začnete?
Ali smo res dosegli 25m oddaljenosti in še več?
Prosimo, da vnesete karkoli, kar misliš, da je dobro za nove ljudi na to temo!
s spoštovanjem! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
svicent
Pridružen /-a: 11. julij 2001 Posts: 411 Pomagali: 23
| 23. januar 2005 21:55 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: zigbee Tutorial |
|
| Vprašanje 175 (februar 2005) z dne Circuit Cellar revijo vsebuje del 1 a Tutorial o ZigBee. V Vadnica vsebuje dva dela.
S spoštovanjem |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
Pridružen /-a: 27. december 2004 Posts: 127 Pomagali: 2
| 24. januar 2005 0:20 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: začetek zigbee zigbee kako zigbee design Žeravica zigbee zigbee začetek zigbee forum zigbee Žeravica Dimnjak |
|
| | tjalps wrote: | Zdravo!
Jaz sem se začnejo z ZigBee modela, ker mislim, da je res super potetntial zaradi cene in uporabnosti.
Je kdo poskušal mikročip demo in kako deluje? Kako je z dimnika?
Lahko sugest s tem, kar je najbolje, da začnete?
Ali smo res dosegli 25m oddaljenosti in še več?
Prosimo, da vnesete karkoli, kar misliš, da je dobro za nove ljudi na to temo!
s spoštovanjem! |
Živjo
1) Poskusi iskati Zigbee na ta forum in da boste našli vsaj nekaj informacij o Zigbee 2) Pojdi na www.zigbee.org za uvodne info 3) Obstaja nekaj dobrih IEEE dokumentov o predmetu
Range: 25m ne bi smel biti problem. Freescale dosegla povezava nad 300m! Zigbee sklopi: EMBER, mikročip, Chipcon in Freescale ponudba Zigbee kompletov. V EMBER dimnika je precej dobro. Ne vem o drugih. Preizkusite sami.
Srečno |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
tjalps
| 24. januar 2005 12:14 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica odvodnikom Žeravica Dimnjak |
|
| Zdravo!
Kaj misliš, da EMBER odvodnika je gladka?
S spoštovanjem! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
| 24. januar 2005 13:34 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica odvodnikom Žeravica Dimnjak |
|
Kaj misliš, da EMBER odvodnika je gladka?
S spoštovanjem! |
"Zdi se, da dobro deluje." |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
tjalps
| 24. januar 2005 14:15 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica ic |
|
| Zdravo!
Si kupil celoten razvoj sistema iz Žeravica ali boste začel delati samo s EMBER IC's?
S spoštovanjem! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
| 24. januar 2005 19:17 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica ic |
|
Si kupil celoten razvoj sistema iz Žeravica ali boste začel delati samo s EMBER IC's?
S spoštovanjem! |
Živjo
Naša ekipa je nedavno začela ta mešanica zunanjih komplet in naša lastna tehnologija.
ATB |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
milojames
Pridružen /-a: 08. marec 2002 Posts: 36 Pomagali: 1
| 24. januar 2005 22:07 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | |
|
| Oglejte si http://www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=13192DSK&parentCode=ZRP-1&nodeId=02XPgQhCQ6m6cy7103 . Ive 'been igranje okrog s freescale razvoja kit in deluje zelo dobro. Lahko dobim 25m, vendar ste za izgradnjo lastne antene. Tiste, na eval krovu niso zelo dobro. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
| 25. januar 2005 0:46 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | |
|
| | milojames wrote: | Oglejte si h ** p: / / www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=13192DSK&parentCode=ZRP-1&nodeId=02XPgQhCQ6m6cy7103 . Ive 'been igranje okrog s freescale razvoja kit in deluje zelo dobro. Lahko dobim 25m, vendar ste za izgradnjo lastne antene. Tiste, na eval krovu niso zelo dobro. |
Ali je pravilno, da boste potrebovali dva antene? Izgleda, da je iz brošure. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
tjalps
| 25. januar 2005 9:02 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica ic |
|
| Kateri je boljši EMBER ali FREESCALE?
S spoštovanjem! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
| 25. januar 2005 10:09 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica ic |
|
| | tjalps wrote: | Kateri je boljši EMBER ali FREESCALE?
S spoštovanjem! |
Težko je reči. Moraš delati s tako povedati. Nimam.
ATB |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
milojames
Pridružen /-a: 08. marec 2002 Posts: 36 Pomagali: 1
| 28. januar 2005 1:17 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | |
|
| Da, freescale deli ločeni tx in rx anteno. Sem rabil a tx / rx prehod na uporabo le eno anteno, vendar najbrž lahko tudi oblikovanje pasivnih združuje circut od naprava ne pošilja ali prejme ob istem času.
je chipcon CC2420 je veliko lepše dela in ima tx / rx stikalo vgrajeno v, kakor tudi šifriranja na osnovi strojne opreme, vendar je dražje, zato sem se mora uporabljati freescale del. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
| 28. januar 2005 10:19 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | |
|
| | milojames wrote: | Da, freescale deli ločeni tx in rx anteno. Sem rabil a tx / rx prehod na uporabo le eno anteno, vendar najbrž lahko tudi oblikovanje pasivnih združuje circut od naprava ne pošilja ali prejme ob istem času.
je chipcon CC2420 je veliko lepše dela in ima tx / rx stikalo vgrajeno v, kakor tudi šifriranja na osnovi strojne opreme, vendar je dražje, zato sem se mora uporabljati freescale del. |
V prihajajočih delih tudi iz newcommers Zdi se, da bo bolje. Težko je reči, ki bodo najboljše.
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
mitesh
| 29. januar 2005 11:31 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: zigbee podrobnosti |
|
| Zdravo Ali kateri koli organ, imajo popolne podatke o ZigBee. Ali kateri koli organ, imajo dodatne Freescale razvoja krovu.
Prosimo podporo me, hočem enega. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
DonJ
| 29. januar 2005 15:00 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: zigbee podrobnosti podrobnosti zigbee ic ic zigbee |
|
| | mitesh wrote: | Zdravo Ali kateri koli organ, imajo popolne podatke o ZigBee. Ali kateri koli organ, imajo dodatne Freescale razvoja krovu.
Prosimo podporo me, hočem enega. |
Mislim, da to ni zastonj.
|
|
| Nazaj na vrh | |
 |
tjalps
| 29. januar 2005 17:30 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica ic Žeravica ali chipcon |
|
| Zdravo!
Yest da je res. Od začetka Freescale imeli omejeno število kompletov razvoja in zdaj mu stoped ukrepa in, če sem prav lahko zaradi razvoja komplet za približno 99 USD, ki je precej cenejši kot EMBER in ChipCon.
s spoštovanjem! |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
ivoblog
Pridružen /-a: 13. februar 2005 Posts: 1
| 13. februar 2005 12:36 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: Žeravica zigbee zigbee Žeravica koda c zigbee mikročip zigbee očesa usmerjanje Žeravica ic zigbee mikročip kode mikročipa zigbee očesa |
|
| Mikročip ima lep komplet z dvema mikrokrmilniška plošče in dveh ieee802.15.4 sposoben RF modulov za 199 USD. Komplet je omejen v tem, da uporablja vnaprej spec zigbee programske opreme brez očesa usmerjanje funkcionalnosti. Izvorna koda je vključena pa (vendar ne C prevajalnik).
Več tukaj: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/articles/25600.aspx in slike: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/gallery/6381.aspx
RF moduli uporaba ChipCon CC2420 čipov. Žeravica ponovno oznake teh čipov, kot EM2420.
Chipcon prodaja CC2420EM, Slike tukaj: http://blogger.xs4all.nl/ivonoorh/gallery/4045.aspx. To je CC2420 RF modul. |
|
| Nazaj na vrh | |
 |
omara007
Pridružen /-a: 06. januar 2003 Posts: 1264 Pomagali: 38 Kraj: Dubai
| 03. maj 2005 5:42 Re: ZIGBEE-Kako začeti | | | tags: zigbee kako kako zigbee c zigbee koda |
|
| | Slišal sem, da Freescale se distribuirajo svoje ZIgBee MAC kodo za prost, vendar pod določenimi conditionds ali nekaj takega .. je to res? .. Če da, kako lahko dobim, da je ta oznaka glede na to, da bom v moji gospodarji? |
|
| Nazaj na vrh | |
 |